Soek Familiespel

Alma heeft samen met haar kinderen van 6 en 10 jaar het toffe Soek Familiespel gespeeld. Ideaal voor dagen met slecht weer of als er zoals deze vakantie een Lockdown is. Bij dit Familiespel los je verschillende mysteries op. En het leuke is dat je niet na 1 keer spelen al klaar bent! Je krijg verschillende enveloppen met leuke puzzels. 

Benieuwd? Alma vertelt je er graag over.

Speuren Oplossen Ervaren met elKaar

SOEK staat voor Speuren Oplossen Ervaren met elKaar. De makers van dit brievenbus mysterie hebben als missie om ouders wakker te schudden en hen te faciliteren in spelenderwijs meer verbinding binnen het gezin te creëren. Dat is ze met dit mysterie zeker gelukt!

Ook is dit spel zeer geschikt om je aan goede voornemens te houden; minder tablets, meer tijd voor het gezin!

Het is een pakket met 5 enveloppen dat je in één keer door de brievenbus krijgt. Je bepaalt zelf de momenten wanneer je speelt om het mysterie op te lossen. Elk moment duurde bij ons tussen de 30 en 45 minuten. Er wordt aangeraden om er een paar dagen tussen de enveloppen te laten zitten.

Alles is kant en klaar, je hoeft zelf niks uit te printen, en het ziet er super verzorgd uit! Je hebt, buiten de enveloppen met raadsels, een schaar, lijm, stiften/potloden, pen, papier, plakband, een spiegel en 2x kort internetverbinding nodig met toegang tot je mailbox.

Even lekker offline. Weg met die tablets

Mijn twee zoons (6 en 10 jaar) vonden het geweldig! Ze waren na het oplossen van de puzzels uit de eerste envelop eigenlijk een beetje teleurgesteld dat het er voor die keer al op zat. De teleurstelling was nog groter toen er de dag erna geen envelop in de brievenbus zat, zo leuk vonden ze het!

Er zitten verschillende soorten opdrachten in zoals: coördinaten, rebus, rekenopdrachten, codes oplossen, woordzoeker, etc. Veel variatie dus! Bij dit spel maak je dus ook gebruik van elkaars kwaliteiten, de één is goed in rekenen, de ander vindt het juist leuk om te kleuren e.d. Het is erg leuk om samen te spelen en samen te werken om de oplossing te vinden.

Tussendoor is er mailcontact met de Geheime Dienst waardoor het voor de kinderen lijkt alsof zij echt mee helpen aan een onderzoek. Soms kan het voorkomen dat je op een dwaalspoor terecht komt, dit wordt goed aangeven.

Je speelt het spel offline (dus geen gebruik van een telefoon, pc of tablet) alleen voor het mailcontact heb je even een device nodig met toegang tot internet en je mailbox.

Een tof spel voor gezinnen

Het spel is voor (jonge) gezinnen, minimaal 1 kind van groep 4 t/m 8. Bij mijn kinderen merkte ik dat de oudste (10 jaar) het liefst alles zelf op wilde lossen terwijl er voor de jongste (6 jaar) ook echt genoeg te doen is! Als ouder zijnde is het dus van belang om hierin te begeleiden, behalve als jouw kinderen dat onderling al goed kunnen regelen natuurlijk.

De materialen uit de envelop worden niet altijd bij diezelfde ronde gebruikt maar komen later in het spel aanbod, goed bewaren dus.
In het spel wordt gebruik gemaakt van leuke namen zoals Tjieskeek Rivier en Kendi gebergte, dit spreekt de kinderen erg aan.

Helaas kan ik er zelf niet verklappen hoe dit mysterie precies afloopt, dit moeten jullie zelf uitproberen.

Voor €24,95, inclusief verzendkosten, heb je 5 leuke en gezellige momenten met het gezin, zeker de moeite waard!

Hier klik je voor de website van SOEK het Familiespel.