Avifauna, lopen tussen de lori's en apen

Avifauna is een vogelpark waar ze niet alleen veel verschillende vogels hebben maar ook apen. Er is ook een coole speeltuin! Je vind Avifauna in Alphen aan den Rijn en is ook te combineren met een overnachting (of meerdere) in het van der Valk hotel. Je kan zo van het hotel het park in lopen. Ook is de horeca van van der Valk. 

Wij hebben ons er prima vermaakt ondanks dat we er in de winter waren en niet het hele park open was.

Ik wist niet dat vogels leuk waren om naar te kijken

Want in de dierentuin ben ik er eigenlijk ook wel snel doorheen. Maar in Avifauna hebben ze veel exotische vogels die er heel mooi uitzien. Indrukwekkend zelfs.

Je kan buiten vogels zien en in de binnenverblijven. Nu waren wij er in de winter dus ik weet niet of we anders meer vogels in de buitenverblijven hadden gezien. In de binnenverblijven hebben ze de jungle nagebouwd en vind je veel exotische vogels.

De tropenhal

De tropenhal is lekker warm zoals je verwacht. En dat is ideaal in de winter. Hier vliegen de vogels rond en vonden we een informatiepunt.

Ook zitten er hier vogels in verblijven. Het is leuk om doorheen te wandelen je ziet genoeg vogels, ze hebben overal voederbakjes staan waar de vogels op af komen.

Bij het informatiepunt stonden twee erg enthousiaste medewerkers van Avifauna. Ze hadden veren, eieren en botten mee en vertelde hierover.

De eieren en botten waren overigens nagemaakt. De kinderen konden voelen wat het verschil was tussen een hondenbot en een vogelbot maar ook lieten ze de verschillende soorten eieren zien.

Ze staan elke zondag op het park. Met lekker weer ook buiten. In de vakanties ook op zaterdag. En in de zomervakantie en hele drukke weken zelfs op woensdagmiddag. Erg leuk om even een stop te maken.


Natuurvijver met pelikanen en door naar het madagaskargebied

Je kan een heel mooi stuk langs de natuurvijver lopen waar de pelikanen zitten. Mooi om te zien. Je loopt dan het Madagaskargebied in waar met goed weer de apen los rond lopen. Helaas was dat bij ons niet het geval. En in verband met de vogelgriep was er ook een gedeelte afgesloten.. Maar het zag er wel heel mooi uit dus we moeten met goed weer maar eens terug.


Nog meer apen

Met goed weer kan je ook in "Nuboso" tussen de apen lopen. Een klein eilandje die ze in het park hebben gemaakt. Wij hebben veel apen achter glas gezien misschien iets minder spectaculair maar ze waren er wel!


De lori's voeren

Bij de Lori Landing kan je in de wintermaanden tussen 13.30 uur en 15.30 uur de lori's voeren. Voor €1,- krijg je een bakje nectar die je in je hand moet houden. Als je dan binnenstapt vliegen ze gelijk op je af. Soms heb je er dan zelfs 4 op je arm zitten. Mocht je het niet zo fijn vinden dan kan je ook gewoon achter glas kijken hoe je kinderen de lori's voeren. Of in mijn geval naar mijn man en kinderen.

Sanne vond het wat minder leuk. Dus wij hebben achter het glas naar papa en Emma gekekenSanne vond het wat minder leuk. Dus wij hebben achter het glas naar papa en Emma gekeken

Nachtsafari en uilen

Voordat we bij de nachtdieren naar binnen gingen werden we nog begroet door deze vogel. Of staat deze er altijd? ;)Voordat we bij de nachtdieren naar binnen gingen werden we nog begroet door deze vogel. Of staat deze er altijd? ;)

Beetje spannend misschien voor kinderen die niet van donker houden. Die van mij hielden zich goed, ondanks ze niet zo van het donker zijn. Als je ogenaan het donker gewend zijn loop je in een stukje nachtelijke jungle. Leuk gemaakt maar helaas geen dieren gezien. De Uilen zaten buiten.


Wauw wat een coole speeltuin!

Ze hebben een enorme grote glijtoren met 4 glijbanen. Er zijn klimrekken, schommels en er is een speelhal. Kortom prima vermaak. Hier ben je nog wel even zoet als je de dag afsluit.

Wij hebben daar ook wat gedronken. Veel geld voor een koffie in een kartonnen beker. En het was er niet heel schoon. Hopelijk de keuken wel. Maar de tafels en stoelen werden in ieder geval niet schoongemaakt en waren nogal gedateerd.


Fijn om te weten

  • Parkeren is gratis
  • In de winter krijg je korting!
  • In de winter zitten veel dieren in het binnen verblijf in de zomermaanden is er wel veel buiten te beleven.
  • Hele leuke speeltuin. 
  • Pak de plattegrond erbij zodat je niks mist
  • Er zijn ook wat "verborgen" paadjes. Leuk voor de kinderen
  • Check het filmpje: