Zwemmen en glijden van de glijbaan bij het Rivierabad Spijkenisse

Ik ben vaker in dit zwembad geweest, niet alleen om te komen vrij-zwemmen maar ik heb er ook banen gezwommen en mee gedaan aan babyzwemmen en aquavaria. Ik deel nu mijn ervaring over het vrij-zwemmen. Lekker een beetje zwemmen met Emma en een vriendin met haar zoontje. We hebben een leuke dag gehad. Helaas had het personeel er niet zo heel veel zin in. Iets wat ik vaker heb meegemaakt in dit bad en dat is jammer. Je voelt je daardoor namelijk minder welkom.

Omkleden en lekker zwemmen

Voor de kluisjes heb je een euro nodig. Misschien handig om te weten, ik had namelijk €0,50 muntjes bij mij. Maar mijn vriendin had gelukkig wel een euro zodat ik niet hoefde te wisselen. Emma en het zoontje van mijn vriendin Luuk zijn allebei 2 jaar en dan zijn bandjes verplicht ook in het peuterbadje. Dus zorg ervoor dat je die bij je hebt. Wel zo handig en veilig!

Eerst even spelen in het peuterbadje

Emma en Luuk dan, wij gingen gewoon zitten en kletsen want zo'n peuterbadje is superhandig. Er staat een hek omheen zodat ze niet in een keer naar het diepe bad kunnen lopen. Er is een kleine glijbaan in het peuterbadje en twee van die emmers die af en toe een plens water naar beneden gooien. Kleine kinderen vermaken zich prima. Neem wel iets te spelen mee zoals een gieter of een emmertje want die lagen er niet van het zwembad zelf. Ik weet wel dat het er soms ligt, dus misschien was het nu per ongeluk meegenomen.

Fijn dat er aan kleine kinderen is gedacht.

Vlakbij de kleedkamers zijn er aankleedkussens. Mocht je nou nog een heel klein kindje hebben kan je die dus eerst daar aankleden in de wagen leggen en daarna jezelf aankleden. Scheelt een hoop heisa in zo'n krap hokje. Familiehokjes hebben ze wel maar zonder aankleedkussens. En het is natuurlijk fijn om luiers te verschonen waar je de ruimte hebt. Er zijn wel gezamenlijke kleedkamers, maar het is maar net wat je prettig vind

Bij die aankleedkussens staan ook de kinderstoelen, meer dan genoeg. Helaas niet erg schoon dus je moet er zelf even een (baby) doekje overheen halen. Of iemand aanspreken.

Lekker glijden

Ze hebben een glijbaan en wild waterbaan. De wildwaterbaan is vooral leuk voor kinderen tussen de 6 en 16. Je weet wel, lekker wedstrijdje doen enzo. De glijbaan zelf heeft wat leuke kleurtjes onderweg. Prima vermaak voor de kinderen. Zelf heb ik ook een paar keer gegleden natuurlijk.

Recreatiebad en wedstrijdbad 

Het recreatiebad is een prima zwembad met een stroomversnelling en een waterval. Je kan lekker van de kant springen en zwemmen. Kinderen verzinnen toch wel hun eigen spelletjes. Als ze nou al een diploma hebben kunnen ze in het wedstrijdbad spelen met de matten en banden. Kijk wel even op de site als je wilt gaan of dit bad ook open is. Want het wedstrijdbad word ook gebruikt voor banenzwemmen en zwemles. 

Hygiëne 

Ik ben in meerdere zwembaden geweest en altijd zijn de badmeesters in de weer met gieters of waterslangen. Om de vloer netjes te houden want er ligt genoeg. In het rivièrabad gebeurd dit niet. Tenminste niet in de 3 uur dat wij er waren en het was aardig druk. Ik vind dat gewoon een beetje viezig en ik was blij dat ik mijn slippers bij mij had. Ook werden de tafels bij de cafetaria niet schoongemaakt. Dus er waren veel vieze tafels. Die tafels mag je trouwens alleen gebruiken als je iets nuttigt. Verder staan er allemaal stoelen waar je je handdoek op kan leggen. Het is een simpel recreatie bad dus er staan geen ligstoelen of zitjes met tafels erbij.

Wij hebben een leuke dag gehad en we hebben lekker gezwommen

Maar ik zou er alleen heen gaan als je in de buurt woont, het is geen recreatiebad waar ik om voor zou rijden. Prima vertier voor jong en oud. Alleen jammer van de vieze vloer. Als je je ergens welkom voelt doordat het personeel vriendelijk is, is de ervaring al een stuk beter. 

Inmiddels ben ik sinds deze keer weer geweest en gelukkig is het allemaal een stuk beter geregeld nu.


Klik hier om terug te keren naar de leukste zwembaden 
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen 
Klik hier voor alle leuke uitjes in Zuid-Holland