Kindvriendelijke restaurants

Als je uit eten gaat met je kinderen wil je dat ze welkom zijn. Er zijn restaurants die dat tegen gaan, die hebben bijvoorbeeld nog niet eens een kinderkaart. Maar er zijn gelukkig ook veel restaurants die wel kindvriendelijk zijn! Zo hebben veel restaurants een speelhoek maar ook kan er gekleurd worden of krijgen de kinderen een presentje.

Ik ben zelf persoonlijk niet van de kinderen achter de Ipad zetten, dit omdat ik vind dat kinderen onderdeel van het gezelschap zijn en dus gewoon mee moeten kunnen doen. Meestal zijn ze helemaal afgezonderd als er een fimpje opstaat. Als ze kunnen kleuren aan tafel krijgen ze veel meer mee van de gezellige avond!

Pannenkoekenhuis Hans en Grietje

Heel de dag heb ik mij lopen verwonderen. Overal is er wel wat te zien in dit pannenkoekenhuis in Dronten. Zo zijn er bewegende vloeren, tovertafels en zingt de heks af en toe een liedje. De kinderen kunnen in de verschillende ruimtes spelen en van de glijbanen afroetsen.

Restaurant 't Jagershuys

In Zeist zit een restaurant waar je pannenkoeken en à la carte kan eten. Wij zijn in het pannenkoekenhuis geweest. Na de pannenkoek kan je nog lekker wandelen in het bos of spelen in de speeltuin. We hebben heerlijk gegeten en vertellen je graag wat er te beleven is.

Frascati 'tasty bites en drinks"

In Willemstad zit een heel mooi restaurant. Ook leuk om lekker met zijn tweeën te eten. Maar mocht je nou ook eens in een echt restaurant met je kinderen willen eten is dit zeker een aanrader. De gerechten worden in tapasvorm op tafel gezet en het zijn echt leuke originele gerechtjes. Voor de kinderen hebben ze een speciale kinderkaart. Ook deze gerechten van de kinderkaart zijn klein. Dus ze kunnen lekker de hele avond mee eten. De kinderen mogen lekker kleuren aan tafel en na afloop krijgen ze een presentje mee naar huis!

De vreemde vogel
restaurant en buitenhotel

In Vlaardingen zit de Vreemde Vogel. Een heel leuk restaurant waar de kinderen lekker hun gang kunnen gaan. Niet alleen binnen maar ook buiten!

Ze hebben binnen een leuke speelhoek en buiten een leuke speeltuin.

TOET het toetjesparadijs

In Groningen kan je je hart ophalen als je van toetjes houd! En de kinderen kunnen lekker spelen in de speelhoek.

Kom lekker een toetje eten in het toetjesparadijs!

Restaurant Kapitein Haak

In Leidschendam kan je lekker eten in een piratenschip. 

En de kinderen kunnen zich lekker uitleven in de speelhoek waar ook geschminkt word!

Eten bij Raveleijn in de Efteling

Ben je van plan om naar de Efteling te gaan? Ga na het bezoek aan het park eens eten bij Raveleijn. 

De kinderen mogen hier gewoon op de banken staan en met hun handen eten. En ze krijgen ook nog een presentje mee!

Nurks in de Hout eten op een gezellig terras

In Haarlem zit Nurks. Een klein lief restaurantje naast een hertenweide en kinderboerderij.

De kinderboerderij gaat om 17.00 uur dicht dus leuk om eerst even de dieren te spotten om vervolgens wat te gaan eten. Of je combineert je bezoek aan de kinderboerderij met een lunch of alleen een lekker drankje. 

Ze hebben er verschillende soorten pannenkoeken, maar ook broodjes en lekkere hamburgers.


Klik hier om terug te keren naar erop uit met kinderen