Met kinderen naar Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is een vestingstad op Voorne Putten. Met 6 jachthavens, een leuk winkelcentrum en zijn vele terrassen is er voor iedereen wel wat te beleven. Ook met kinderen is hier genoeg te doen.

Lekker naar het strand, musea en forten bezoeken of een rondvaart met een echt zeilschip!

Fort Haerlem en bunkers van de marinebasis

Ga je naar de vesting van Hellevoetsluis dan moet je echt Fort Haerlem bezoeken. Je vindt hier Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis en vanaf deze plek worden verschillende rondleidingen gegeven. De rondleidingen zijn elke eerste zondag van de maand en hierbij ga je ook verschillende objecten in. Mocht je kinderen hebben die forten en bunkers erg leuk vinden dan is dit zeker een aanrader. 

Met kinderen kan je hier ook een leuke fotospeurtoht halen. Met de fotospeurtocht ga je langs de bunkers en leer je op een leuke manier over de marine basis die hier gelegen was. Je krijgt een walky talky mee voor als je onderweg vragen hebt.

De haven van Hellevoetsluis

In de vesting van Hellvoetsluis staat de oudste nog werkende vuurtoren. Leuk om eens te  bekijken. Je kan er niet in maar langs de vuurtoren is er genoeg te zien en te beleven. Zo loop je vanaf hier een leuk recreatiestrand op en kan je verder de vestingstad in en bijvoorbeeld een gezellig terrasje pakken.

Wil je een leuke rondvaart maken dan kan je terecht bij Linquenda

Musea

Wil je een leuk museum bezoeken dan raad ik je Historyland aan. Dit openluchtmuseum heeft veel te ontdekken voor kinderen. Je kan hier naar dinosaurussen kijken, goud zoeken en op hete dagen afkoelen op de waterspeelplaats. Binnen kunnen de kinderen nog meer zien. En in de vakanties en weekenden staan er vaak vrijwilligers klaar voor een korte uitleg of activiteiten.

Is je kind gek van de brandweer? Dan kan je op bezoek bij het brandweermuseum. Hier vind je verschillende brandweerwagens die gebruikt zijn door de jaren heen. Let wel op het brandweermuseum heeft beperkte openingstijden.

Hellevoetsluis is een vestingstad. Dus je moet echt Ramtorenschip de Buffel bezoeken. Nadat het in 1868 gebouwde schip dienst had gedaan als ramtorenschip voor de Nederlandse Marine is het na 28 jaar verbouwd en in gebruik genomen als logement- en opleidingsschip voor marinepersoneel in Hellevoetsluis. Aan boord laat een expositie de ruim 150-jarige geschiedenis van het schip zien.

Nog nooit in een molen geweest? In Hellevoetsluis bezoek je korenmolen de Hoop. Deze molen wordt bewoond. Wil je graag een rondleiding door deze molen? Dat kan op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 16.00. Let op: i.v.m de maatregelen zal dit pas vanaf juli 2021 zijn. 


Klik hier om terug te keren naar Voorne Putten
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen