De leukste uitjes in de kerstvakantie

Helaas is er op 13 december een lockdown ingegaan die tot 19 januari duurt. Deze uitjes kunnen dus niet gedan worden.

Gelukkig heb ik wel andere leuke activiteiten voor je kijk maar snel verder bij de coronaproof uitjes.

Leuke uitjes in de kerstvakantie? Je vindt ze hier


Wat dacht je van schaatsen bij de Winterfabrique in Utrecht. Of bezoek een leuk museum zoals het Onderwijsmuseum of de Hermitage waar leuke activiteiten te doen zijn.
Ook in het Openluchtmuseum en het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum is van alles te beleven. Ongegeneerd gluren bij de Zuiderzeeburen kan in het Zuiderzeemuseum.

Wat dacht je van een sportief uitje bij WE-JUMP in Helmond? Sluip en kruip door kasteel de Haar en ontdek wat er zich allemaal afspeelt en afspeelde in kamers en torens en op zolders en weergangen die normaal gesproken gesloten blijven voor publiek. In Madurodam zijn er wel 65.000 lichtjes geplaatst en zo is het park wel heel magisch om te zien.

Ga eens naar de bibliotheek! Bij de Boekenberg worden er ook weer leuke activiteiten georganiseerd.

Klik snel door naar jouw uitje:


De Winterfabrique
winterwonderland in Utrecht

Zin in een winters dagje uit? In Utrecht vind je van 9 december 2020 t/m 3 januari 2021 de Winterfabrique: een plek waar het hele gezin kan zwieren over de ijsbaan en zich een ongeluk veegt op de curlingbaan. Beleef het samen!

Het leukste winteruitje

Nu de feestdagen er anders uitzien dan normaal zetten initiatiefnemers Kartfabrique en Ice-World zich in om coronaproof ijspret te verzorgen voor jong en oud. Juist nu moet iedereen kunnen genieten van wat extra beweging en ‘ouderwetse’ gezelligheid. De Winterfabrique is daarom een beleving voor iedereen.

IJspret

Van leren schaatsen achter een stoel tot stunten op het ijs: op de 1000 M2 outdoor schaatsbaan is er alle ruimte voor ijspret. Zijn je kids al wat ouder? Ga dan (ook) voor een potje curling! Het spel met de bezem is gegarandeerd hilarisch. Voor alle activiteiten geldt: je boekt vooraf een tijdslot, zodat de drukte goed gereguleerd blijft.

Nog niet uitgeraasd?

De Winterfabrique vindt plaats op het terrein van de Kartfabrique. Een Winterfabrique-deal is daarom voordelig te combineren met karten, lasergamen of Prison Island spelen. Speelplezier genoeg!

Helemaal coronaproof

Naast dat de Winterfabrique werkt met tijdslots wordt er ook gebruik gemaakt van looproutes, worden overal desinfectiepunten geplaatst en wordt het materiaal gereinigd.

Koop snel je tickets voor het te laat is!

Voor alle informatie en tickets klik je hier! Wees er snel bij want wie wil er nou niet naar dit prachtige winterwonderland.

Klik hier voor de leukste uitjes in Utrecht


Ga naar het geolab in het Onderwijsmuseum

In het onderwijsmuseum in Dordrecht kunnen de kinderen in het Geolab allemaal aardrijkskundige proefjes doen!

Op het volgende leuke filmpje zie je hoe coronaproof dit uitje is en wat er allemaal te doen is voor de kinderen:

Klik hier voor de leukste musea met kinderen


Bij de Hermitage in Amsterdam komt de riddertijd tot leven!

De Hermitage presenteert een nieuwe tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders, waar de middeleeuwen tot leven komen! Met machtige tsaren, dappere ridders, schone jonkvrouwen, hoofse liefde en spannende toernooien. 

Een echte familietentoonstelling

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs in de ban van de ridders is er voor het hele gezin. Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar.

Ook is er een hashtag-tour waarin televisiepersoonlijkheid Tim Hofman enkele spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu. Geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar. En voor 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met quizzen over de middeleeuwen en ridders. Maar bovenal is de tentoonstelling een beleving vol epische ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten die straks voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Ga terug in de tijd van de ridders en bestel je tickets

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op de website van de Hermitage. Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis de tentoonstelling bezoeken. Inclusief spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd.

