Kerstvakantie 2021

Deze kerstvakantie zitten we wederom in een lockdown. Het is erg vervelend natuurlijk. Niet alleen voor ons, maar wat dacht je van alle ondernemers die er ondanks alles toch het beste van proberen te maken. Ik ben op zoek gegaan en heb samen met mijn blogteam de volgende uitjes voor jullie verzameld.

Naar buiten

De straat heb je nu zo onderhand wel gezien. Tijd voor iets anders. Ga bijvoorbeeld naar Kampen waar je Winterwonderland in het historische centrum kan beleven door een leuke speurtocht. Doe het kabouterpad Stuvezand in Vroomshop of ga de magische lichten bekijken in Amsterdam of Zwolle. Waar je ook heel leuk kan wandelen is bij het observatorium in Stellendam, de Amsterdamse waterleiding duinen en de Utrechtse Heuvelrug.

Speuren en spelletjes

Natuurlijk mag mijn speurtocht door Spijkenisse niet ontbreken. Maar er zijn ook leuke speurtochten die je op je mobiel kan doen. Lotje Smartphone speurtochten en Geocache zijn van die speurtochten die je door heel Nederland kan doen. Deze zijn eenvoudig op je mobiel te zetten. In huis kan je een escaperoom doen of het Soek familiespel.  Ook met de auto kan je een speurtocht doen. Op pad met de auto heeft heel veel leuke autospeurtochten. Zit je lekker warm.

Naar een pretpark of museum

Ze zijn dan misschien niet te bezoeken, maar tegenwoordig kan je alles in huis halen. Ga bijvoorbeeld naar de Efteling of het theater. Je kan dit heel simpel streamen via YouTube. Musea kan je ook online bezoeken. Naturalis is een museum die heel veel online doet bijvoorbeeld. Dit museum en heel veel andere toffe musea vind je op Museumkids 

De kinderboerderijen zijn wel open!

Kinderboerderijen mogen wel gewoon openblijven met wat aanpassingen. Kijk dus wel altijd eerst even op de website van de kinderboerderij die je wit bezoeken. Vaak moet je wel reserveren bijvoorbeeld en je mag de stallen niet in. Maar ben je op een grote boerderij met veel buiten activiteiten dan is dat helemaal niet zo erg.

Creatief in huis

Thuis kan er natuurlijk lekker geknutseld worden. Je kan via mijn website toffe kijkdoosvellen bestellen. Of je download de kleurplaat van Eropuit met Kinderen. 
Maar je kan natuurlijk nog veel meer doen. Hier is kleien bijvoorbeeld favoriet.  Een cake bakken is natuurlijk altijd een goed idee. Kan je die daarna lekker opsmullen.