Museon met kinderen

Het Museon is juist leuk met kinderen! En voor jezelf erg interessant. Er is een vaste tentoonstelling "One Planet" waarbij je ziet wat er gebeurd in de wereld en wat wij voor de wereld (kunnen) doen.

Er is ook een wisselende tentoonstelling. Deze vind je op de benedenverdieping en op de website vind je welke tentoonstelling er is.

Er is ook maar een wereld natuurlijk

Er is maar een wereld. Een wereld waarin een hoop gebeurd is en waarin ook een hoop gaande is. Als je op de eerste verdieping komt kan je een strippenkaart pakken en bij elk onderwerp een vraag beantwoorden. Het is een ja of nee vraag. Er kunnen geen goede of foute antwoorden bij zitten en het gaat erom wat jij vind. Als je alle vragen hebt beantwoord kan je de strippenkaart in de computer steken en zien wat jij voor onze planeet doet.

Niet alleen kijken en lezen, nee juist doen!

De vragenronde is makkelijk aangegeven, met grote cijfers zie je bij welke vraag je bent. De vragen laten je nadenken over cultuurverschillen, het klimaat en hoe we verder met de wereld omgaan. Bij elke vragenronde zijn er ook verschillende tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen zijn heel divers maar hebben allemaal te maken met onze planeet.

Bij elke tentoonstelling in de verschillende ruimtes kunnen de kinderen (en jij) veel doen. 

Wat doen wij eigenlijk voor onze planeet?

Sanne is pas 6 en sommige vragen waren toch nog wel erg moeilijk voor haar. De eerste vraag is bijvoorbeeld of je vind dat de arme landen in Afrika gratis zonnepanelen moeten krijgen zodat ze energie hebben. Weet dat kind veel.. Ondanks dat je echt wel veel informatie erover krijgt. Maar als ouder zijnde ga je niet alles voorlezen als je kind zo jong is dat het de aandacht er niet bij houd. 

Ondanks dat Sanne eigenlijk net te jong was hebben we wel alle vragen gedaan. En als ik dacht dat ze zomaar wat zei vroeg ik gewoon door. "Waarom vind je dat dan eigenlijk?" vroeg ik dan.

Wat doet Sanne dan eigenlijk voor onze planeet?

Nu kan zij nog niet veel doen uit zichzelf. Het gaat er natuurlijk om hoe wij haar opvoeden. Maar aan de hand van het strippenkaartje zijn we erachter gekomen dat Sanne veel voor de dieren doet. Toch leuk om te weten. 

Over een paar jaar eens terug om te kijken wat er dan uit de strippenkaart komt!


Handig om te weten

  • Parkeren is gratis tot 13.00 uur
  • Het fotomuseum en het Omniversum zitten ernaast mocht je het willen combineren
  • Op woensdag en zondagen worden er meestal leuke dingen georganiseerd voor de kinderen
  • Er is ook een rondleiding en die is gratis. Bekijk de site op welke dagen deze is.
  • Er is een wisselende tentoonstelling. Weten welke wij bezocht hebben klik dan hier

Klik hier om terug te keren naar de leukste musea met kinderen
Klik hier om terug te keren naar er op uit met kinderen