Kindvriendelijke restaurants

Als je uit eten gaat met je kinderen wil je dat ze welkom zijn. Er zijn restaurants die dat tegen gaan, die hebben bijvoorbeeld nog niet eens een kinderkaart. Maar er zijn gelukkig ook veel restaurants die wel kindvriendelijk zijn! Zo hebben veel restaurants een speelhoek maar ook kan er gekleurd worden of krijgen de kinderen een presentje.

Ik ben zelf persoonlijk niet van de kinderen achter de Ipad zetten, dit omdat ik vind dat kinderen onderdeel van het gezelschap zijn en dus gewoon mee moeten kunnen doen. Meestal zijn ze helemaal afgezonderd als er een fimpje opstaat. Als ze kunnen kleuren aan tafel krijgen ze veel meer mee van de gezellige avond!

Ik ben al in een aantal leuke kindvriendelijke restaurants geweest. Maar ook ontvang ik leuke tips! Ik heb zie hier voor je verzameld zodat je wellicht ook een leuk restaurant kan uitkiezen om met je gezin te gaan eten.

Pannenkoekenhuis Hans en Grietje

Heel de dag heb ik mij lopen verwonderen. Overal is er wel wat te zien in dit pannenkoekenhuis in Zeewolde.

Zo zijn er bewegende vloeren, tovertafels en zingt de heks af en toe een liedje.

De kinderen kunnen in de verschillende ruimtes spelen en van de glijbanen afroetsen.

Restaurant 't Jagershuys
Zeist

In Zeist zit een restaurant waar je pannenkoeken en à la carte kan eten.

Wij zijn in het pannenkoekenhuis geweest. Na de pannenkoek kan je nog lekker wandelen in het bos of spelen in de speeltuin.

We hebben heerlijk gegeten en vertellen je graag wat er te beleven is.

Frascati
'tasty bites en drinks"

In Willemstad zit een heel mooi restaurant. Ook leuk om lekker met zijn tweeën te eten.

Maar mocht je nou ook eens in een echt restaurant met je kinderen willen eten is dit zeker een aanrader.

De gerechten worden in tapasvorm op tafel gezet en het zijn echt leuke originele gerechtjes. Voor de kinderen hebben ze een speciale kinderkaart.

Ook deze gerechten van de kinderkaart zijn klein. Dus ze kunnen lekker de hele avond mee eten. De kinderen mogen lekker kleuren aan tafel en na afloop krijgen ze een presentje mee naar huis!

De vreemde vogel
restaurant en buitenhotel

In Vlaardingen zit de Vreemde Vogel. Een heel leuk restaurant waar de kinderen lekker hun gang kunnen gaan. Niet alleen binnen maar ook buiten!

Ze hebben binnen een leuke speelhoek en buiten een leuke speeltuin.

Eten bij Raveleijn
in de Efteling

Ben je van plan om naar de Efteling te gaan? Ga na het bezoek aan het park eens eten bij Raveleijn. 

Raveleijn is natuurlijk de bekende show met de bekende ruiters. Maar naast de arena waar de show gegeven wordt vind je het restaurant.

Ook in het restaurant wordt een leuke show weggegeven door de bediening. 

De kinderen mogen hier gewoon op de banken staan en met hun handen eten. En ze krijgen ook nog een presentje mee!

Nurks in de Hout eten op een gezellig terras

In Haarlem zit Nurks. Een klein lief restaurantje naast een hertenweide en kinderboerderij.

De kinderboerderij gaat om 17.00 uur dicht dus leuk om eerst even de dieren te spotten om vervolgens wat te gaan eten. Of je combineert je bezoek aan de kinderboerderij met een lunch of alleen een lekker drankje. 

Ze hebben er verschillende soorten pannenkoeken, maar ook broodjes en lekkere hamburgers.

Pannenkoeken eten bij Koeckers in Den Hout

Bij Koeckers in Den Hout in Brabant kan je heerlijk genieten van de allerlekkerste pannenkoeken.

Zowel voor jong als oud hebben is er een grote diversiteit aan pannenkoeken. Hartig of zoet, groot of klein, bij Koeckers kun je voordelig en lekker uit eten. 

Natuurlijk moet je er ook lekker kunnen spelen. Dat kan in de grote buitenspeeltuin!

Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in deze grote speeltuin met een springheuvel, trampolines, glijbanen, zandbak, klimrek, waterspeelpomp en nog veel meer. Wanneer het weer minder goed is, kunnen kinderen ook binnen spelen.

Er is namelijk een binnen speelgrot met een heuse bioscoop, lachspiegels, spelletjes aan de wand en een klimtoestel. En wat dacht je van een speurtocht door het restaurant en de grote speeltuin? Kom gezellig met het gezin, familie, vrienden of na een dagje Efteling pannenkoeken eten. Of doe een leuke outdoor activiteit bij Koeckers en sluit de dag af met een heerlijke pannenkoek. De mogelijkheden zijn eindeloos bij Koeckers!

Restaurant Welgelegen in
Groenlo

Restaurant Welgelegen in Groenlo is een bijzondere in het rijtje kindvriendelijke restaurants.

Verwacht hier geen speeltuin of binnenspeelhoek. Nee, verder dan een houten schommel aan de dikke boom naast het terras kom je niet (wel leuk overigens, schommelen aan de Grolse grachten!). 

Binnen vind je echter wèl een wand vol met kinderboeken, in alle soorten en maten, voor alle leeftijden.

Maar het unieke hier is de speciale kindermenukaart, met superleuke kindergerechten, van een broodje Dik Trom tot een tosti en van poffertjes en wentelteefjes tot je eigen marshmallows roosteren boven het vuur. Met als absolute topper: je eigen pizza rollen en versieren aan tafel! 

Bij mooi weer is het heerlijk toeven op het terras. En aan de steiger liggen ook nog eens drie fluisterbootjes, die in combinatie met een eet- of drinkarrangement te boeken zijn.

TOET het toetjesparadijs
Groningen

In Groningen kan je je hart ophalen als je van toetjes houd! En de kinderen kunnen lekker spelen in de speelhoek.

Kom lekker een toetje eten in het toetjesparadijs!


Klik hier om terug te keren naar erop uit met kinderen