Kom goud zoeken, spelen en ontmoet piraten op Schateiland Zeumeren

Ahoy piraten! Op het schateiland in Zeumeren vervelen de kinderen zich geen moment. Bij elk hoekje van dit eiland is wel wat te beleven. Je valt van de ene verbazing in de andere.

Wij zijn er een dag geweest en de kinderen hebben de shows bezocht, buiten gespeeld en hebben binnen heerlijk in alle toestellen gehangen. Waarom jij hier ook echt heen moet met je kinderen vertel ik je graag.

Klimmen uit de onderwaterwereld

Bij binnenkomst is het al duidelijk. Hier leven de piraten en kunnen we avonturen beleven. We beginnen bij de onderwaterwereld. Met verschillende klimtoestellen klim je van "onder water" naar boven. En je kan het zo gek niet bedenken of de kinderen kunnen wel ergens in klimmen. Bang dat ze vallen hoeft niet. Het "water" zijn blauwe netten waar de kinderen op kunnen lopen.

Ouders kunnen lekker erbij gaan zitten terwijl de kinderen spelen. Er staan overal tafels en stoelen. Niet alleen beneden vlakbij de counter waar je eten kan halen maar ook boven is er een bar en kan je lekker in loungestoelen zitten zo kan je goed op je eigen kinderen letten. 

Alleen maar spelen op dit eiland

Overal waar we kijken kunnen de kinderen wel spelen. Zodra de kinderen boven zijn vanuit de onderwaterwereld kunnen ze via verschillende gangen en klimgedeeltes verder naar achteren. Hier staan 2 trampolines in het zand! Het favoriete speeltoestel van mijn oudste dochter. 

Onder alle speeltoestellen ligt zand, zo heb je echt het idee dat je op een eiland bent natuurlijk. En als je valt is het niet zo hard.

Piraat Dukaat en de pappegaaien Zack en Zara

Op het eiland wonen Piraat Dukaat en de pappegaaien Zack en Zara. En zij beleven de gekste avonturen. Deze avonturen beleven de kinderen mee tijdens de leuke shows. De kinderen mogen na de show op de foto met de hoofdrolspelers. 

De shows zijn leuk en interactief. Zo mogen de kinderen een dansje doen en leren ze hoe je je moet gedragen als echte piraat. Onze jongste dochter van 6 vond dit helemaal fantastisch die houdt enorm van dit soort shows. Heb je kinderen die net als mijn oudste (9) liever spelen dan kan dat gewoon. Het is geen afgesloten show. Je kan aanschuiven en vertrekken wanneer je wilt. 

Op zoek naar goud in het zand

Achter op het eiland is een beekje met een waterval. Hier ligt allemaal goud! Wil je ook goud gaan zoeken met je kinderen dan kan je bij de entree een zeef kopen voor slechts 2,- je krijgt er dan ook een bakje bij waarin je het goud kan doen om mee te nemen naar huis.

Met de zeef ga je door het zand heen in het water en zeef je het goud eruit. Mijn jongste dochter Emma vond het allemaal maar prachtig. Zo prachtig dat ook andere steentjes mee naar huis zijn gegaan.

Naast het beekje is een klein theater waar piraat Dukaat de kinderen uitnodigd om mee te gaan om schat te zoeken. Hier maken zij ook een hele show van en nemen vervolgens de kinderen mee het eiland over om te gaan schatzoeken. Er wordt goed op ze gelet, en dat is fijn want dan kan jij genieten van je kopje thee op het terras. 

Lange zomeravonden met leuke shows

Heb je geluk en schijnt de zon? Ga dan naar buiten. Hier is een klein strandje met wat speeltoestellen en kunnen de kinderen lekker spelen. Toen wij er waren werd er een podium opgebouwd voor de zomeravonden. Deze zomeravonden worden gehouden in augustus en de kinderen kunnen hierbij kijken naar verschillende shows van bijvoorbeeld Brandweerman Sam maar ook illisionist Alfredo Lorenzo is op een zomeravond aanwezig.

De zomeravonden duren tot 22.00 uur en beginnen om 18.00 uur. Jij kan lekker op het terras vertoeven en ondertussen ook genieten van de ondergaande zon. 

Benieuwd naar alle shows? Klik dan hier.

Kom naar schateiland Zeumeren en word een echte piraat

Schateiland Zeumeren ligt in Voorthuizen en heeft wel 5500m2 speelplezier. Het eiland ligt op het recreatiegebied Leisurelands Zeumeren. Voordat je bij het schateiland bent moet je wel even de slagbomen door. Het parkeren kost een paar euro. 

Neem droge kleding mee als je langs komt met je kinderen. Er kan niet gezwommen worden maar er is wel water dus de kinderen kunnen nat worden. Geen zorgen het water is niet diep. Bandjes voor kinderen zonder zwemdiploma zijn niet nodig. Een oplettend oog natuurlijk wel.

Wil je nou ook dit leuke eiland bezoeken? Check dan de site van Schateiland Zeumeren voor alle informatie.


Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen
Klik hier om terug te keren naar de leukste speeltuinen