Het museum is eenvoudig te bereiken en geschikt voor een compleet dagje uit! Artis, Carré en de Hortus Botanicus zijn om de hoek en na een heerlijke wandeling langs de Amstel kom je in hartje Amsterdam terecht zoals Rembrandtplein en de Utrechtsestraat. De Hermitage is een bijzondere bestemming voor het hele gezin.

Klik hier voor alle leuke uitjes in Noord-Holland


Iet giet oan in het Nederlands Openluchtmuseum!

Er komt de komende maanden vanwege de huidige coronasituatie geen Elfstedentocht. Dat heeft de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden bepaald. Maar in het Openluchtmuseum gaat de Elfstedentocht altijd door.

foto: Mike BinkPriksleeën is een van de opdrachten die je kan doen deze kerstvakantie

Deze versie van de tocht der tochten voert kinderen (en hun ouders/begeleiders) langs allerlei winteractiviteiten naar het Hoge Noorden in het Museumpark. In de tussentijd zijn er stempels te verdienen door elf opdrachten uit te voeren, die variëren van klunen, het checken van de dikte van het ijs en een priksleeparcours.

Echte bikkels proeven natuurlijk ook de levertraan. Een volle stempelkaart levert na afloop een huldiging en een Elfstedentochtkruisje op!

Wel even van te voren reserveren natuurlijk! Klik hier voor de website van het Openluchtmuseum


Doe een supercoole speurtocht in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

In dit museum is een hoop te doen.

Ga mee naar de tijd van opa en oma en beleef hoe zij op school zaten en met welk speelgoed zij speelden.In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum bij Barneveld, maak je kennis met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes.

Voor kinderen is er binnen een leuke doe-ruimte en buiten een heus oud-Hollands spellenplein.

Als je in de vakantie gaat kan je nog de tijdelijke Barbie expositie met verschillende activiteiten doen.

Daarnaast is er in de kerstvakantie een super coole speurtocht, kan jij alle bladeren vinden en de rebus oplossen?

Kom erachter in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum!


Zuiderzien in het Zuiderzeemuseum

Van 11 december 2020 tot en met 3 januari 2021 opent het Zuiderzeemuseum zijn deuren
voor een nieuwe winterbelevenis: Zuiderzien.

Struin door het sfeervol verlichte buitenmuseum langs 25 bijzondere locaties en ontdek achter de ramen onalledaagse objecten en hun verrassende verhaal. Lekker ongegeneerd gluren bij de Zuiderzeeburen op een veilige manier en bovenal coronaproof. 

Verwonder je over een opperarmbeen van een mammoet en luister naar het verhaal over de tweeduimswanten. Kinderen speuren ondertussen naar Marretje de meeuw en maken kans op leuke prijzen. Komt dat zien én beleven, deze kerstvakantie in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen!

Ook zijn er tijdens Zuiderzien leuke doe-activiteiten, zowel voor jong als oud.

Reserveer snel je tijdslot op de website van het Zuiderzeemuseum voordat je te laat bent!


Onder de pannen bij kasteel de Haar

Een uniek avontuur langs weergangen, zolders, torens en wenteltrappen onder leiding van een privégids in de kerstvakantie. Inclusief augmented reality elementen voor de ultieme kasteelbeleving!

Deze kerstvakantie word je van 19 december t/m 3 januari* bij Kasteel de Haar in de watten gelegd tijdens de exclusieve rondleiding ‘Onder de pannen’. Sluip en kruip door het kasteel en ontdek wat er zich allemaal afspeelt en afspeelde in kamers en torens en op zolders en weergangen die normaal gesproken gesloten blijven voor publiek.

Nadat je met je kinderen op eigen gelegenheid het kasteel hebben bezocht, worden jullie hartelijk ontvangen door de privégids van het kasteel die jullie meeneemt op een ontdekkingstocht langs verborgen plekken in het kasteel. 

Tijdens de rondleiding van 60 minuten zorgen extra visuele dimensies voor een unieke ervaring. In verschillende ruimtes zien jullie op tablets scenes, die het verhaal van de gids nog levendiger maken. Het totale programma inclusief een kasteelbezoek duurt 120 minuten.

*M.u.v. 31 december en 1 januari.

Kerst op kasteel de Haar

Kasteel de Haar is tijdens de donkere dagen omgetoverd tot een sfeervol en betoverend kerstkasteel. Beleef het echte kerstgevoel dankzij prachtig gedecoreerde kerstbomen, met guirlandes versierde balustrades, kaarsen en lichtjes die je tegemoet schitteren en sfeervolle kerststukken. Als topstuk staat er een 8 meter grote kerstboom in de Main Hall!

