Met kinderen naar Madurodam

Madurodam is een perfect uitje om te doen met het hele gezin. Voor de kinderen zijn er 2 grote speeltuinen en is er veel te ontdekken. Ook zijn er attracties. Niet alleen de kinderen maar ook wij leren veel zo op een leuke manier over de geschiedenis. 


Madurodam is in 1952 geopend en is vernoemd naar George Maduro, een Curaçaose student die zich tijdens de meidagen van 1940 als cavalerieofficier onderscheidde in de slag om de residentie. Zijn ouders schonken het beginkapitaal voor het project, dat door de familie Maduro wordt beschouwd als monument voor hun enige zoon.

Dit zie je ook terug in het park. Er word in de eerste attractie verteld over George Maduro en wat hij betekent heeft in de beginjaren van de tweede wereld oorlog. Saai om naar te luisteren is het niet, er worden veel special effects gebruikt en maakt het stukje geschiedenis juist heel interessant om naar te kijken. Dus ook voor je kinderen erg leuk!

We herkennen gelijk de gebouwen waar we al geweest zijn.

Nadat je bij de entree een pasje hebt gekregen en de geschiedenis van het park en George Maduro hebt gezien krijg je een mooi overzicht over het park. Nederland in het klein. We zien de Domtoren al en de Erasmusbrug! En kijk daar staat de Euromast! Natuurlijk vallen de gebouwen als eerste op waar wij zelf al eens geweest zijn. Dat maakt het bezoek ook zo leuk. Iedereen herkent wel iets in Madurodam waar zij al eens geweest zijn. 

Als je door Madurododam loopt zie je af en toe een scherm staan. Als je hier je pasje scant die je bij de entree krijgt kan je je mailadres invullen om hem te activeren. Vervolgens kan je op deze schermen informatie bekijken over het deel waar je staat. 

Met dat pasje kan je ook een 3D foto laten maken. Deze foto krijg je op je mailadres opgestuurd en kan je ook in 3D bekijken. Vind je hem leuk? Dan kan je er een beeldje van laten maken. 

Bekijk alles van dichtbij er is zoveel te zien

Er is in Madurodam van alles te beleven voor de kinderen. Er is natuurlijk al genoeg te zien want overal waar je kijkt bij de huisjes en gebouwen gebeurd er wel wat. Ook als er geen beweging is met bijvoorbeeld autootjes en treinen blijf je eigenlijk toch kijken. 

Je kan bij sommige miniaturen voor €0,10 een activiteit starten. Wij hebben de kermis laten spelen. De schommelboot, de spin en nog veel meer mini attracties gingen aan met de bekende kermisgeluiden. Voor €1,- kan je klompjes laten maken bij de klompenfabriek. 

Niet alles kost een paar centjes hoor. Zo kan je bijvoorbeeld ook containers laden in de haven van Rotterdam of brandjes blussen op een schip. 

Er is een eetgelegenheid waar je broodjes en drinken kan halen en op het terras kan zitten. Ernaast is een speeltuin voor de wat kleinere kinderen. Geheel in nijntje stijl. Aan de andere kant zijn er schommels, een klimtoestel en een speelschip. Deze speeltuin is wat leuker voor de oudere kinderen. De speeltoestellen zijn hier wat groter en uitdagender. 

Attracties in Madurodam

Er leuke attracties in Mdurodam. Je kan bijvoorbeeld in een stadion zitten en de spannendste wedstrijden van het Nederlands elftal bekijken. De mooiste momenten van het elftal gezien?  Dan kunnen de kinderen hun voetbalskills oefenen binnen en buiten.

De andere attracties zoals de Waterwolf, Nieuw Amsterdam en Hof van Nederland zijn allemaal geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Elke 6 minuten start de attractie opnieuw dus je staat niet ellendig lang in de rij. Alle attracties laten met gave special effects zien hoe in de geschiedenis dingen gebeurd zijn. Bij de Waterwolf mogen de kinderen zelfs even meehelpen om de stoommachine op gang te krijgen. 

Klein, maar heel veel te beleven.

Madurodam ziet er misschien niet groot uit maar je bent er wel een paar uur zoet. Ontdek de geschiedenis in de attracties, laat de kinderen lekker spelen in de leuke speeltuinen en bekijk de mooiste plekjes in het klein. 

Wil je ook een keer naar Madurodam? Klik dan hier om je tickets te kopen

Goed om te weten wat de coronamaatregelen zijn:

  • Er staan hartjes op de route deze staan 1,5 meter van elkaar af
  • Overal staan borden met instructies
  • Op een paar plekken vind je desinfectie middel voor de handen
  • Bij de w.c kan je de blowers niet meer gebruiken na het handen wassen en moet je doekjes gebruiken om je handen af te drogen
  • Ook in de souvenirwinkel is er een route aangegeven
  • In de attracties word ook goed op het aantal mensen gelet en de afstand tussen huishoudens. Let wel op: houd in de rij ook je afstand.
  • Houd je aan de regels. Dan is het voor iedereen leuk en gezellig

Klik hier om terug te keren naar de leukste attractieparken
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen