Kinderen zijn lekker creatief bij de kinderwerkplaats

In Den Haag zit de kinderwerkplaats. Hier kunnen de kinderen lekker zelf alles ontdekken. Figuurzagen, kaarsen maken en verven. Het kan allemaal. Dus ga lekker zitten en bestel een kop thee. Die kinderen vermaken zich wel.


De kinderwerkplaats in Den Haag is definitief gesloten. Wel kun je nog een vestiging in Rotterdam vinden deze heet nu de Speelfabriek.

Eerst een kistje halen

Als je aan komt in de kinderwerkplaats moet je eerst even de entree betalen natuurlijk. En als je dat gedaan hebt krijg je een kistje mee met allemaal attributen die je moet gebruiken om dingen te maken. De medewerkers leggen eerst even uit wat je ermee kunt doen en hoe de werkplaats werkt. 


Aan de slag!

Je mag zelf kiezen waarmee je begint en waar je ook mee begint laat de kinderen vooral hun gang gaan. Er hangt bij elk tafeltje een fotokaartje met een gebruiksaanwijzing maar de knutselwerken mogen de kinderen zo mooi maken als ze zelf willen. Zo kun je bijvoorbeeld een ballonauto maken of een raket.


Het verfhok

Er is een apart gedeelte waar de kinderen blokjes hout kunnen beschilderen of een passepartout met verf kunnen maken. Hier moeten zij wel een schort aan want anders zitten ze helemaal onder. 

Zonder hulp

Het belangrijkste van de kinderwerkplaats is dat de kinderen vooral zelf alles doen. Helpen mag, overnemen niet. Alles is goed laat ze maar lekker creatief zijn!

Voor kinderen vanaf 4/5 jaar

De leukste leeftijd is tussen de 5 en 12 jaar. Emma is 2 en was voor veel dingen te klein. Gelukkig hadden ze wel krukjes, zodat ze er wel een beetje bij kon. Wil je er graag heen maar heb je ook jongere kinderen bij je? Geen probleem ze kunnen wel met de duplo spelen en met de bouwstenen. 


Even lekker wat eten tussendoor

Ze hebben een kantine in de kinderwerkplaats, leuk voor kinderfeestjes ook trouwens! Je mag je eigen consumpties meenemen en daar lekker wat nuttigen. Je kan daar ook wat halen. Tosti's of een broodje knakworst. Wij hebben lekker een broodje knakworst op. Voor de kinderen had ik drinken bij me, zelf heb ik een kopje thee besteld.


Handig om te weten

  • Betaald parkeren in de parkeergarage. Langs de weg is niet te doen veel te druk (en ook betaald max 2 uur). Je kan hem het beste zetten in parkeergarage Amsterdamse Veerkaden
  • Leuk vanaf 5+ maar als je echt de kinderen alles zelf wil laten doen en zelf gewoon wilt zitten is 8+ de perfecte leeftijd.
  • Eigen consumptie mag
  • Je kan daar ook wat halen
  • kaarsen maken duurt heeel lang en kan pas vanaf 14.00 uur. Alleen leuk als je geduld hebt.
  • Check hier de website van de kinderwerkplaats
  • Check het filmpje: