Koken en tekenen in de Boekenberg

Op kookles in de bieb? Of wat dacht je van leren tekenen? Dat kan in de Boekenberg! Ik ben bij beide activiteiten geweest en vertel je er graag over.

Zijn je kinderen lid? Dan betaal je vaak minder voor de activiteiten die georganiseerd worden zoals de peuterdans of peuterbios. Heb je oudere kinderen dan kunnen ze gaan gamen, tekenen of zelfs koken.

Meld je wel altijd van te voren aan zodat zij weten hoeveel kinderen er komen en dat er genoeg materiaal ligt.

Koken in het kinderkookcafé

Voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar is er elke derde woensdag van de maand het kinderkookcafé bij café Zinnig op de eerste verdieping.

Bij de kookles werken ze met thema's. Ik ben wezen kijken in de winter en toen mochten de kinderen sneeuwpoppen maken van rijstewafels. Elke les doen de kinderen wat anders. Van het snijden van de groentes voor een groentensoep tot koekjes bakken en versieren.

Van te voren wordt er aan de kinderen verteld wat ze gaan doen en met welke ingrediënten ze gaan werken. Omdat de kinderen ‘echte’ koks worden krijgen ze een koksmuts op met hun eigen naam en uiteraard een schort om de kleding een beetje te beschermen.

Eerst gaan de kinderen hun handen wassen voordat zij aan de slag gaan. De vriendelijke mevrouw van de bibliotheek helpt met alles. Het is natuurlijk geen oppasservice maar als het allemaal goed gaat kan je best even een boek gaan uitkiezen of wat gaan drinken in café Zinnig die een paar meter verderop zit.

De kookles duurt een uurtje en het lekkers wat de kinderen gemaakt hebben mogen ze indien mogelijk mee naar huis nemen. Het komt ook voor dat ze het ter plekke al op hebben gegeten omdat het te lekker is om mee te nemen.

Tekenen bij de tekenmeisjes

Kirsten en haar nichtje Lily zijn ook wel bekend als de tekenmeisjes. Zij hebben een eigen Youtube kanaal en Kirsten geeft elke eerste woensdag van de maand tekenles in de Boekenberg. De tekenles is voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Gelukkig mocht Emma ook meedoen. Zij is 4 jaar maar wilde net als haar grote zus een mooie tekening maken.

Kirsten vertelt eerst welke tekenstijl de kinderen gaan leren. Sanne, Emma en de andere kinderen gaan vandaag in een Japanse stijl tekenen deze stijl heet Kawaïï. Pikachu en Hello Kitty zijn hier voorbeelden van. Dat klinkt best moeilijk. Maar Kirsten legt het op een leuke en duidelijke manier uit en de kinderen beginnen vol goede moed aan hun tekeningen.

Sanne vond het allemaal een beetje spannend. Omdat de tekenmeisjes best populair zijn waren er ook veel kinderen. En Sanne was toch wel bang dat ze het niet zo goed zou kunnen. Veel kinderen waren al druk in de weer, zij hadden al geoefend via het YouTube kanaal van de Tekenmeisjes. En Sanne werd daar best onzeker van. Gelukkig ligt er absoluut geen druk op. Plezier maken is het belangrijkste legt Kirsten uit. Sanne wordt op weg geholpen met het tekenen en uiteindelijk had ook zij er plezier in.

De tekenles duurt een uur en het resultaat mag er wezen. Zowel Sanne en Emma hebben toch aardig wat getekend en vonden het erg leuk om te doen.

Ook meedoen met de activiteiten in de Boekenberg?

Dat kan natuurlijk! Er is van alles te doen voor de kinderen. Leuk om te weten is dat als je je kind lid maakt zij tot hun 18e gratis lid zijn en naast het lenen van boeken ook korting krijgen op de activiteiten.

Klik hier voor de agenda. Er zijn ook leuke cursussen en lezingen voor volwassenen, wie weet zit er ook wel wat tussen voor jezelf!


Klik hier om terug te keren naar de Boekenberg
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen