Bijzonder eten bij Raveleijn in de Efteling

Ben je in de Efteling en wil je eens op een bijzondere manier uit eten? Boek dan een tafel bij Raveleijn. Dat zit naast het theater waar ook de gratis show van Raveleijn word gegeven.

In 2011 is Raveleijn geopend in de Efteling. Het is een theater, restaurant en arrangementenlocatie. Raveleijn is een legende waarbij de mensen achter de stadspoort wachten op de 5 ruiters die hen komen bevrijden van Graaf Olaf Grafhart en zijn vijfkoppife monster. Deze show kan je bekijken in het theater en er zijn op het park gratis kaartjes voor te verkrijgen. 

Voel je bij aankomst in het restaurant een stoere ridder

Als we aankomen in het restaurant voelen we ons echt stoere ridders. Bijna alle tafels zijn voor grote groepen waardoor het lijkt of we een ridderzaal in lopen. Op de tafels staat al wat te eten en karaffen water. Het eten wat op tafel staat is ons voorgerecht: charcuterie, kaas, zalm en rauwkost. En een plank met brood en boter.

Een vriendelijke dame uit de bediening vertelt ons haar naam en dat we na het voorgerecht op een bijzondere manier doorgaan naar het hoofdgerecht. We zijn benieuwd wat er gaat gebeuren. Alles wat hier gebeurd is tot nu toe al een hele belevenis. Dan is er nog een andere dame die de kinderen later onder haar hoede zal nemen.

Herrie in de keuken

Opeens begint de dame die de kinderen onder haar hoede zou nemen met een luide stem te vertellen dat alle kinderen haar mogen volgen naar de keuken. Ik ga niet alles verklappen maar zij zorgt er in ieder geval voor dat de kinderen zich op het gemak voelen en de kinderen mogen vervolgens uit de keuken hun eigen “plank” met eten meenemen.

Als de kinderen hun “plank” netjes leegeten mogen ze op de stoelen staan en krijgen zij een placemat van Raveleijn. Dat was wel fijn, onze kinderen zijn niet zo van het eten als we thuis aan tafel zitten. Hier is het wel anders vooral als ze daarna op de stoel mogen staan en dan ook nog eens een placemat krijgen. 

Een eigen chef aan tafel

Nog meer show aan tafel! Er wordt een chef uitgekozen die vervolgens voor de volwassenen het hoofdgerecht mag meenemen. Gelukkig word je hierbij wel geholpen door de bediening.

Lekker stoer en onbehouwen uit eten

In Raveleijn kunnen de kinderen lekker van tafel, hebben ze genoeg te doen en te zien en kan je lekker genieten van een ridderlijke maaltijd. Echt doen dus de volgende keer als je in de Efteling bent!

Reserveer van te voren je tafel op de site van de Efteling. Dan ben je verzekerd van een tafeltje. Uiteraard kan je op het park zelf ook een tafel reserveren.


Klik hier om terug te keren naar de Efteling
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen