Familiepark Landgoed Tenaxx op zoek naar brullende dino's

Geschreven door: Debby Monster

Tijdens onze vakantie in Drenthe hebben wij Familiepark Landgoed Tenaxx in Wedde (Groningen) ontdekt met onze kinderen van 6 en 4 jaar oud. En zijn super enthousiast over dit mooie en grote park.

Zijn jouw kinderen net als ons zoontje gek op dinosauriërs dan kunnen ze zich hier helemaal uitleven. Maar ook de kinderen die iets minder van dino's houden zoals onze dochter vermaken zich hier prima. Er is zoveel te doen dat je er makkelijk een dag voor kan uittrekken. En dat hebben wij ook gedaan en nemen je graag mee op avontuur.

Het spannende Krijtwoud, de plek waar de dino's wonen

Onze kinderen zijn het meest onder de indruk over dit gedeelte van het park, en terecht.
In dit grote bos staan heel veel verschillende dino's verstopt. En dit zijn niet zomaar wat nagemaakt dino's achter een boom, maar de dino's maken geluid, vliegen over je hoofd en sommige kunnen zelfs bewegen. Wat de beleving extra gaaf maakt natuurlijk. Het is net of we echt terug de tijd in zijn gegaan en echt tussen de dino's lopen.

Je kan bij de ingang een boekje meenemen met daarop alle dino's die er te vinden zijn, zo kan je controleren of je ze allemaal gevonden hebt.
Af en toe schrikken we een beetje omdat het gebrul best hard is, dat maakt het spannend bij de speurtocht naar de dino's maar ook extra leuk natuurlijk. 

Bij elke dino vind je een bord met informatie waarop staat hoelang geleden ze geleefd hebben, hoe groot ze waren en of ze een carnivoor of herbivoor waren.
Wij proberen elke keer de naam van de dino's uit te spreken wat voor veel hilariteit zorgt omdat het nog best lastig is bij sommige soorten.

Museum het Dinosaurium

Dit is een redelijk nieuw gedeelte van het park en ook echt een aanwinst. In dit museum staan grote dinoskeletten waarvan een aantal afkomstig is van het voormalig Dierenpark Emmen, kan je edelstenen opgraven en onder de microscoop bekijken en je mag de gevonden edelstenen zelfs mee naar huis nemen. 

Verder liggen er kleurplaten en puzzels. Je kan er meer leren over de dino's en er staat een interactieve zandtafel.
De zandtafel is onze favoriet en echt heel leuk, er wordt een landschap op het zand geprojecteerd waarmee je vulkanen kan maken en het net lijkt of er dino's over de tafel lopen en vliegen. Onze kinderen vonden het hier erg leuk en hebben een hele tijd met het zand gespeeld.

Zijn dino's niks voor jouw kind? Niet getreurd

Het miniatuurpark, heel veel te beleven

Zijn niet alle kinderen in het gezin gek op dino's , dan hoef je niet bang te zijn dat ze zich hier vervelen.
Familiepark Tenaxx heeft ook een miniatuurpark. Je vind hier miniaturen van de 3 noordelijke provincies, onder andere de Martinitoren, het station van Groningen en diverse typische boerderijen.

In dit gedeelte kunnen de kinderen verschillende dingen doen. Zo hebben we een aardbeving ontketend, een trein laten rijden door middel van fietsen op een hometrainer en gespeeld met auto's en bootjes. Er staat bij diverse gebouwen een paal die met een druk op de knop info geeft over het betreffende gebouw.

Boogschieten in het 3D Bogenpark en het je rust pakken in het Bomenpark

In het 3D bogenpark kan je vanaf 4 jaar boogschieten. Er zijn 2 parcoursen in het bos met een andere moeilijkheidsgraad. Zowel beginners en gevorderden kunnen hier een parcours doen.
In het bos staan 3D foam dieren die als doel fungeren. Je mag een eigen boog en pijlen meenemen maar alle benodigde spullen kunnen ook gehuurd worden.

Een rustiger stuk van het terrein is het bomenpark met een hele grote verzameling van verschillende bomen, je kan hier lekker doorheen wandelen, verstoppertje spelen of genieten van de natuur. Met het dieseltreintje maken we nog een ritje over het landgoed.

En natuurlijk kan er heerlijk gespeeld worden


Op het terrein van het Landgoed is nog een leuke speeltuin, een grote zandbak waar dino botten en skeletten kunnen worden opgegraven en een kabelbaan met een grote afstand over de zwemvijver. In de zwemvijver kan je ook nog roeien of zwemmen.

Het toffe en grote springkussen/stormbaan met bovenop een dino is niet te missen. Onze kinderen trekken voor wij het in de gaten hebben hun schoenen uit en rennen het kussen op.
Terwijl de kinderen zich vermaken op de springkussens en in de zandbak hebben wij een plekje gevonden aan één van de picknicktafels die er staan en genieten van een bakje koffie voordat we naar huis gaan.

Wat een tof park om te bezoeken

Erg fijn aan dit park is dat er bij de entreeprijs eten zit. Je krijgt bij de ingang een tegoedbon waarmee je gratis een patatje en 2 snacks per persoon kan halen.

Bij slecht weer kan je binnen zitten en heb je net als ons geluk met het weer dan zoek je buiten een plekje.  De prijzen voor drinken of bijvoorbeeld een ijsje zijn ook goed betaalbaar.
Er is een grote parkeerplaats naast het park waar je gratis kan parkeren.
De entreeprijs is zeker niet duur voor wat je er allemaal voor krijgt en wat je kan doen. 

Wij zijn echt positief verrast en gaan zeker nog een keer terug. Zou jij hier nou ook heen willen met je kinderen? Bekijk dan hier de website voor de actuele openingstijden en prijzen.