Reizen in de ruimte in het Museon

Tot 1 september 2019 kan je in het Museon een reis maken door de ruimte. Dat kan liggend op een paar grote kussens of je kan net doen of je opstijgt met een raket. 

Een leuke interactieve tentoonstelling waarbij we André Kuijpers ook een paar keer tegenkomen natuurlijk.

Wat gebeurd er allemaal in de ruimte?

Waarom gaan we naar andere planeten? Kunnen er planten groeien? Kunnen wij er wel leven en zo ja wat moeten we dan eten?

Een paar vragen waarop je best al een goed antwoord krijgt in deze tentoonstelling. Gelukkig mag je ook veel doen wat vooral fijn is met jongere kinderen.De kinderen waren gelijk enthousiast toen we de tentoonstelling inkwamen, omdat er heel veel te doen is.

Je kan veel ontdekken over de ruimte bij deze tentoonstelling. Wist je bijvoorbeeld dat Jupiter enorm is vergeleken bij de aarde? En wat je misschien ook niet wist is dat de astronauten wel een heel klein "gaatje" hebben om in te poepen. Dus moeten ze eerst veel oefenen als ze nog op aarde zijn.


Veel leuke activiteiten in de vakantie

Het museon is ook erg leuk als vakantie tip. Zo kan je je eigen space voertuig bouwen of naar een science show. Buiten de vakanties kan je dit ook op zondagen doen. In de vakantie doen ze dit dagelijks.


Klik hier om terug te keren naar de leukste musea met kinderen
Klik hier om terug te gaan naar er op uit met kinderen