Het park van De Haar leent zich uitstekend voor een winterse wandeling bijvoorbeeld als afsluiting van het kasteelbezoek. Met een park van 55 hectare waarin zich onder andere Engelse en Franse stijltuinen, een Hertenkamp, een doolhof, kronkelende paden en lommerrijke bruggetjes bevinden, wordt deze kerst op Kasteel de Haar onvergetelijk.

Beleef het kasteel in de avond

Vrijdag 18 december t/m woensdag 23 december is Kasteel de Haar exclusief in de avonduren te bezoeken. Volg de lichtjes in het park naar het sfeervol verlicht kasteel en ontdek hoe intiem een bezoek voelt wanneer de lichten gedimd zijn en de sfeervolle kerstlichtjes en kaarsen je tegemoet schitteren.

Voor meer informatie en tickets over Onder de Pannen klik je hier
Voor meer informatie en tickets voor kerst op kasteel de Haar klik je hier


Ontdek het sfeervolle Madurodam in de kerstvakantie

In de wintermaanden worden er in Madurodam maar liefst 65.000 extra kerstlampjes in het park opgehangen.  Zo zag je Madurodam nooit! Ook zijn er sfeervolle taferelen in de oude binnenstad te zien. Elke dag is winters en gezellig in Madurodam.

Besneeuwde kerstbomen en ijs op de grachten: bij Madurodam gaat de Elfstedentocht dit jaar zeker door. Vergeet de heerlijke winterse lekkernijen niet, geniet van een bakje snert, een glaasje glühwein of een lekkere oliebol. Steek een waxinelichtje op voor iemand die je lief is. Of bedenk samen een leuke wens voor het nieuwe jaar. Laat je kinderen de winterspeurtocht doen en ontdek samen de mooiste plekjes! Kortom, Madurodam is hét perfecte winteruitje voor jong en oud. Dat moet je meemaken!

Vanaf 10 december is Madurodam park prachtig versierd en verlicht. Deze kerstvakantie wordt bijzonder ingewijd. De live uitzending ‘Nederland geeft licht’ van het KWF vindt plaats op zondag 20 december in Madurodam. Tijdens de uitzending wordt het gigantische hart van lampionnen verlicht vanuit Madurodam. Dit jaar zonder publiek vanwege het Coronavirus.

Maar niet getreurd! Een aantal van de lampionhartjes is van 21 t/m 3 januari in het park te zien.

Tijdens de kerstdagen en Oud & Nieuw kan je ook een bezoek brengen aan Madurodam. Hier vind je alle informatie en kan je je tijdslot reserveren. Lekker om even uit te waaien tussendoor!

Klik voor de alle leuke attractieparken hier


Even lekker springen bij WE-JUMP Helmond

In de kerstvakantie kan je lekker komen vrij springen bij WE-JUMP. Weet jij al wat de back-flip is? Of ken je de salto al? In de kerstvakantie heb je alle tijd om dit te oefenen!

Bij WE-JUMP hebben ze ook corona-proof kinderfeestjes!

De kinderen kunnen alle energie kwijt tijdens het dodgeballen met de JumpMaster. De groep heeft toegang tot alle trampolines. Daarna sluiten ze af met iets lekkers van het arrangement. 

Klik hier om te komen vrijspringen en hier voor de leukste kinderfeestjes bij WE-JUMP.

Klik hier voor alle leuke sportieve uitjes


Leuke activiteiten in de Boekenberg

Kom  je uit de regio Voorne Putten? Dan moet je echt eens naar de bibliotheek in Spijkenisse gaan. Deze mooie, grote bibliotheek heeft niet alleen boeken. Ze organiseren ook heel vaak leuke kinderactiviteiten.

In de kerstvakantie is het volgende te doen:

  • 22 december – The Grinch (6+)
  • 23 december – Peuter Voorleesclub (2 t/m 4 jaar) & Voorleesclub Extra (4 t/m 7 jaar)
  • 29 december – Oudejaarsfeestje in de bieb (6 t/m 12 jaar)
  • 30 december – reguliere Voorleesclub (4 t/m 7 jaar)

Op de socials van de Boekenberg vind je nu ook een leuke leeschallenge. Dit kan je gewoon vanuit huis doen, mocht je liever thuis bijven.

Voor alle informatie klik je door naar de pagina van de Boekenberg. Hier vind je ook mijn blogs over alle kinderactiviteiten!


Klik hier op terug te keren naar Eropuit met Kinderen