De dierenroute in het Zeisterbos

Vanaf Restaurant het Jagershuys kan je een dierenroute lopen van 2 of 2,5 kilometer. Deze route is niet gemarkeerd dus het makkelijkste is om op de website van het Utrechtse landschap eentje uit te printen of aan de vriendelijke medewerksers van het restaurant het foldertje met route te vragen. Wij hebben het laatste gedaan en vertellen je graag wat wij gezien hebben.


Een hert, nee een geit of is dat dan toch een manenschaap?

Als je vanaf het restaurant begint te lopen kom je al vrij snel langs een verblijf waar manenschapen zitten. Ik weet dat nu, want ik heb het gegoogled. Toen ik de dieren zag dacht ik eerst aan een hert maar toen ik dichterbij kwam dacht ik dat het een uit de kluiten gewassen geit was. Schijnbaar is het dus een manenschaap. 

Zo leren we elke keer weer wat bij tijdens onze uitjes.


Tijdens de route ga je al vrij snel de weg over waar de auto's best hard rijden. Er is geen zebrapad dus kijk uit met kleine kinderen. Nu is het niet heel druk op de weg en ben je zo aan de overkant maar toch wilde ik dit er even bij vermelden. Eenmaal aan de overkant is het natuurgebied wel heel mooi en schoon. Ik heb wel honden gezien maar geen hondenpoep. De kinderen kunnen lekker een beetje van het pad af en op ontdekkingstocht.

Spelen of sporten?

Ik moet je eerlijk bekennen, ik heb behalve de manenschapen en wat herten die ver weg stonden, geen dier gezien. Wel heel veel sporttoestellen. Ik denk dat als je sportief bent aangelegd je lekker je ding kan doen in dit bos. 

De kinderen zagen er leuke speeltoestellen in. Dus die hebben onderweg lekker gespeeld.

Na de wandeling nog even lekker spelen in de speeltuin.

Omdat de auto gratis geparkeerd stond bij restaurant het Jagershuys  eindigde de route voor ons ook daar. De kinderen hebben nog lekker gespeeld en vervolgens zijn wij naar huis gegaan.

De route is leuk en mooi maar waarom het precies een dierenroute heet weet ik niet. Hij is ook precies lang genoeg om met kleinere kinderen te doen en ook toegankelijk voor de buggy! 


Klik hier om terug te keren naar wandelen in de natuur 
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen 
Klik hier voor alle leuke uitjes in Utrecht