AquaZoo Leeuwarden op ontdekkingstocht

Marieke is in Aquazoo Leeuwarden geweest. Voor ons schreef zij hier een blog over.

Afgelopen zondag was het heerlijk weer en besloten we om er een dagje op uit te gaan. De grootste vraag was, waar gaan we dan naartoe? Gelukkig hadden we een tijdje geleden al een lijstje gemaakt en was de keus snel gemaakt. We gingen naar AquaZoo in Leeuwarden!

Voor ons is het een klein uurtje rijden en schijnt het zonnetje volop wanneer we aankomen. Er is een ruime parkeerplaats en om hier een hele dag te staan betaal je € 3,-. We besloten om eerst even wat te drinken en te eten op het terras van het restaurant. Het eten is prima, je betaald hier niet de hoofdprijs en je kunt heerlijk even op het terras zitten, terwijl de kinderen zich vermaken op de springkussens.

De pinguïns komen wel erg dichtbij

Na een hapje en een drankje zijn we op pad gegaan. We liepen eerst naar de pinguïns. Deze waggelende beestjes lopen daar midden op het pad en zijn helemaal niet bang aangelegd. Ze komen naar je toe en als je zou willen, kun je ze aaien. Aangeraden wordt het niet, want de beestjes kunnen hard en gemeen pikken. Nadat we bij de pinguïns waren geweest, dacht ik even dat we het grootste gedeelte al hadden gezien. Daarnaast zag het park er een beetje treurig uit. Later bedacht ik me dat we ook nog wel erg vroeg in het seizoen waren en dat als alles mooi groen is, het vast minder treurig is.

Net op tijd voor de zeehondensafari

We liepen nog een rondje en besloten om terug te gaan naar de ingang. Vanaf daar konden we naar de andere kant van het park en de zeehonden safari zou bijna gaan beginnen. We waren nog op tijd en konden met de boot mee. Twee enthousiaste medewerkers zorgden ervoor dat we allerlei leuke weetjes te horen kregen over de zeehonden. Met een vlot gingen we het water op en werden de zeehonden gevoerd. Ik denk niet dat ik ze ooit van zo dichtbij heb gezien!

Het park was niet zo klein als we dachten

Na de zeehondensafari hebben we de route vervolgd en leek het park steeds groter te worden. Zo klein als ik het eerst had verwacht, zo groot bleek het te zijn. Het is ontzettend handig gebouwd en door de route te volgen, kom je overal op het park terecht. We hebben een enorm grote ijsbeer gezien, geitjes geaaid, kangaroes gezien en zijn op een vlot naar de overkant van het water gevaren. Er waren flamingo's, aapjes, zeeleeuwen en nog veel meer dieren te zien.

Lekker even op het terras terwijl de kinderen konden springen

Onze tour door Aquazoo eindigde bij een gigantisch groot springkussen en hier zijn we nog even op het terrasje geploft. Een lekker ijsje ging er wel in en we waren allemaal best een beetje moe van het slenteren. Ruim vier uur hebben we er rondgelopen en dan hebben we nog niet eens alles uitgebreid bekeken. Zo hebben we het haring happen bij de pinguïns bijvoorbeeld gemist en ook voor de zeeleeuwenshow waren we te laat.


Een dag met een gouden randje

Het werd een dag met een gouden randje. Was ik na binnenkomst niet direct heel erg enthousiast, kan ik het iedereen aanraden om Aquazoo een bezoekje te brengen. Het enige wat ik gemist heb is een verschoningsplek voor baby's, verder hebben ze alles prima geregeld. De entreeprijzen zijn niet  erg hoog, het park is ruim opgezet, de paden zijn ook met een wandelwagen goed begaanbaar en je kunt je er dus prima een dag vermaken. Ik ben vooral erg nieuwsgierig hoe dit park er in de zomer uit ziet, maar daar komen we misschien snel genoeg achter :-)

Ook naar deze leuke dierentuin? Klik dan hier en bestel je tickets online