Bezoek Bokito in diergaarde Blijdorp

In Rotterdam vind je de dierentuin die vooral  bekend is om Bokito. De gorilla die in 2007 ontsnapte. Maar de dierentuin is al 160 jaar oud en heeft veel dingen die je kan ontdekken. Zo kan je naar het oceanium en in het lab vragen stellen aan medewerkers. Of je kan de operatieruimte bekijken van de dieren, ook zijn er veel (interactieve) borden met leuke informatie. De kinderen leren zo veel over de dieren en het is voor jezelf ook nog eens leerzaam. Ik heb de dierenverblijven die het meest bijzonder zijn voor je uitgelicht.


Het oceanium overal mooie vissen en is erg leerzaam!

Blijdorp is verdeeld in verschillende werelddelen. Zo kan je naar Europa, Azie, Australie en Noord Amerika. En uiteraard vind je daar dan de dieren die voornamelijk in dat werelddeel leven. Wij beginnen ons bezoek in Noord Amerika. Daar staat ook het oceanium. Wij doen meestal het oceanium als laatste. Dit omdat het vlakbij de uitgang is en je daar ook lekker kan uitrusten. En vergis je niet, het oceanium is erg groot. Je bent er zo 2 uur aan het wandelen. Het kan ook sneller natuurlijk het is maar net wat je interessant vind om te zien.

Het oceanium is ook een prima plek voor als het slecht weer is, omdat het groot is en overdekt. Je kan bij de vissen ook gewoon even zitten en uitrusten of wat verderop waar een kiosk zit kan je een tosti eten of wat te drinken halen. Daar kunnen de kinderen trouwens ook even spelen. Je hoeft trouwens niks te halen, je kan gewoon je eigen consumpties meenemen!

Bij de vlindertuin en de prairiehondjes tussen de dieren lopen

Als je vanuit het oceanium verder loopt kom je langs enkele dieren. Waaronder bijvoorbeeld de ijsberen. Die kan je ook onder water zien zwemmen. Bij de prairiehondjes kunnen de kinderen heel erg dichtbij komen. Je mag ze niet aanraken want dan bijten ze. Maar het is wel heel leuk om te zien. De kinderen kunnen door een tunnel en dan tussen de prairiehondjes staan. Als je een hele lenige ouder bent, kan je dat ook! Ik niet trouwens..

Daarna loop je zo de vlindertuin in. In Zuid Amerika is dit. Buiten de vlindertuin staat een speeltuin en in de zomer hebben ze daar ook een kiosk en leuke zitplekken. In de winter verkopen ze bij die kiosk warme chocolademelk. In de vlindertuin is het heerlijk warm. Wat in de winter een pluspunt is. Ook hier valt er weer veel te leren en de kinderen kunnen een poster meenemen met de verschillende soorten vlinders en die gaan zoeken. 


Bij de leeuwen lekker hard terug schreeuwen

Noord en Zuid Amerika staan in het "nieuwe" gedeelte. Dit gedeelte is in 2000 geopend. Je loopt vanaf daar onder het spoor door naar Azië. En in Azië staan onder andere de leeuwen. Je kan daar de leeuwen vanuit het "leeuwenkamp" bekijken. Bij de leeuwen kan je ook brullen als een leeuw! Je gaat dan zo hard mogelijk brullen en als je zo hard kan brullen als een leeuw brult hij terug!  

De Taman Indah waar de olifanten leven

In Azië vind je de Taman Indah. Hier is het binnenverblijf van de olifant waar je verschillende dingen leert over deze bijzondere dieren. Zo zie je hoe ze in het wild leven en welk apparaat ze gebruiken om een olifant op te tillen

Ook zijn er andere exotische dieren te vinden. Als het lekker weer is staan de olifanten buiten en kan je ze ook goed zien.


Bokito bezoeken en spelen in de speeltuin

Bokito, de gorilla die bekend staat om zijn ontsnapping in 2007 heeft samen met de andere gorilla's een binnen en buitenverblijf. Binnen kan je ook de neushoorns en nijlpaarden vinden. En naast het binnen verblijf zit ook een binnenspeeltuin voor onze aapjes.

