Met de kinderen zwemmen bij zwembad de Lansingh

Wil je in de buurt van Rotterdam in een schoon en overzichtelijk zwembad zwemmen? Dan zou ik zeker verder lezen. In de voorjaarsvakantie van 2020 ben ik met de kinderen gaan zwemmen in zwembad de Lansingh in Krimpen aan den IJssel. We hebben gegleden, gesprongen en met de matten gespeeld.

Benieuwd? Lees dan snel verder.

Eerst omkleden en een plekje zoeken

Bij zwembad de Lansingh kan je gratis parkeren en nadat we de entree betaald hebben voor het zwembad gaan we ons omkleden. Ondanks dat het geen "doorloop" hokjes zijn valt het ons op dat de grond niet vies is. Je moet met je badkleding aan dezelfde kant lopen als waar je binnen komt in je gewone kleding. Je loopt dus met je blote voeten waar je ook met je schoenen loopt.

In de kluisjes gaat €0,10 en deze krijg je niet meer terug. Zorg er dus voor dat je genoeg muntgeld bij je hebt. Je kan bij een machine je geld wisselen voor muntjes van €0,10.

In het zwembad zijn er kleine kluisjes voor waardevolle spullen zoals je telefoon en portemonnee. Hier gaat €0,50 in en deze krijg je wel terug. Ik vond dit wel fijn, zo hoeven we niet elke keer naar de kleedkamers te lopen als we geld nodig hebben voor een drankje bijvoorbeeld. 

Een overzichtelijk bad

Fijn een lekker overzichtelijk bad. In de vakanties zijn ook het wedstrijdbad en het doelgroepenbad open. Maar mocht je alleen gebruik maken van het recreatiebad kan je je kinderen goed in de gaten houden. Ondanks dat Sanne haar diploma's heeft vind ik het nog altijd fijn om te zien waar ze is. 

In het recreatiebad vind je een peuterbad met een glijbaantje en in het grote bad is er een snelle baan en een bankje met bubbels. Ook is er een echt warm bubbelbad en zoals altijd is deze erg populair en vol. 

Er is ook een glijbaan en je kan ook naar buiten om te zwemmen. Dit gedeelte was door het slechte weer afgesloten en dat vond ik niet zo erg. 

Het doelgroepen en wedstrijdbad

Veel recreatiebaden doen in het weekend en de vakanties het doelgroepenbad en het wedstrijdbad open voor publiek. En vaak liggen er dan ook matten. Zo ook hier. De matten zien er netjes uit en in het wedstrijdbad lag zelfs een springkussen waar de kinderen vanaf konden glijden.

In het doelgroepenbad mag Emma wel zwemmen. Dit bad loopt af van ondiep naar diep en zodra ze naar het diepe gedeelte wilt zwemmen worden we aangesproken door de badmeester. Fijn dat ze zo goed opletten. Ook in het recreatiebad zien we dat de badmeesters en juffen goed kijken en als het echt moet mensen aanspreken. 

In het wedstrijdbad mogen geen kinderen zonder diploma. Dus ik ben er even geweest met Sanne om van de springkussen te gaan. Maar dit water was echt heel erg koud, zoals de meeste wedstrijdbaden omdat je jezelf in principe warm zwemt. Maar wij zijn er om te spelen en komen net uit het warme doelgroepenbad. Dus na twee keer glijden gaan we snel terug!

Overzichtelijk, schoon en gemoedelijk

Het zwembad is prima om een middagje te zwemmen. Omdat het niet heel groot is ga je misschien niet de hele dag. Maar wij hebben ons prima vermaakt. 

Wat ik ook heb gezien zijn kinderstoelen en boxen voor de allerkleinsten. En een aparte kindertoilet met verschoonruimte. Ideaal als je kleinere kinderen hebt natuurlijk. 

Ga zeker een keer kijken bij dit zwembad en kijk op de site of het wedstrijdbad en doelgroepenbad open zijn voor meer zwemplezier! 


Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen
Klik hier om terug te keren naar de leukste zwembaden 
Klik hier voor alle leuke uitjes in Zuid-Holland