Bezoek Bokito in Diergaarde Blijdorp

In Rotterdam vind je de dierentuin die vooral  bekend is om Bokito. De gorilla die in 2007 ontsnapte. Maar de dierentuin is al 160 jaar oud en heeft veel dingen die je kan ontdekken. De dierentuin heeft 21 rijksmonumenten, binnen en buiten dierenverblijven en wist je dat Blijdorp officiëel een Botanische tuin is?

Overal vind je veel informatie over de dieren en in de vakanties en weekenden vind je vaak informatiepunten waar de medewerkers alle vragen beantwoorden. Ik heb de dierenverblijven die het meest bijzonder zijn voor je uitgelicht.

Leer over de oceaan in het oceanium

Blijdorp is verdeeld in verschillende werelddelen. Zo kan je naar Europa, Azie, Australie en Noord Amerika. En uiteraard vind je daar dan de dieren die voornamelijk in dat werelddeel leven.

Wij beginnen ons bezoek in Noord Amerika. Daar staat ook het oceanium. Wij doen meestal het oceanium als laatste. Dit omdat het vlakbij de uitgang is en je daar ook lekker kan uitrusten. En vergis je niet, het oceanium is erg groot. Je bent er zo 2 uur aan het wandelen. Het kan ook sneller natuurlijk het is maar net wat je interessant vind om te zien.

Het oceanium is ook een prima plek voor als het slecht weer is, omdat het groot is en overdekt. Je kan bij de vissen ook gewoon even zitten en uitrusten. Als je verder loopt komt je langs een kiosk waar je ene broodje en wat te drinken kan halen. Daar kunnen de kinderen ook even spelen. 

Tussen de dieren lopen bij de prairiehondjes en mooie vlinders spotten in de vlindertuin

Als je vanuit het oceanium verder loopt kom je langs enkele dieren. Waaronder bijvoorbeeld de ijsberen. Die kan je ook onder water zien zwemmen. Bij de prairiehondjes kunnen de kinderen heel erg dichtbij komen. Je mag ze niet aanraken want dan bijten ze. Maar het is wel heel leuk om te zien. De kinderen kunnen door een tunnel en dan tussen de prairiehondjes staan. Als je een hele lenige ouder bent, kan je dat ook! Helaas ben ikniet zo lenig.

Daarna loop je zo de vlindertuin in. In Zuid Amerika is dit. Buiten de vlindertuin staat een speeltuin en in de zomer hebben ze daar ook een kiosk en leuke zitplekken. In de winter verkopen ze bij die kiosk warme chocolademelk.

In de vlindertuin is het heerlijk warm. Wat in de winter een pluspunt is. Ook hier valt er weer veel te leren en de kinderen kunnen een poster meenemen met de verschillende soorten vlinders en die gaan zoeken. 

Bij de leeuwen lekker hard terug schreeuwen

Noord en Zuid Amerika staan in het "nieuwe" gedeelte. Dit gedeelte is in 2000 geopend. Je loopt vanaf daar onder het spoor door naar Azië. En in Azi staan onder andere de leeuwen. Deze Aziatische leeuwen zijn zeer zeldzaam er zijn er nog meer 300 van.
De leeuwen kan je daar bekijken vanuit het "leeuwenkamp" bekijken. Bij de leeuwen kan je ook brullen als een leeuw! Je gaat dan zo hard mogelijk brullen en als je zo hard kan brullen als een leeuw brult hij terug!  

De Taman Indah waar de olifanten leven

In Azië vind je de Taman Indah. Hier is het binnenverblijf van de olifant waar je verschillende dingen leert over deze bijzondere dieren. Zo zie je hoe ze in het wild leven en welk apparaat ze gebruiken om een olifant op te tillen

Ook zijn er andere exotische dieren te vinden. Als het lekker weer is staan de olifanten buiten en kan je ze ook goed zien.

Bokito bezoeken en spelen in de speeltuin

Bokito, de gorilla die bekend staat om zijn ontsnapping in 2007 heeft samen met de andere gorilla's een binnen en buitenverblijf. Binnen kan je ook de neushoorns en nijlpaarden vinden. En naast het binnen verblijf zit ook een binnenspeeltuin, hier kunnen de kinderen heerlijk klimmen en glijden uit een levensgrote walvis. Deze speeltuin is het Biotopia.

Bij deze speeltuin is ook een terras en kan je lekker zitten terwijl de kinderen spelen.

