Stedentrip met kinderen op Voorne Putten

Stedentrip saai met kinderen? Niet op Voorne Putten. Er is veel te beleven en zelf kijk je ook je ogen uit.

In Hellevoetsluis kan je winkelen maar ook naar de vesting. Brielle heeft veel geschiedenis en in Spijkenisse kan je zelfs een kinderspeurtocht doen.

Spijkenisse

Spijkenisse was vroeger een dorp. Inwoners noemen het nog steeds 't dorp als ze naar het centrum gaan. Er staan hier veel mooie nieuwe gebouwen maar ook veel van de geschiedenis is intact gebleven. 

Als je naar Spijkenisse gaat kan je bij De Boekenberg een gave kinderspeurtocht halen. Deze is leuk voor kinderen met de basisschool leeftijd maar ook voor jezelf. Je komt een hoop te weten over deze stad en bij verschillende ondernemers mogen de kinderen wat leuks/lekkers halen.

Hellevoetsluis

Historyland is erg leuk om te bezoeken

Hellevoetsluis is een vestingstad. Van april t/m oktober kan je elke eerste zondag van de maand mee met een rondleiding door de vesting. Je parkeert dan de auto bij fort Haerlem

Er zijn wel 6 jachthavens. Wat op zich al een bezoekje waard is om al die schepen en boten te zien.

Bezoek de molen en de vuurtoren en ga naar Historyland. In het centrum kun je winkelen en een lekker ijsje halen.

Brielle

Brielle is gelegen aan het Brielse Meer. De oude stad kenmerkt zich door de vele monumententen. Met als uitblinker de Grote Sint Catharijnekerk. 

Ga je een bezoekje brengen aan de oude stad? Begin dan bij het historisch museum Den Briel. Hier kan je veel informatie over Brielle halen.