De Flierefluiter in Raalte. Indoorspeelparadijs met kinderboerderij en buitenspeeltuin

Geschreven door: Debby Monster.

Wat een onwijs gave plek in Raalte!! Deze speelboerderij overtreft onze verwachtingen en we hebben ons hier bijna de hele dag vermaakt. De speelboerderij heeft zoveel leuks voor de kinderen. Ze kunnen heel de dag spelen maar ook dicht bij de dieren van de kinderboerderij komen en ze knuffelen.

Lees hieronder waarom je de Flierefluiter niet mag overslaan als je een leuk uitje in Overijssel zoekt.

Indoorspeeltuin voor alle leeftijden

We worden bij de entree vriendelijk ontvangen en we voelen ons erg welkom. Je kan bij de entree gelijk een gratis plattegrond/menukaart meenemen zo kun je de weg goed vinden op deze grote speelboerderij. Ook voor het bestellen van eten en drinken is deze handig, hier staat een QR-code op waarmee je online kan bestellen en afrekenen

Na de entree lopen we langs de keuken en het afhaalloket. We komen in een ruimte met een klimtoestel en genoeg zitplekken. Dit is een goede overzichtelijke ruimte. We zoeken eerst een plekje waar we kunnen zitten, onze spullen kwijt kunnen en even op ons gemak de plattegrond kunnen bekijken. Onze kinderen zien de speeltoestellen, trekken hun schoenen uit en zijn weg. Ze zijn al snel terug want op de verdieping waar we zijn is het gedeelte voor de kinderen tot 4 jaar en onze kinderen zijn ouder. Als ze de trap naar het gedeelte voor de kinderen ouder dan 4 hebben ontdekt zijn ze weer weg.

Op de zolder is veel te beleven

Zoals gezegd is er op de begane grond een gedeelte voor de kleinere kinderen tot 4 jaar, die kunnen hier klimmen, klauteren en in de ballenbak. Naast de vele zitplekken vind je hier de toiletten en verschoonruimte voor baby's.

Als je de trap naar boven opgaat kom je op de zolder waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Zodra je boven komt zie je dat deze verdieping veel groter is dan het gedeelte voor de kleine kinderen. Je loopt eerst tegen een groot klimtoestel aan maar als je er doorheen loopt merk je dat er veel meer te doen is. Er staat een luchtkussen, een stuk waar je met blokken kan bouwen, een gedeelte om te voetballen en nog veel meer.


Halverwege de zolder staan leuke AR-trampolines welke favoriet bij onze zoon zijn. Dat komt omdat je tijdens het springen op het beeldscherm voor je een spelletje speelt. Je ziet jezelf dus springen op het beeld. Er zijn verschillende spelletjes die je kan kiezen en het de bedoeling is zoveel mogelijk punten te verdienen door te springen en dan op het scherm de objecten te vangen.

In dit gedeelte vind je nog meer zitplekken voor ouders om de kinderen in de gaten te houden. Om weer beneden te komen kan je gebruik maken van de glijbaan die op de begane grond uitkomt. Maar de trap gebruiken kan natuurlijk ook.

Knuffelen met de dieren op de kinderboerderij

Er is een kinderboerderij met verschillende dieren. Je kan zien hoe de dieren in de stal en weide leven en je mag de weide in om de schapen en geiten te aaien. In het binnen gedeelte is een knuffelschuur met konijnen en cavia's waar je met de dieren knuffelen. Er wordt goed aan de dieren gedacht. Af en toe worden het weiland en de knuffelschuur gesloten om de dieren wat rust te geven.

Bij mooi weer is het op bepaalde tijden mogelijk om pony te rijden. Je krijgt een cap op en er loopt een begeleider met je mee.

Verdwalen in het doolhof

Als de kinderen nog niet uitgespeeld zijn dan kan je naar buiten. Hier is heel veel te doen. Wij hebben geluk met het weer gehad en daardoor lang buiten kunnen spelen.

Wij zijn buiten begonnen in het doolhof achteraan het terrein. Samen met mijn dochter gingen we vol goede moed naar binnen. Mijn man bleef op één van de uitkijktorens staan die aan het begin van het doolhof staan. Ik heb niet zo’n goed richtingsgevoel waardoor uit het doolhof komen nog best moeilijk was. Maar met hulp vanaf de uitkijktoren zijn we toch ontsnapt.


Na ons doolhof avontuur zijn we naar de skelterbaan gegaan, hier staan diverse fietsjes, skelters enz. klaar om even lekker over het parcours te crossen.

Tijdens onze wandeling over het terrein hebben de kinderen gespeeld op het grote speeltoestel met diverse glijbanen. De grote familieglijbaan was erg leuk. Ze zijn hierna nog op de schommels en trampolines geweest .

Buiten staan er ook weer veel tafels waar de ouders plaats aan kunnen nemen. Ze staan verspreid over terrein maar je hebt niet bij alle tafels overzicht over het hele terrein.


In de zomer kan je afkoelen in de waterspeeltuin. Er is een zwembad (50 cm diep), zand- en waterspeelplaats, water springkussens en een zonneweide.

Tegen de tijd dat we naar huis wilde gaan ontdekte we de grote overdekte zandbak in een schuur. We hebben deze overgeslagen maar konden zien dat hier allemaal verschillende speeltjes liggen waarmee de kinderen zich prima kunnen vermaken. Onze zoon vond het jammer dat hij niet nog even lekker kon graven.

Goed om te weten

Je betaalt allemaal entree (behalve kindjes in de leeftijd van 0 tot 2 jaar) maar voor de volwassenen ligt de entreeprijs lager dan voor de kinderen. Dit is een all-in prijs voor het indoorspeelparadijs de buitenspeeltuin, de kinderboerderij en in de zomer voor alle water-speelmogelijkheden.

Het grote voordeel bij de Flierefluiter is dat je gratis kan parkeren en zelf eten en drinken mag meenemen. Een hele dag weg hoeft hierdoor geen hele dure dag te worden. Maar mocht je toch graag een bakje koffie of een warme snack tussendoor willen dan is er ook een keuken waar je van alles kan krijgen.

Wil jij nou ook een keer naar de Flierefluiter in Raalte? Op de website van de Flierefluiter vind je alle informatie over de prijzen en tijden.