De Mekkerstee in Ouddorp. Geitenboerderij met kaaswinkel

In Ouddorp zit een geitenboerderij. Dus ze hebben heel veel geiten! Maar ook andere boerderijdieren zoals konijnen, kippen, koeien en varkens. Je kan er ook lekker eten en een bezoekje brengen aan de kaaswinkel.

Heel veel geiten

Bij de Mekkerstee loop je vanaf de ingang zo door een gang naar de geiten. Die staan allemaal op stal deze tijd van het jaar. Wij zijn in januari geweest. Je kan ze van dichtbij bekijken en aaien. En als je geluk hebt zijn er ook lammetjes! Er staan allemaal hokken waar de lammetjes in verzorgd worden. Wij hebben er maar een stuk of 12 gezien maar ik denk dat je in het voorjaar blijft kijken naar de lammetjes. Superschattig.

Een geit is gewoon een geit en die staan dus een beetje te staan of ze liggen een beetje. En toen wij er waren kregen ze eten. Zo uit de tractor, supermakkelijk. Verder waren we er vrij snel op uitgekeken. 

Gelukkig waren er ook andere dieren

Vanuit de geitenstal loop je naar buiten en kan je de andere dieren zien. Dat zijn er niet veel trouwens maar kinderen vinden het altijd leuk om naar koeien te kijken of konijnen. Nogmaals wij waren er in januari dus alles stond op stal. Met betere temperaturen staan de dieren ook buiten. Ik heb genoeg buitenverblijven gezien.

Neem een kijkje hoe de kazen en het ijs gemaakt wordt

Bij ons was dat niet het geval. Nu is januari ook niet echt lekker voor een ijsje. En ze maken voornamelijk geitenkaas daar heb je natuurlijk geitenmelk voor nodig. Ik denk dat de geiten nog niet genoeg melk gaven. Maar het is in ieder geval leuk om naar binnen te kijken waar ze het maken. Dus zodra het voorjaar is begonnen zal het wel volop in bedrijf zijn. 


Lekkere boerderijproducten kopen in de kaaswinkel

Jammer genoeg vonden onze kinderen het allemaal er niet smakelijk uit zien dus ik heb niks gekocht. Maar onze kinderen zijn echt niet avontuurlijk wat eten betreft. Je kan de kazen ook proeven. Er is eigen gemaakte jam, boerenjongens, verschillende soorten honing en nog veel meer boerderij producten! Heel gezond ook want het is allemaal biologisch.


Tijd voor thee en een muffin

Ze hebben er een heel gezellig restaurant. Lekker huiselijk met lekkere gerechten. Ook hebben ze broodjes. Wij hebben een kop thee op met gebak. Was echt heel lekker. De appeltaart word elke dag vers gebakken!

Voor een lekkere lunch kan je er ook terecht je kan er zelfs high tea-en! Ik denk dat dat echt wel een aanrader is en leuk als je met kinderen bent!


Gelukkig er is ook een speeltuin

Iets wat onze kinderen toch wel het allerbelangrijkst vinden is dat er een speeltuin is. Het is geen grote speeltuin maar prima vermaak. Schommel, een wip-wap en wat klimtoestellen. 


Fijn om te weten:

  • Leuke boerderij om je bezoek te combineren met Center Parcs! Port Zélande zit er vlak in de buurt.
  • In de wintermaanden moet je het vooral hebben van de horeca en het speeltuintje. Vanaf het voorjaar is er veel meer te beleven buiten en zijn er lammetjes!
  • Ga vooral in het winkeltje kijken en koop een van de ambachtelijke producten
  • Parkeren is gratis
  • Check het filmpje:

Klik hier om terug te keren naar de leukste boerderijen
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen 
Klik hier voor alle leuke uitjes in Zuid-Holland