Bezoek met je kinderen de natuur en het strand op Voorne Putten

Voorne Putten heeft een kustlijn van 15 km. Op mooie dagen ga je hier zandkastelen bouwen, op frissere dagen kan je hier lekker uitwaaien. Er is ook veel natuur op Voorne Putten. En er zijn ook veel dieren te bewonderen. De leukste plekjes heb ik natuurlijk voor je verzameld.

Naar het strand

Rockanje

Rockanje is een badplaats wat hoort bij de gemeente Westvoorne. Aan de westkant ligt 6 kilometer strand. Rockanje wordt elke zomer goed bezocht door toeristen en inwoners van Voorne Putten. En dat is niet gek, tussen de eerste en tweede slag is er een speelbos en op het strand zelf staat ook een speeltuintje. 

Je kan er iets te snacken halen en er zijn douches en wc's. Liever lekker op het terras? Rockanje heeft verschillende strandtenten waar je kan eten en drinken.

Je kan er ook door de duinen struinen. Kinderen vinden dit echt geweldig om te doen. 

Oostvoorne

Oostvoorne heeft een mooi gebied om doorheen te wandelen, maar ook strand. Dit strand heeft een leuke speeltuin en in de zomer is het hier heerlijk vertoeven.

Een leuke plek is die bij Brunotti Beachclub. Hier kan je op het terras wat nuttigen en de kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Hier zijn er ook verschillende watersporten die je kan doen zoals suppen.

Oostvoorne heeft verschillende mooie strandjes. Wandelen door de Oostvoornse duinen is ook mogelijk.

Quakstrand en strand Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is een gezellige stad. Een vestingstad met een mooie haven, vuurtoren en 2 strandjes. 

Het strandje bij de vesting is niet zo groot, maar wel ideaal voor kinderen. Het Quakstrand is wat ruimer en daar heb je ook meer ruimte op het zand. Deze foto is gemaakt op het Quakstrand.

Heerlijk wandelen

Bezoekerscentrum Tenellaplas

Wil je wandelen op Voorne Putten en de natuur opsnuiven? Ga dan naar bezoekers centrum Tenellaplas. Hier vind je de leukste wandelroutes. Zoals Voornes Duin, Rockanje en Oostvoorne.

Er zijn ook speciale kinderroutes waarbij de kinderen op zoek kunnen naar bepaalde elementen. Deze zijn niet te lang en vaak ook buggyproof.

Mallebos in Spijkenisse

In Spijkenisse kan je wandelen in het Mallebos. Er zijn hier verschillende paden die je kan nemen. Het Mallebos is niet heel groot en het leukste om te combineren met een bezoekje aan het centrum van Spijkenisse. 

Als je stil bent en goed om je heen kijkt kan je zelfs herten spotten in dit bos. Schotse Hooglanders lopen er ook. Genoeg te beleven met de kinderen!

Vrijheidsbos Brielle

In Brielle vind je het vrijheidsbos. In dit bos staan bomen die "cadeau" zijn gegeven geven of juist ter herdenking zijn geplant. Elke boom heeft een verhaal en tussen de bomen staan wat (natuur) speeltoestellen.
Het is niet heel groot maar zeker leuk om eens te gaan kijken. Tip: loop terug langs het water, leuk om de schepen en boten te zien varen.Klik hier voor Eropuit met Kinderen