VR experience in Escape Centrum Limburg

In het centrum van de gezellige stad Sittard vind je Escape Centrum Limburg. Kinderen vanaf 12 jaar mogen hier, onderbegeleiding van een volwassenen, uit de escaperooms zien te komen in een bepaalde tijd.

Heb je net als ik jongere kinderen? Dan kan je de VR experience gaan doen. Deze beleving is voor kinderen vanaf 7/8 jaar en erg leuk maar ook spannend om te doen. Het uitje met de VR experience die wij deden duurt 2 uur. 1 uur VR experience en 1 uur naar de (B)Arcade. Zo'n VR experience is niet niks voor een moeder die achterin een auto al wagenziek wordt en daarom vertel ik je graag waarom ik juist de speelhal net iets leuker vond. 

Langs de escaperooms door naar de VR experience

Als je het Escape Centrum inloopt, kom je eerst langs de mysterieuze deuren waarachter de escaperooms zich bevinden. Eenmaal binnen in het centrum is het gelijk al een gezellige boel. Er staan verschillende tafels om gezelschapsspellen aan te doen. Na onze experience zat deze ruimte vol met kinderen die samen een spel aan het doen waren.

Mijn kinderen zijn op het moment van schrijven 5 en 8 jaar dus wij gaan niet één van de mysterieuze kamers in waar de escaperooms in zitten. Maar lopen verder naar achter waar de (B)arcade en VR experience zich bevinden. 

We hebben spelletjes gedaan, in de achtbaan gezeten en ik heb mij verbaasd over mijn kinderen die van alles durfde. Ik zelf heb een experience niet afgemaakt omdat ik het te eng vond.  

Zodra de bril op je hoofd staat, ben je in een andere wereld

Nu zitten wij thuis niet achter een spelcomputer en ook op de tablets worden weinig spelletjes gespeeld. Hier in de VR wereld sta je in het spel, wat erg apart is. Er zijn ook twee controllers die, zodra je ze in je hand hebt, veranderen in zwaarden of andere gevechtswapens. 

Sanne en Emma vonden de bril maar gek. Dus ik ben als eerste de virtuele wereld in gegaan. Het eerste spel wat ik deed was "Fruit Ninja"  en is niet eng. Bij dit spel heb je in beide handen een zwaard en snij je het fruit door de helft wat op je af komt.

Als toeschouwers kan je meekijken op een t.v scherm zodat je ziet wat degene in het spel doet. Alleen is dit wel heel anders dan daadwerkelijk in deze wereld zijn. Zodra de bril op je hoofd zit ben je echt in een hele andere wereld. En elk spel is anders.

Toen werden de spelletjes wat spannender

Na het fruit spel was het tijd voor meer spanning. Je kan uit verschillende spellen kiezen en er loopt altijd iemand van het Escapecentrum rond waaraan je kan vragen of ze kunnen helpen. 

Eerst doen we een soort van dansspel waarbij je op een beat blokjes moet wegslaan, daarna zaten de kinderen er lekker in. Ik hoefde niks meer voor te doen en Sanne besloot een ander spel uit te kiezen waarbij je een lift in gaat en op de bovenste verdieping een plank op moet lopen. Voor je verbeelding, de bovenste verdieping is ongeveer 100 etages. Voor de extra beleving word er ook daadwerkelijk een plank neergelegd waar je op gaat lopen. Sanne deed dat heel goed. Niks aan de hand. En als je er naar kijkt vanaf de bank ziet het er heel simpel uit.

Ik kan je vertellen dat het helemaal niet zo simpel is. Ik vond het zo eng, ik durfde die hele plank niet op.. laten we het erop houden dat de kinderen hier erg veel lol om hebben gehad. 

Tijd om de achtbanen in te gaan, tot grote vreugde van mijn jongste dochter Emma want die is nog te klein om in een echte achtbaan te mogen. En met zo'n VR bril is het net echt. Daarbij zit je op een stoel, zodat het net echt is. Ik werd er mooi misselijk van. Maar de kinderen niet, die hebben wel wat ritjes gemaakt. Ik was blij dat we de (B)Arcade bijna in mochten.

Ouderwetse spelletjes in de (B)Arcade

Een uur VR is zo voorbij, ga je deze experience doen dan krijg je ook nog een lekker drankje en mag je na de experience de (B)Arcade in. Dit is een speelhal waar veel spellen staan die ik nog herken van vroeger. En nu hoeven er nergens muntjes in, alles mag je zo vaak spelen als je wilt. 

We hebben natuurlijk alles gespeeld: flipperkasten, pong, racen en ouderwets monsters wegschieten. Het aanbod wisselt regelmatig. In de hal staat een bar (vandaar (B)Arcade), wat bartafels en kan je tosti's en bitterballen halen. Ben je met meerdere volwassenen? Dan kan je ook aan het bier. 

Zoek je nog een leuk uitje? Er is nog veel meer!

Zoek je nog een leuk uitje in Limburg die leuk is om te doen met een kinderfeestje of als gezins/familieuitje dan moet je zeker hier zijn.

Het is namelijk echt een uniek uitje waarbij je gezellig met zijn allen spelletjes speelt. Als de kinderen 12 jaar of ouder zijn kan je de escaperooms gaan doen of je doet een toffe speurtocht door Sittard. 

Ik heb alle toffe activiteiten voor je hieronder staan.

VR Experience 


Een hilarische VR Experience voor jong en oud. Van 1-16 personen, van 60 tot 120 minuten gegarandeerd plezier! Schieten op UFO’s, vliegen als een Superheld, gillen in een achtbaan, werken als Chefkok, verdwalen in een Spookhuis, lopen over De Plank en nog veel meer grappige, enge en bijzondere ervaringen.
Een Virtual Reality Experience is mogelijk met 1 tot 16 personen. De prijs start vanaf € 75,- voor 4 personen. 
Hier vind je hierover alle informatie.  

VR Escape Room

Bij een VR Escape Room ervaar je dingen die in het echte leven niet mogelijk zijn. Het is een escape-game ervaring in Virtual Reality. Een hele bijzondere ervaring waarbij je op vijanden moet schieten, klimmen over duizelingwekkende hoogtes en samen moet zien te ontsnappen. Er zijn diverse thema’s mogelijk. Een VR Escape Room speel je, afhankelijk van het thema met 2,3 of 4 personen. 

De kosten zijn € 90,- voor 2p, € 105,- voor 3p en € 125,- voor 4p. Hier vind je alle informatie. 

Escape Rooms


Een spannend en uitdagend reallife spel waarbij je moet samenwerken en al puzzelend je weg naar buiten moet zien te vinden. Elke Escape Room heeft zijn eigen verhaal, beleving, puzzels en special effects. 
De Escape Rooms zijn vanaf 12 jaar te spelen en sinds kort zijn er ook speciale kinder escaperooms. Klik hier voor alle informatie

(B)Arcade


In onze arcadehal kun je terecht voor een hapje en een drankje en speel je o.a. op de flipperkasten Stranger Things, Avengers, Deadpool, Scared Stiff, Medieval Madness en Attack from Mars. Ook arcadekasten als Pong, Catch the Light, Truck Racer, Guitar Hero en racing Playseats waarmee je op het Formule 1 Circuit kunt racen. De (B)Arcade is, in combinatie met een andere activiteit, vanaf € 8,50 pp voor 1u met een minimum van 5 personen.  Klik hier voor meer informatie.