In Biotopia vind je een hele grote binnen speeltuin, let wel op: niet echt geschikt voor kleintjes.

Ze hebben voor de kleintjes eigenlijk alleen een zandbak en een kleine glijbaan (als ze daar al op kunnen klimmen) Persoonlijk vind ik het een hele chaotische speeltuin. Je kan niet even gaan zitten en je kinderen in de gaten houden als ze nog niet zelfstandig zijn. Die van mij zijn 5 en 2. Dus de ene kan wel al klimmen en de ander niet. En er zijn 4 uitgangen. Ik ben als de dood dat er eentje opeens buiten staat. Ben je met oudere kinderen (7+) is het leuke speeltuin. Je kan er ook wat gebruiken. 

Buiten heeft Bokito ook een verblijf en die kan je over de gehele lengte lopen. Wel goed opletten anders sta je alleen achter het glas tegen over de buitenspeeltuin. Want jawel naast het buitenverblijf hebben ze wederom aan onze aapjes gedacht. (en nu maak ik die grapjes niet meer ;))

De Oewanga kinderjungle. Hier is het wel wat leuker en overzichtelijker voor de kleintjes. En de oudere kinderen zullen zich hier ook niet vervelen! Je moet echt naar binnen klauteren voor je bij een glijbaan bent. Ook hier kan je wat gebruiken. Tip: Neem een kidsbox  dan hebben ze gelijk een leuk broodtrommeltje voor op school.


Okapi's, giraffen en krokodillen

Het verblijf van de Okapi's is vrij nieuw, je kan hier bij de pratende bomen van alles leren over de Okapi's en op avontuur door de verrekijkers te gebruiken. Je loopt langs verschillende dieren en komt zo ook bij de giraffen uit. De giraffen hebben een heel mooi binnen en buiten verblijf.

Je kan ze echt van heel dichtbij zien. Naast de giraffen zit het krokodillenverblijf. Persoonlijk heb ik ze maar één keer wat zien doen, ik zeg altijd dat de batterijen op zijn tegen mijn kinderen haha. Bij de krokodillen vind je ook verschillende vissen. 

Infopunten erg leuk voor de kinderen!

Bij de giraffen en gorilla's staan vaak infopunten. Hier kunnen de kinderen alles vragen over de dieren. De medewerkers staan ze graag te woord. Ze mogen ook dingen aanraken. Zo heeft Emma laatst een rode panda vastgehad (een opgezette).  De infopunten zijn mobiel. De medewerkers gaan hiermee door de dierentuin. Wij zien ze eigenlijk meestal staan bij de gorilla's en giraffen.

Honger? Je kan overal wel wat lekkers halen

Buiten het bovengenoemde is er nog veel en veel meer te beleven in de dierentuin. Een aanrader is om de app te downloaden waar je ook de plattegrond in kan vinden.

Je kan bij de restaurants goed eten. Aanrader is de poort van Azië. Hier kan je genieten van diverse Oosterse gerechten.

Let wel op dat je bij drukke dagen in een lange rij terecht kan komen. Heb je daar geen zin in zou ik gewoon lekker een patatje halen bij een andere kiosk.

Handig om te weten:

 • Parkeren is €7,50 je kan van te voren je parkeerkaartje kopen
 • Download de app van de dierentuin
 • Ook leuk bij slecht weer er is veel overdekt
 • Eet een tosti in het oceanium of ga wat uitgebreider eten in de poort van Azie
 • Bij Oewanga kinderjungle kan je voor de kinderen een kidsbox bestellen, hebben ze gelijk een leuk broodtrommeltje voor thuis
 • Binnenspeeltuin Biotopia is minder geschikt voor kleintjes. 
 • Er staan wat infopoints opgesteld hier kunnen de kinderen alles vragen over de dieren. 
 • Vraag in het oceanium bij het lab om een paspoort. Mogen de kinderen gelijk een stempel uitkiezen.
 • Eigen consumptie mag overal
 • Je kan ook met een treintje door de dierentuin.
 • Check het filmpje

Klik hier om terug te keren naar de leukste dierentuinen
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen  
Klik hier voor de leukste uitjes in Zuid-Holland