Restaurant 't Sonnetje voor pannenkoeken en nog veel meer

In Maasland vind je een zonnig terras waar ze de lekkerste pannenkoeken en broodjes serveren voor de lunch. Ook voor het diner zit je hier goed. Liever chique uit eten? Dat kan ernaast in restaurant Bavette.

Maar wij zijn gekomen voor de pannenkoeken! En de kinderen wilden de “speelschuur” natuurlijk ook uit proberen. Ik volg ’t Sonnetje al een tijdje op social media en zag dat je ook bij de koeien kon kijken. En dat wilde ik nauurlijk ook gaan doen met de kinderen.

 

Een ruim en overzichtelijk terras met een "speelschuur" 

Als we aankomen en geparkeerd hebben lopen we het ruime terras op. De bediening is hard aan het werk dus we wachten even tot we aangesproken worden. We mogen een plekje uitkiezen waar we willen. Er zijn tafels in de zon maar ook veel in de schaduw dus we hadden genoeg keuze. Ondanks dat er al veel tafels bezet waren was het niet chaotisch. 

De kinderen mochten van mij een tafel kiezen, alle tafels stonden perfect opgesteld om het terras te overzien. En overzicht is altijd fijn als je met kinderen op pad bent. 

De kinderen wilden graag spelen in de speelschuur. Deze speelschuur is van buiten en van binnen toegankelijk dus als je met slecht weer binnen zit kunnen de kinderen er ook lekker spelen.

Zo op het eerste oog is de speelschuur niet heel groot. Maar er is genoeg te beleven. Zo is er een klimmuurtje gemaakt, staat er een speelauto in het midden en kunnen de kinderen spelletjes spelen die aan de muur bevestigt zijn.

Welk kindermenu zullen we nemen?

Op de tafel staat de menukaart en terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn zie ik dat er ook lekkere broodjes en meer gerechten zijn die ik kan bestellen. Dus ik ga voor een broodje carpaccio.
Ik kan op de menukaart geen kinderpannenkoeken vinden maar zie wel verschillende kinderen met een knuffeltje lopen die ze bij een pannenkoek hebben gekregen. Ik spreek de bediening aan en vraag of er ook kindergerechten zijn.
Waarschijnlijk waren ze het vergeten, maar kinderen krijgen normaal gezien een kleurplaat met kleurtjes en natuurlijk zijn er kindergerechten. De kinderen kunnen zelfs kiezen tussen pannenkoeken en patatjes met een snackje. En bij de kindergerechten zit een cadeautje zoals het hoort! Want kinderen blij, jij blij. 

Binnen is het sfeervol en kan er natuurlijk ook gegeten worden

Na het eten lopen de kinderen en ik even een rondje binnen in het restaurant. Als je de hal doorloopt kom je bij een klein winkeltje waar je mooie wijnen en goed vlees kan halen. Het is echt een ambachtelijk winkeltje wat grenst aan het restaurant “Bavette”.
Als je weet wat Bavette betekent dan verwacht je hier ook de lekkerste stukken vlees. Bavette is namelijk een heerlijk mals stuk vlees van het rund. En daar gaan we hierna kijken. Bij de stallen waar je de Hereford en Wagyu koeien vind.

Blije koeien en een leuke wandeling

We lopen mee met Geraldine, zij werkt al 13 jaar bij ’t Sonnetje en heeft mij uitgenodigd om langs te komen en zelf te ervaren hoe leuk het is om hier met de kinderen te eten. Zij nam ons mee naar de stallen die er wel erg apart uitzagen. Deze stallen zijn namelijk rond en de koeien hebben hier alle ruimte om te lopen. Uiteraard grenzen de stallen aan ruime weilanden. Deze koeien hebben het goed. En van blije koeien krijg je goed vlees.

De stallen zijn te bezoeken door iedereen. Maar je moet wel opletten dat je de koeien niet aan het schrikken maakt. Vraag daarom eerst in het restaurant of je er mag kijken. De boer en de koeien vinden het niet leuk als het erg druk word bij de stallen.

Na een bezoekje aan de stallen kan je via de polder terug lopen naar het restaurant. Let wel op: in het begin zijn sommige stukken nog verhard maar de laatste paar meter loop je door hoog gras waar ook brandnetels groeien. Heb je hele kleine kinderen dan zou ik dit toch niet aanraden. Ben je niet van plan terug te gaan naar het restaurant en wil je verder wandelen dan kan je ook de andere kant op en verder de polder in. Daar kan je uiteindelijk het pondje nemen naar bijvoorbeeld het klauterwoud. Wij hebben dit niet gedaan en ik kan je ook niet vertellen hoe lang het lopen is maar als je van wandelen houdt is het zeker een hele mooie omgeving om te ontdekken.

Ook lekker uit eten bij 't Sonnetje? Ze willen graag dat je van te voren reserveert, klik voor alle informatie en de website hier.

Coronamaatregelen

  • Bij binnenkomst je handen desinfecteren
  • Drankjes worden in een houten kratje geserveerd. Ze worden niet meer uitgeserveerd
  • Voor het toiletbezoek eerst de handen desinfecteren
  • Personeel houd voldoende afstand
  • Tafels staan op goede afstand van elkaar
  • Houdt je aan de regels! Zodat we eropuit kunnen blijven gaan.
  • Bij lockdown kan je de heerlijkste gerechte ook afhalen of laten bezorgen

Klik hier om terug te keren naar kindvriendelijke restaurants 
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen
Klik hier voor alle leuke uitjes in Zuid-Holland