Naar de kinderboerderij
dieren kijken en spelen

Op de boerderij zijn dieren en dieren kijken vinden kinderen altijd leuk! En op deze pagina vind je ook nog eens boerderijen die leuk voor jezelf zijn. Zo kan je bij de meeste een kop koffie drinken of beter nog lekker eten! En wat een boerderij extra leuk maakt? Meestal zijn ze gratis.

Kinderen kunnen de dieren voeren, paardrijden en lekker spelen in de speeltuin. Het leven is goed als je op de boerderij bent!

De Mèkkerstee

De Mèkkerstee in Ouddorp is een geitenboerderij. Dat betekent in het voorjaar: lammetjes! Maar de Mèkkerstee heeft nog veel meer te bieden! Zo zijn er ook andere dieren, is er een ijsmakerij, een kaaswinkel en kan je lekker eten! 

Boerderij het Geertje

In Zoeterwoude zit boerderij het Geertje. Je kan daar zelf de geitjes melk geven! En ponyrijden. Ook is er een leuke boerderijwinkel en kan je er een hapje eten of wat drinken. In de zomer kan je ook nog eens leuk wandelen en varen in het recreatiegebied eromheen.

Buytendelft 

In Delft achter de Ikea zit een leuke kinderboerderij waar regelmatig dingen te doen zijn. Zo kan je er ponyrijden, kan je er knutselen of er komt iemand langs om wat te vertellen. Dit is wel op basis van vrijwilligers werk dus check altijd de site wat er te doen is! Wat ook leuk is, is dat er een hele grote natuurspeeltuin naast zit. In de zomer is daar ook veel waterplezier en betaal je entree. (ong €1,-) In de winter is het gratis.

Beestenboel Zuid-Scharwoude

De Beestenboel in Zuid-Scharwoude waar het mogelijk is om bijna alle dieren te aaien. Het is werkelijk een kinderboerderij leuk voor jong en oud. Er is een ruimte waar feesten gegeven kunnen worden en voor kinderfeestjes is er ook plek. De vrijwilligers staan klaar voor alle vragen

De Drentse koe

In Drenthe vind je de Drentse koe. Dit is niet zomaar een boerderij. Het is een heuse speelboerderij! Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin, op het waterplein, met glow in the dark, het boerenbiljart, verdwalen in het maisdoolhof en spelen bij de oud Hollandse spelen. Je betaald een kleine entreeprijs en je mag overal in! En er zijn ook dieren. Wat natuurlijk wel belangrijk is als je naar een boerderij gaat. Na het spelen of tussendoor een lekker ijsje van de ijsboerderij en je dag is compleet!

Marjolein van Meervoudig perfect is er ook geweest.

De naturij in Drachten

Bij de naturij is er ook veel speelplezier! Zo hebben ze ook binnen een speeltuin met ballenbak maar buiten kunnen de kinderen ook glijden en schommelen. En natuurlijk de dieren bekijken. Het is een overzichtelijke, schone boerderij waar er ook genoeg plek is voor de ouders om te zitten. Het is wel zelfbediening hou daar rekening mee. Ook is deze boerderij heel leuk voor kinderfeestjes!

De Cantecleer

In Kampen zit de Cantecleer. Een erg leuke boerderij waar je ook pony kan rijden. Er zit een natuurspeeltuin aan de overkant waar ze mee samenwerken. Je kan er lekkere streekproducten halen en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. 

Belevenissenboerderij Schieveen

De titel zegt het al, hier is van alles te bleven. Er is een leuke natuurspeeltuin (met terras!) en de kinderen kunnen de lammetjes melk geven en ponyritjes maken.

Je kan er ook ambachtelijke producten kopen in de winkel van de boerderij!

Avonturenboerderij Molenwaard

Fien en Teun kan je nu ook bezoeken! Op de Avonturenboerderij Molenwaard vind je niet alleen veel boerderijdieren maar op hoogseizoensdagen kan je ook Fien, Teun en hun boerderijvriendjes een handje geven.

Buiten de hoogseizoensdagen is er ook een hoop te doen. Zo kan je er een speurtocht doen, de geitjes voeren en pony rijden. 

Kortom echt een aanrader om deze avonturenboerdrij te bezoeken en je in de wereld van Fien en Teun te begeven.

Boerderij het Lansingerland

In Bergschenhoek vind je boerderij het Lansingerland. 

Het is ook een melkveebedrijf dus er zijn veel koeien te vinden. 

Ga lekker een broodje eten op het terras of bezoek het maisdoolhof. Dit is natuurlijk wel seizoensgebonden maar niet getreurd in de winter is er ook van alles te beleven.

Ook vind je verschillende producten in de boerderijwinkel. 

Je kan ook een nachtje weg! Boek een plaats op de camping van het Lansingerland en overnacht in de weidse achtertuin van Rotterdam!


Klik hier om terug te gaan naar er op uit met kinderen