Belle en het Beest in museum Speelklok

Vandaag mocht ik met mijn man en kinderen komen kijken naar een theatervoorstelling in museum speelklok. Heel de voorjaarsvakantie (t/m 4 maart) kan je naar deze voorstelling komen kijken. Door de weeks om 14.00 uur en 15.00 uur en in het weekend om 14.00 uur. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en de adviesleeftijd is 5+ jaar. 

Ik was wel heel benieuwd hoe ze dit verhaal gingen neerzetten in 45 minuten en of Emma, zij is 2,5 jaar, ook de gehele voorstelling bleef zitten.


Een leuke muzikale voorstelling

De voorstelling begint met muziek en dan begint het verhaal van Belle en het Beest. Ze hebben er een hele leuke draai aan gegeven. De voorstelling wordt gegeven door 2 personen. Aubrey Snell en Tim van Scheijen. Zij doen dit echt heel leuk. 45 minuten is lang zat voor de kinderen en Sanne onze oudste heeft niet bewogen. Het is natuurlijk best knap als je met zijn tweeën Belle en het Beest speelt maar ook Lumière en Pendule. Dat zijn die klok en die kandelaar die tot leven komen in de film. Emma ging op een gegeven moment wel even aan de wandel. Maar heeft eigenlijk het grootste gedeelte aan hun lippen gehangen. Er is ook een leuke interactie met de kinderen. Zo vraagt Belle welke jurk zij aan moet tijdens het diner en mogen de kinderen meehelpen met het uitkiezen.

Voor ons ouders is het ook een leuke vermakelijke voorstelling met af en toe een vleugje humor. Zo hebben ze een moeder nodig om even als mevrouw theepot te figureren.

Je kan zelf op een stoel zitten en de kinderen mogen voor het podium op de kussentjes plaats nemen. 

Het leuke is dat ze er een leuke twist aan gegeven hebben door wat muziekinstrumenten te gebruiken. Na de voorstelling heb je nog de kans om foto's te maken met de spelers en om een praatje te maken! Onze kinderen durfde niet dus ik heb alleen de spelers op de foto haha.

Zeker een aanrader om te doen als je een bezoek brengt aan het museum. 

Belle en het Beest

In een kerk

Het speelklokmuseum is gevestigd in een oude kerk. Na de entree loop je door een gang naar het museum. Die gang was vroeger de kerkzaal en is niet verwarmd. Dus met deze temperaturen was het wat fris. Nu is het zo dat de voorstelling in die "gang/kerkzaal" gegeven wordt. Maar daar hebben ze heel handig op ingespeeld door op elke stoel dekentjes neer te leggen. Ik kan je vertellen dat wij het niet koud hebben gehad tijdens de voorstelling. 


Prijzen en tijden:

  • De voorstelling is de gehele voorjaarsvakantie te zien. 24 februari t/m 4 maart.
  • Door de weeks om 14.00 uur en 15.00 uur
  • In het weekend om 14.00 uur
  • Je betaalt een toeslag op je entreeprijs van het museum van €4,50 p.p (elke leeftijd)
  • De duur is 45 minuten. 
  • Adviesleeftijd is 5 + Onze jongste van 2,5 kon het ook prima volgen. 
  • Kijk op de website van het museum voor alle andere informatie

Klik hier om terug te keren naar er op uit met kinderen