Wat is er te doen voor kinderen in Brielle

Brielle is een mooie stad om te bezoeken. Ook met kinderen is er genoeg te beleven. Loop langs de mooie oude monumenten en ga een ijsje eten in de stad. Pak een kindvriendelijk terrasje of ga naar de kinderboerderij.

Ik heb de leukste tips voor je verzameld.

De Brielsche Aap

Toffe natuurspeeltuin bij de brielsche Aap

Naast de oude binnenstad ligt een klein eilandje. Op dit eilandje ligt de Brielsche aap. Hier kun je heel gezellig eten en/of borrelen terwijl de kinderen zich uitleven in de natuurspeeltuin. Je krijgt echt een vakantiegevoel bij dit restaurant, alles mag lekker relaxed. Honden zijn hier ook toegestaan.

Er word ook genoeg georganiseerd. Er hebben al heel wat artiesten in de tuin van de Brielsche aap opgetreden.

Zeker een bezoekje waard als je in Brielle bent.

Pannenkoekenrestaurant het Klokshuys

Bij t Klokshuys kunnen de kinderen het blote voetenpad nemen.

Net op de grens van Brielle en Vierpolders kan je heerlijk pannenkoeken eten. Bij het Klokshuys hebben ze alle soorten pannenkoeken die je maar kan bedenken.

De kinderen vermaken zich prima in de speeltuin en natuurlijk ga je na de pannenkoek mee het blote voetenpad op. Het blotevoetenpad is erg leuk om te doen, vergeet niet om zelf ook je schoenen uit te doen en mee te gaan op avontuur.

Woon je in de buurt en zoek je nog een leuk kinderfeestje? Ook dan zit je hier aan het goede adres. Er is van alles mogelijk in dit gezellige pannenkoekenhuis

Dierenweide Brielse Plantage

Klein maar fijn. De kinderboerderij in Brielle heeft alle boerderijdieren en een speeltuin.

De kinderen kunnen uit de automaten voer halen om de dieren te voeren. Er staan ook speelgoedautootjes waarmee de kinderen door de boerderij kunnen sjezen. 

Combineer de kinderboerderij met een bezoekje aan de binnenstad die aan de overkant van de weg ligt.

Brielle oude centrum

Langs de wallen vind je deze kanonnen

Brielle heeft heel veel mooie monumenten van vroeger. Je kijkt je ogen uit in de oude binnenstad. 

De Grote Catharijnekerk is de eyecatcher van deze stad maar er is nog zoveel meer te zien. Ben je in Brielle dan voelt het een beetje als vakantie. Wij zijn er geweest en hebben veel mooie dingen gezien. Gave kanonnen, mooie gebouwen en natuurlijk hebben we ook een ijsje gegeten.

Brielse meer

Kinderen vermaken zich prima aan het Brielse meer

Brielle heeft ook een heel mooi recreatiegebied van zo'n 800 ha. Genoeg ruimte om met je kinderen te wandelen, zonnen, zwemmen of te fietsen. Neem je eigen picknick mee en zoek een leuk plekje uit.

Liever uit eten? Dat kan ook! Langs het meer vind je genoeg horeca om lekker wat te drinken of een hapje te doen.

Het water is uitstekend om een watersport te doen. Zo kun je met je kinderen suppen of misschien is zeilen wel wat voor julie? 

Aan het Brielse meer is vervelen er niet bij.