Wildlands
Attractiepark en dierentuin

Wildlands Adventure Zoo, dat is de nieuwe naam van Dierenpark Emmen, na de verhuizing. Het is nu een dierentuin met leuke en spannende attracties. 

Er zijn veel bijzondere dieren te zien in mooie dierenverblijven. Tussendoor kan je op safari, in de bootjes of andere gave attracties uitproberen. Wij zijn er geweest en vertellen je er graag over.


Wat een enorme grote ingang!

De Ingang van Wildlands is net of je een groot overdekt winkelcentrum inloopt. Buiten de ingang zijn fonteinen, wat voor de kinderen superleuk is om mee te spelen, dus als je ondernemende kinderen hebt zou ik schone kleren meebrengen. (deze tip kreeg ik trouwens ook van een van de volgers)


Waar vind je de topattracties?

Eenmaal binnen heb je 3 ingangen, de Jungola, Serenga en Nortica. En in de Serenga nog een overdekt gedeelte wat Animazia heet.

Zoals je misschien op tv hebt gezien of misschien van anderen hebt gehoord zijn de "bootjes" en de "safari" de Top attracties. Dus als je op een hele drukke dag komt kan je het beste eerst naar één van die attracties gaan. De safari kan je doen in de Serenga, dat is de middelste ingang. En dan helemaal achteraan.

De bootjes vind je in de Jungola. Beide attracties zijn vermakelijk, maar niet superspectaculair. Als ik daar een uur voor in de rij had moeten staan had ik het zonde van mijn tijd gevonden. Voor kinderen is het natuurlijk wel heel leuk. Bij de safari rijd je twee keer door een klein stukje water en bij de bootjes word je begeleid door Jim, die er een spannende tocht van maakt. De dieren van de safari zie je trouwens ook allemaal als je gewoon lopend gaat.

In  Nortica heb je ook een topattractie. De Nortic 1. Daar zijn wij niet in geweest, onze jongste dochter was te klein en onze oudste dochter is nogal bang aangelegd in het donker. Dit is namelijk een film waarbij de stoelen bewegen en waarbij je een 3d bril op krijgt.

Ook kan je in Nortica vlakbij de pinguïns komen en kan je door periscopen in het water kijken.


Genoeg te doen voor de kinderen

Alle 3 de gebieden zijn groot en hebben hun eigen thema. Heel mooi opgezet en om de zoveel meter kom je wel iets tegen waar kinderen op mogen klimmen en klauteren. Er zijn klauterpaden, glijbanen en activiteiten. Je moet er goed op letten en af en toe de plattegrond erbij pakken. Anders loop je er voorbij.

Er is een leuke zandbak met glijbaan en we zijn ook een doolhof ingeweest. Soms kom je opeens een klimrek tegen. Of kan je via een kleine opening dichterbij de dieren komen.


Ook leuk met slecht weer

In Amazaia is een super leuk, gaaf en stoere indoorspeeltuin. Overal kunnen de kinderen klimmen en ontdekken. Er is ook water! Geen diep water, het komt tot je enkels. Maar de kinderen mogen er wel in. Dus wederom zijn schone kleren handig!

Wij zijn niet bij de shows geweest, daar hadden we geen tijd voor. Wel hebben we bij de ijsberen een presentatie gezien, zonder ijsberen trouwens. Schijnbaar hebben de ijsberen zo'n groot gebied dat je ze soms niet ziet. (heel vreemd)

Wat Wildlands heel leuk maakt is dat de dieren van heel dichtbij te bekijken zijn. De apen lopen in sommige gedeelten zelfs tussen de bezoekers. En ze hebben veel ruimte waardoor ze ook actief zijn. 

Je moet het zelf meemaken, wij vonden het de autorit zeker wel waard en de prijs ook.  

De nijlpaard kwam even kijkenDe nijlpaard kwam even kijken

Handig om te weten:


  • Het beste kan je je ticket online bestellen dat is altijd voordeliger. Vaak hebben ze er ook een leuke actie bij. Bestel ze hier
  • Parkeren op 500 meter afstand. Bij Het wapen Van Emmen (Schimmerweg 1) voor €5,-
  • Neem schone kleding mee voor de kinderen
  • Eigen consumpties mag
  • Ga op drukke dagen eerst naar de bootjes of de safari. (lang wachten is zonde)
  • Regen? Ga naar Amazania, jij een kopje thee, kinderen spelen
  • De jungola is voor avonturiers. Veel klimmen en klauteren. Ook voor (lenige) ouders.
  • Houd de plattegrond erbij of download de app. Er zijn veel stukjes waar je zo voorbij zal lopen.
  • Rolstoeltoegangkelijk (behalve de klauterpaden)
  • Buggy standplaatsen aanwezig

Klik hier om terug te keren naar de leukste Dierentuinen
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen