Madurodam niet alleen Nederland in het klein maar ook leuke attracties!

Wist je dat Madurodam is bedacht door de ouders van George Maduro? Dat Madurodam hele leuke speeltuinen heeft? Of dat je er lekker kan eten? Wij zijn er geweest en vertellen graag waarom Madurodam leuk is voor kinderen!

Wie is George Maduro dan?

Als je Madurodam inloopt en je entreekaartjes koopt krijg je een pasje mee. Dat pasje moet je eerst even registreren bij de zuilen buiten. Dit duurt even maar het is wel leuk om dat pasje te gebruiken. Na het registreren loop je eigenlijk gelijk een zaaltje in waarin het verhaal word vertelt van George Maduro. Een soldaat die net niet de bevrijding van Nederland in de tweede wereldoorlog heeft meegemaakt. Maar in de oorlog wel bepaalde dingen heeft gedaan waarvoor hij nog na zijn dood een onderscheiding heeft gehad van de koningin. Ik vertel niet alles, want het is gewoon leuk om in die zaal naar het filmpje te kijken. Duurt maar 6 minuten. En dan weet je gelijk waarom Madurodam er is.

Family Fun Route en "doe dingen"

Bij de entreekaartjes krijg je ook een plattegrond. En daar staat de family fun route op. Wij hebben eigenlijk onze eigen route genomen. Maar als je de family fun route volgt kan je de plattegrond erbij houden en veel dingen te weten komen zoals dat de nek van lange jan uit de efteling 4,8 meter lang is.

Hou ook de plattegrond erbij als je de "doe dingen" wilt doen. Zo kan je een quiz doen, treinmachinist zijn, muziek draaien als DJ en leren vliegen. Bij sommige van deze activiteiten kan je je pasje ook gebruiken. In totaal zijn er 21 "doe dingen". Super leuk om te doen. 

"Het hof van Nederland" een indoorattractie die niet geschikt is voor kleinere kinderen.

Nu is elk kind verschillend natuurlijk. Maar bij het Hof van Nederland zit je aan een grote tafel en spelen ze met geluidseffecten en video de Spaanse bezetting na. Die van mij hadden 3 weken niet kunnen slapen. Supereng is het niet maar ik denk dat 6+ wel een geschikte leeftijd is als ze niet supergevoelig zijn voor harde geluiden. 

Er zijn nog meer indoorattracties

Zo kan je je voetbalskills op een interactieve voetbalmuur testen bij "zo groot is oranje" en kan je bij "Nieuw Amsterdam" de spanningen van de 17e eeuw beleven. Wij zijn niet in deze attracties geweest, gewoon simpelweg omdat onze kinderen er nog te jong voor zijn. 

Speeltuinen

In Madurodam kan je ook spelen! Er zijn twee speeltuinen. Beide achterin. Toen wij er waren was het rond het vriespunt dus wij zijn alleen in één speeltuin geweest. Heel leuk de speeltuin staat in het zand en heeft schommels en glijbanen. Ook staat er een boot waar je in kan en weer uit kan glijden. De andere speeltuin is gebaseerd op Nijntje. Wij zijn daar in de zomer geweest, ideaal voor de kleinere kinderen. Je kan daar lekker op het terras zitten als de kinderen spelen. 

Lekker wat eten en drinken

Dat kan ook! Er zijn twee restaurants. Wij zijn in het restaurant bij de ingang een broodje wezen eten. Was erg goed en ook nog voor een schappelijke prijs. Wij zijn in de zomerdrukte in het andere restaurant geweest. Helaas moet je dan wel verschrikkelijk lang wachten. Zoals bij veel pretparken kunnen ze dan de drukte niet aan. 

Als je het weet kan je gratis parkeren

En ik wist dat dus niet, dus ik heb op de parkeerplaats links van Madurodam gestaan. Dan betaal je €8,50 dat is nog meer dan de helft van Madurodam zelf. Als je tussen die parkeerplek en Madurodam het weggetje neemt kan je langs de weg gratis parkeren. Je loopt dan wel een klein stukje. En er zijn maar beperkt aantal plaatsen. Maar ik wilde je deze informatie toch geven. Want betaald parkeren is gewoon zonde.  

Handig om te weten

  • Kijk op de website of ze leuke acties hebben. Toen wij er waren hadden ze een speurtocht en was er gratis schminken.
  • Volg de family fun route van de plattegrond
  • Houd er in de drukke periodes rekening mee dat je lang op je eten moet wachten. En neem voor de zekerheid zelf iets mee
  • Ga met de kinderen langs de "doe dingen"
  • Maak veel leuke foto's
  • Gratis parkeren kan, maar je moet er rekening mee houden dat er geen plek is in drukke periodes.
  • Via de site zijn de kaartjes €2,- goedkoper

Keer terug naar de leukste attractieparken
Keer terug naar Er op uit met kinderen