Laat  je kinderen het Zelf! ontdekken bij Villa Zebra Rotterdam

Geschreven door: Sara van Wetten

Villa Zebra ligt op een prachtige locatie aan het water op de Kop van Zuid, met uitzicht over de Maas. Je kan het bezoek aan Villa Zebra goed combineren met een dagje Rotterdam. In de visie van Villa Zebra ervaren kinderen kunst en creativiteit bij voorkeur overal om zich heen.

Villa Zebra is een plek waar kinderen spelenderwijs in aanraking komen met hedendaagse kunst, het is een echt kunstuitje voor het hele gezin. Kunst is hier leuk en leerzaam. Villa Zebra is een mix van kunst, spelen en ontdekken. Samen met onze kinderen bezoeken we de tentoonstelling Zelf!


Wij gaan het allemaal ZELF! doen

Bij binnenkomst worden wij hartelijk ontvangen en nemen de dames achter de kassa uitgebreid de tijd om uitleg te geven over wat er allemaal te doen is in Villa Zebra. Wij hangen onze jassen op en lopen daarna via het café door naar de tentoonstellingen die achterin het gebouw zijn.

Als we langs het Zebracafé lopen zien we dat ze hier een kleine kaart hebben en dat er hier ook genoeg te doen is. Kinderen en volwassenen zijn gezellig spelletjes aan het doen aan de spelletjestafel of lezen een boek lezen uit de bibliotheek.

Op het moment van ons bezoek zijn er interactieve tentoonstellingen en originele kunstworkshops voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Villa Zebra daagt jonge kinderen uit om te spelen met hun verbeelding door verschillende werelden neer te zetten. Ze kunnen dokter spelen in het ziekenhuis, het podium beklimmen in het circus of ze kunnen de monsters helpen met afval sorteren.

Onze kinderen konden geen genoeg krijgen van het ziekenhuis; zelf je patiënt in elkaar zetten en daarna verzorgen terwijl ze hun dokterspak aan hebben.


Kunstenaars met een workshop

Tijdens ons bezoek waren er kunstenaars aanwezig die op de bovenverdieping een kunstworkshop gaven. Het was een workshop om je helemaal in uit te leven; schoenen en sokken gingen uit en een overall ging aan. Daarna ontdekken wat je allemaal met aarde kunt; schilderen, geluid maken, graven, ruiken en natekenen. Met zwarte voeten en een grote glimlach verlieten mijn kinderen deze interactieve kunst workshop.


Neem een leuk souvenirtje mee

Villa Zebra heeft ook een kleine winkel met bijzondere cadeautjes; werk van kunstenaars uit de tentoonstellingen, prentenboeken en kaarten, creatieve materialen of grappige spelletjes.


Fijn om te weten:

  • Er is een kleine parkeerplaats voor Villa Zebra met weinig plek, parkeren is goed te doen in de omliggende straten. Let op maandag t/m zaterdag betaald.
  • Je loopt vanaf het Villa Zebra, via de Erasmusbrug, makkelijk naar het centrum van Rotterdam. Of misschie nog leuker: neem net zo als wij de watertaxi die een steiger achter Villa Zebra heeft.
  • Je bent ongeveer twee uurtjes ‘bezig’ in Villa Zebra. 
  • Er zijn wisselende tentoonstellingen, dus leuk om nog een keer terug te gaan.
  • Ook naar Villa Zebra in Rotterdam? Klik dan hier.