Met kinderen naar Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is een vestingstad op Voorne Putten. Met 6 jachthavens, een leuk winkelcentrum en zijn vele terrassen is er voor iedereen wel wat te beleven. Ook met kinderen is hier genoeg te doen.

Lekker naar het strand, musea en forten bezoeken of een rondvaart met een echt zeilschip!

Fort Haerlem en bunkers van de marinebasis

Ga je naar de vesting van Hellevoetsluis dan moet je echt Fort Haerlem bezoeken. Je vindt hier Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis en vanaf deze plek worden verschillende rondleidingen gegeven. De rondleidingen zijn elke eerste zondag van de maand en hierbij ga je ook verschillende objecten in. Mocht je kinderen hebben die forten en bunkers erg leuk vinden dan is dit zeker een aanrader. 

Met kinderen kan je hier ook een leuke fotospeurtocht halen. Met de fotospeurtocht ga je langs de bunkers en leer je op een leuke manier over de marine basis die hier gelegen was. Je krijgt een walky talky mee voor als je onderweg vragen hebt.

De haven van Hellevoetsluis

In de vesting van Hellevoetsluis staat de oudste nog werkende vuurtoren. Leuk om eens te  bekijken. Je kan er niet in maar langs de vuurtoren is er genoeg te zien en te beleven. Zo loop je vanaf hier een leuk recreatiestrand op en kan je verder de vestingstad in en bijvoorbeeld een gezellig terrasje pakken.

Wil je een leuke rondvaart maken dan kan je terecht bij Linquenda II een schip (klipperaak) uit 1914. De schippers vertellen aan boord alles wat je wilt weten over het Haringvliet.

Musea

Wil je een leuk museum bezoeken dan raad ik je Historyland aan. Dit openluchtmuseum heeft veel te ontdekken voor kinderen. Je kan hier naar dinosaurussen kijken, goud zoeken en op hete dagen afkoelen op de waterspeelplaats. Binnen kunnen de kinderen nog meer zien. En in de vakanties en weekenden staan er vaak vrijwilligers klaar voor een korte uitleg of activiteiten.

Is je kind gek van de brandweer? Dan kan je op bezoek bij het Nationaal Brandweermuseum. Hier vind je verschillende brandweerwagens die gebruikt zijn door de jaren heen. Let wel op het brandweermuseum heeft beperkte openingstijden.

Hellevoetsluis is een vestingstad. Dus je moet echt Ramtorenschip de Buffel bezoeken. Nadat het in 1868 gebouwde schip dienst had gedaan als ramtorenschip voor de Nederlandse Marine is het na 28 jaar verbouwd en in gebruik genomen als logement- en opleidingsschip voor marinepersoneel in Hellevoetsluis. Aan boord laat een expositie de ruim 150-jarige geschiedenis van het schip zien.

Nog nooit in een molen geweest? In Hellevoetsluis bezoek je korenmolen de Hoop. Deze molen wordt bewoond. Wil je graag een rondleiding door deze molen? Dat kan op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 16.00.  

Op vakantie in Hellevoetsluis

Hellevoetsluis heeft verschillende campings maar ook hotels en vakantieparken. Genoeg om te kiezen dus! Op Vakantie met Kinderen vind je alle leuke vakantieadressen. Maar ik licht er graag 1 uit voor jullie.

Camping 't Weergors

Op camping 't Weergors hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Er is hier een spraypark, er zijn veel speeltuinen en uiteraard is er animatie. Buiten het seizoen is de animatie wat minder aanwezig maar dan nog kunnen de kinderen hier volop spelen. 

Je kan er ook heerlijk eten in restaurant 't Karrewiel, hier mag je ook als je niet op de camping staat eten. Dit restaurant heeft een lekker kindermenu en met lekker weer kunnen de kinderen buiten in de speeltuin spelen. 

Boer Wout is de mascotte van deze camping en heeft voor de kinderen een leuke speurtocht gemaakt. Deze kan je halen bij de receptie en zo kunnen de kinderen op de hele camping allemaal leuke dingen beleven.