Buiten heeft Bokito ook een verblijf en die kan je over de gehele lengte lopen. Je kan het buitenverblijf ook vanachter glas bekijken. 

Vlakbij het buitenverblijf van Bokito en zijn familie bevind zich de Oewanga kinderjungle. Hier is het wel wat leuker en overzichtelijker voor de kleintjes. En de oudere kinderen zullen zich hier ook niet vervelen! Je moet echt naar binnen klauteren voor je bij een glijbaan bent. Het is een erg uitdagende speeltuin.

Ga je hier wat te eten nemen dan kan je voor de kinderen een kidsbox nemen, de kinderen krijgen er dan een broodtrommeltje bij. Leuk voor school.

Okapi's, giraffen en krokodillen

Het verblijf van de Okapi's is vrij nieuw, je kan hier bij de pratende bomen van alles leren over de Okapi's en op avontuur door de verrekijkers te gebruiken. Als je het verblijf van de Okapi's doorloopt kom je langs verschillende dieren, zoals de stokstaartjes.

Naast het Okapi verblijf vind je de giraffen het krokodillenverblijf. De giraffen kan je van dichtbij bekijken en ook buiten zie je dat de giraffen een groot verblijf hebben. Bij de krokodillen vind je meerdere vissen die je ook van onder water kan zien.

Infopunten erg leuk voor de kinderen!

Bij de giraffen en gorilla's staan vaak infopunten. Hier kunnen de kinderen alles vragen over de dieren. De medewerkers staan ze graag te woord. Ze mogen ook dingen aanraken. Zo heeft Emma laatst een rode panda vastgehad (een opgezette).  De infopunten zijn mobiel. De medewerkers gaan hiermee door de dierentuin. Wij zien ze eigenlijk meestal staan bij de gorilla's en giraffen.

Honger? Je kan overal wel wat lekkers halen

Je kan zelf wat te eten en drinken meenemen, er staan genoeg bankjes door het park waar je lekker kan zitten en terwijl je wat drinkt geniet je van de natuur en de dieren.


Maar er is ook genoeg te halen in de dierentuin. Er zijn diverse restaurants met allemaal een andere menukaart, er is dan ook voor iedereen wat te vinden. Door het park heen staan ook foodtrucks waar je koffie, drinken, patat, ijsjes of andere snacks kan halen. 

22 rijksmonumenten

Diergaarde Blijdorp is een officiële botanische tuin en heeft 21 rijksmonumenten.

Buiten het genieten van de dieren kan je ook van de mooie tuinen en natuur genieten. In Azië is één van onze favoriete plekjes de Chinese tuin.
Een rustig stukje met veel mooie planten, bloemen en bomen. We genieten hier altijd van de rust ondanks dat je midden in een drukke stad en dierentuin bent kan je hier even bijkomen.

Maar door de hele dierentuin zie je dat er veel aandacht aan de uitstraling van het park wordt gegeven. Het is mooi onderhouden en heeft veel variatie.

Ook zie je op veel plekken bordjes bij bomen staan met informatie erop.

Ga ook zeker deze mooie plekken bezoeken als je hier op bezoek bent. Het zal je aangenaam verrassen.

Handig om te weten:

 • Parkeren is €7,50 je kan van te voren je parkeerkaartje kopen
 • Download de app van de dierentuin
 • Ook leuk bij slecht weer er is veel overdekt
 • Eet een tosti in het oceanium of ga wat uitgebreider eten in de poort van Azie
 • Bij Oewanga kinderjungle kan je voor de kinderen een kidsbox bestellen, hebben ze gelijk een leuk broodtrommeltje voor thuis
 • Binnenspeeltuin Biotopia is minder geschikt voor kleintjes. 
 • Er staan wat infopoints opgesteld hier kunnen de kinderen alles vragen over de dieren. 
 • Vraag in het oceanium bij het lab om een paspoort. Mogen de kinderen gelijk een stempel uitkiezen.
 • Eigen consumptie mag overal
 • Je kan ook met een treintje door de dierentuin.
 • Check het filmpje
 • Rolstoelvriendelijke dierentuin
 • De Dierentuin is erg kindvriendelijk. Zo kan je aan de medewerkers vragen om een flesje op te warmen en als je je buggy bent vergeten kan je bij de ingang een buggy huren.

Klik hier om terug te keren naar de leukste dierentuinen
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen  
Klik hier voor de leukste uitjes in Zuid-Holland