Beleef een magisch avontuur in de Efteling


Toen wijmnaar de Efteling gingen hadden we wel 3 dagen de tijd. Dus we hebben echt alles gedaan en zelfs gegeten in het restaurant van Raveleijn op het park.

Wij sliepen in het Loonsche Land wat ongeveer 20 minuten lopen is. Dus we konden lekker op het gemak erheen en ook op ons gemak de attracties uitkiezen.

Sprookjesachtig familiepark

De Efteling is een echt familiepark. Eigenlijk vermaak je je zelf ook goed als je niet van de attracties bent. Mocht het zo zijn dat je meestal toch op de tassen past als je meegaat naar een attractiepark dan verveel je je in de Efteling echt niet.

Alles is op elkaar afgestemd en is sprookjesachtig mooi. Welk seizoen je ook gaat. Zo heb je in de winter de Winter-Efteling. Daarbij vermaak je je op de ijsbaan en warm je jezelf op bij de vuurtjes die gemaakt worden.

Met lekkere temperaturen kan je op het terras zitten en bij de fonteintjes afkoelen.

Van buiten zien de meeste attracties er net zo sprookjesachtig uit als in de attracties zelf. Dus als je in de rij staat is er ook genoeg te zien.

 

Sprookjesbos, toch ook wel eng voor de gevoelige kindjes

Ik zou willen zeggen dat er voor de allerkleinsten er het sprookjesbos is, maar vergis je niet. Het sprookjesbos is erg mooi gemaakt maar voor gevoelige kindjes misschien wat eng. Zo zie je heksen en wolven en is het zo gemaakt alsof je zelf in het sprookje bent. En we weten allemaal dat in de sprookjes altijd iets ergs gebeurd voordat ze weer lang en gelukkig verder leven. Mijn oudste dochter (5) heeft helaas een week lang nachtmerries gehad over de wolf bij de zeven geitjes. Mijn jongste dochter (2) vond het vooral erg mooi allemaal en is daar niet zo gevoelig voor. Gelukkig hebben ze wel genoeg speeltuinen en andere attracties voor de kleinere kinderen.

Heel hard gillen in de achtbaan

Voor de waaghalzen boven de 1,30 meter kan je in de verschillende achtbanen. Ze gaan niet allemaal over de kop maar ze gaan wel snel! De baron is natuurlijk de beste achtbaan uit de Efteling. Daar val je gewoon in een keer stijl naar beneden en ga je een paar keer over de kop. Maar je hebt ook Joris de Draak en uiteraard de Python. Stuk voor stuk hele leuke achtbanen.

Uitrazen in een van de vele speeltuinen

In de Efteling hebben ze veel speeltuinen. Er is een hele leuke naast het Panoramarestaurant, naast de Vogelrock. Die is lekker overzichtelijk en vooral leuk voor de kleintjes. Maar bij het Land van Laaf kan je ook heel leuk spelen. Je kan daar zien hoe de laven leven.

Naast het Land van Laaf zit het Marerijck met heel veel draaimolens en zweefmolens die ook super leuk zijn voor kinderen tot 12 jaar.

 

Heerlijk eten en drinken in de leukste restaurants

Er staan veel eettentjes en ijskramen. Maar in elk gedeelte kan je ook in de restaurants eten en drinken. Er zijn restaurants met self-service maar ook restaurants waar je bediend wordt. Wij hebben lekker gegeten in het restaurant van Raveleijn en in het pannenkoekenrestaurant. En ook in de restaurants is alles is een sprookjesachtig thema. Een hele belevenis voor groot en klein dus.

Vriendelijk personeel

In drie dagen tijd zijn wij geen chagrijnig personeel tegen gekomen. En wij zijn in bijna alle attracties geweest en hebben ook in de restaurants gezeten. Stuk voor stuk waren ze super vriendelijk en kon je alles vragen. Niets was teveel.

In een restaurant verwacht je dat wel, maar ik kan mij voorstellen dat als je een uur bij een attractie hebt gestaan je er een beetje knorrig van word. In de Efteling niet, ik heb geen knorrig personeel gezien. En dat maakt je dagje weg nog leuker en gezelliger!

 

Handig om te weten

  • Maak er een leuk weekendje van en ga in een van de hotels of parken slapen
  • Koop HIER je tickets voor de Efteling
  • Op het park lopen vaak sprookjesfiguren rond en worden er shows gegeven. Pak altijd een plattegrondje aan waarop deze informatie te vinden is
  • Of download de app. Extra handig is dat je dan ook gelijk ziet hoe lang de wachttijden zijn
  • De Efteling heeft ook zomeravonden en er is natuurlijk de winterefteling. Check de site voor alle informatie hierover.
  • Ga pannenkoeken eten bij het pannenkoekenrestaurant.
  • Bezoek de gratis Raveleijn show

Klik hier om terug te keren naar de leukste attractieparken
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen 
Klik hier voor alle leuke uitjes in Noord-Brabant