Belevenissenboerderij Schieveen. Lammetjes melk geven en je uitleven in de natuurspeeltuin van Oerrr

Voor de actuele openingstijden en coronamaatregelen kijk je op de site van het uitje wat je wilt bezoeken.

In Rotterdam zit belevenissenboerderij Schieveen. Vlakbij Rotterdam Airport zit deze gezellige boederij waar de kinderen lekker hun gang kunnen gaan. Er is een natuurspeeltuin en je kan de dieren voeren. Als je je inschrijft bij oerrr vind je alle leuke natuurspeeltuinen en boerderijen en je ontvangt elk seizoen leuke kaarten met doe-dingen in de natuur.

Lammetjes melk geven en de geiten voeren

Het kan allemaal! Je kan voor €1,- melk kopen voor de lammetjes en voer voor de geiten en de koeien is ook €1,-. Wij hebben het allemaal gedaan.Maar de lammetjes melk geven vonden de kinderen toch wel het leukst! 


Ponyritjes

Voor €1,- per rit mag je een ritje maken op een pony. Ik vond het wel een grote pony trouwens maar ik heb er geen verstand van. Als je als eerste bent mag je meehelpen de pony te borstelen en op te zadelen. Dit vind Emma wel heel leuk. Sanne niet. Die heeft toe staan kijken. 

Natuurspeeltuin

Er is een hele leuke speeltuin waarbij de kinderen over boomstammen kunnen lopen en met water kunnen spelen. Daar is ook een lekker terras bij. Kan jij lekker in het zonnetje zitten terwijl de kinderen zich uitleven. 

Horeca en winkel

Naast de stal vind je het horeca gedeelte. Het is zelfservice en je kan verschillende broodjes en gebak halen. Naast het horeca gedeelte vind je een winkel met ambachtelijke producten. 

Er is geen verschoonruimte en de w.c's zijn buiten in een grote container. Anders kan ik het niet benoemen. Maar ze zijn wel schoon!


Fijn om te weten:

  • Gratis parkeren
  • Je kan alles pinnen ook de ponyritjes en het voer
  • Binnen kunnen ze ook spelen er is een speelhoek gemaakt
  • Er is een openhaard
  • Je mag bij de lammetjes in de stal
  • Natuurspeeltuin is superleuk maar wel met water, let op met hele kleine kinderen

Klik hier om terug te keren naar de leukste boerderijen
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen


Download hier de enige echte Eropuit Met Kinderen kleurplaat en laat hem inkleuren door je kinderen.