Coronaproof Pasen vieren

In 2021 moeten we ook Pasen weer coronaproof vieren. Gelukkig zijn er een paar bedrijven die hier leuke activiteiten op bedacht hebben. Blijf je liever thuis? Ook dan heb ik leuke tips voor je.

Paas activiteiten

Door corona kunnen we er niet veel op uit. Gelukkig heb ik wel een paar leuke activiteiten gevonden. En nog leuker is dat je op één van de activiteiten 10% korting krijgt!

 • Stadsgeheimen organiseert in Leiden met Pasen de Leidse paashazenjacht. Gebruik de kortingscode EROPUITMETKINDEREN10 en krijg 10% korting op de jacht! (Normale prijs €9,-)
 • In Prinsenbeek kan je een leuke wandeling doen waarbij ook de paashaas van de partij is.
 • Op Facebook kwam ik een leuke paaswandeling tegen in Loosbroek waarbij kinderen tot 12 jaar gratis zijn.
 • In Heenvliet kan je bij Melkveebedrijf van Leeuwen de Moo Easter Drive Thru doen. Dit was vorig jaar ons eerste uitje na corona en was erg geslaagd! Je gaat langs de dieren en daarna kan je een heerlijk ambachtelijk gemaakt ijsje halen. Je blijft de hele tijd in de auto zitten.
 • Vier Pasen aan boord van de SS Rotterdam. Speciaal voor de kinderen hebben ze een leuke paasspeurtocht. 

In Heenvliet mag je met Pasen geheel coronaproof een lekker ijsje halen.In Heenvliet mag je met Pasen geheel coronaproof een lekker ijsje halen.

Thuis activiteiten

Ook dit jaar moeten we weer zoveel mogelijk thuisblijven. Wat kunnen we allemaal doen met Pasen? Ik heb de leukste tips voor je verzameld.


Eieren zoeken

Dit kan je zo leuk maken als je zelf wilt. Wij verstoppen elk jaar chocolade eieren in huis.
En natuurlijk doen we daar dan ook suprise eieren tussen. Op 1e paasdag krijgen de kinderen een grote chocolade paashaas. Iedereen heeft zo zijn eigen tradities natuurlijk.

Je kan ook naar buiten als je een tuin hebt. Zelf vind ik het handiger om ze 's avonds te verstoppen zodat ze gelijk kunnen beginnen. Maar je kan natuurlijk ook eerder opstaan en dan buiten de eieren verstoppen.

Eieren verven

Kook de eitjes en laat ze versieren voor de kinderen. Dit doe je met glitters, stiften of lekker ouderwets met waterverf. De kinderen mogen de eieren zo mooi maken als ze zelf willen. Wil je iets speciaals doen? Maak dan gezichtjes op de eieren. Of plak er met oranje papier snaveltjes op zodat ze op kuikentjes lijken.

Bij de Hema kan je zowel online als in de winkel leuke verfsetjes kopen.

Paasboom

Bij ons staat deze meestal al 4 weken van te voren. Als het met kerst kan, kan het met Pasen ook! Paastakken kan je tegenwoordig overal halen, dus ook in de supermarkt. Hang er je eigen versiersels in of koop leuke paaseitjes die er in kunnen. Bij de Xenos heb je vaak de leukste versieringen.

Pasen staat ook voor lente met zijn vrolijke kleurtjes. Haal de lente maar in huis!


Paasbrunch

Bij deze kindvriendelijke restaurants kan je natuurlijk even een kijkje nemen.
Wie weet kan je daar je paasbrunch afhalen. 

Maar je kan dit natuurlijk ook zelf doen.
Dek de tafel in met een mooi vrolijk kleed en zet alles op tafel voor een heerlijke brunch.

Vergeet niet heel veel chocolade op tafel te zetten!

Leuk recepten voor een paasbrunch vind je overal op internet. Zo kan je van marsmellows paashaasjes maken, van bladerdeeg een eierhouder of je maakt je eigen paasstol! Wel samen met de kinderen de keuken in natuurlijk. 


Paasspeurtocht 

Je hoeft niet ver voor jouw eigen speurtocht met je gezin.
Zet thuis een speurtocht uit. Laat de kinderen bijvoorbeeld door middel van hints zoeken naar het "gouden" ei of een grote chocolade paashaas. 

Je kan de hints verstoppen bij kleinere paaseieren. En ze zo leiden naar de grote verrassing.

Paasspeurtocht:

 • Per kind heb je één kleur ei. Zodat ze geen ruzie gaan maken. Zoon moet bijvoorbeeld de rode eieren zoeken en dochter de paarse.
 • Bij deze eieren doe je een hint voor het volgende ei. Bijvoorbeeld: "loop naar de zolder" of een hint waar het "gouden" ei zou kunnen liggen. Bijvoorbeeld: "Het is groen" en bij elk ei beschrijf je dan een stukje van de plek waar de verrassing ligt.
 • Je kan er ook voor kiezen het "gouden" ei of de andere verrassing in een kistje te doen die ze dan nog open moeten krijgen. 
 • Hebben ze alle eieren en de verrassing binnen? Dan is het feest want dan mogen ze natuurlijk iets ervan opeten.

Je kan de speurtocht maken zoals jij denkt dat leuk is voor jouw kinderen. Zijn de kinderen ouder dan kan je hem natuurlijk wat moeilijker maken. Ik heb toen ik nog kind was geloof ik tot mijn 16e met Pasen eieren gezocht. Mede dankzij mijn broertjes.

Nog meer versieren

Lekker je huis versieren. We doen het met kerst. Waarom niet met Pasen?

 • Maak je eigen paastafelkleed. Koop een wit tafelkleed en laat met vrolijke kleurtjes de kinderen iets moois maken. Je kan ook een transparant plastic kleed kopen. Eronde doe je dan leuke paastekeningen van de kinderen.
 • Op je ramen kan je met speciale raamstiften mooie paascreaties maken. Ook zijn er raamstickers met het thema pasen.
 • Zet overal kippetjes, hazen en schaapjes neer.
 • Haal samen met de kinderen een bosje tulpen bij de bloemist.
 • Maak leuke paaskaarten met de kinderen en doe die op de bus.

Fijne Pasen gewenst

Wij wensen jullie een hele fijne Pasen. Maak er wat gezelligs van. Eet, drink, lach en heb het samen met je kinderen gezellig.

Voel je je alleen ondanks dat je kinderen thuis zijn? Kijk dan of je met iemand kan beeldbellen. Of doe een voordeurbezoekje bij een bekende tijdens een paaswandeling. 


Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen