Sprookjesachtig overnachten op de Sprookjescamping

In Overijssel vind je een magische camping vol met sprookjesfiguren, speeltuinen en waterkastelen. Op deze camping zullen de kinderen zich zeker niet vervelen. Het animatieteam zorgt ervoor dat je kind de hele dag vermaakt kan worden. Dit hoeft natuurlijk niet. Je kan ook lekker een dagje bij je eigen accommodatie blijven zitten of een van de mooie accommodaties die de Sprookjescamping heeft. Op elk veldje kunnen de kinderen namelijk spelen bij een speeltuin.

Wij zijn er een weekend geweest met onze dochters Sanne (8) en Emma (5) en vertellen je graag waarom dit de geschikte camping is voor kinderen tot ongeveer 10 jaar.

De kinderen hebben er zin in!De kinderen hebben er zin in!

Ontmoet Hannah de heldhaftige en haar vriendjes

Misschien wist je het nog niet, maar Hannah de Heldhaftige is de hoofdrolspeelster van de Sprookjescamping. Zij ”woont” met haar vriendjes in het waterkasteel wat het overdekte peuterbad is. Er is ook een leuke glijbaan waar de kinderen vanaf kunnen sjezen. Hannah en haar andere sprookjesvriendjes lopen ook op de camping rond. Om met de kinderen op de foto te gaan maar ook om leuke spelletjes te doen en voor grootse avonturen in het theater.

Van te voren hebben wij op het YouTube kanaal van de Sprookjescamping alle sprookjesfiguren gezien. Sanne en Emma wisten bij het zien van de sprookjesfiguren al gelijk wat de namen waren. Dolenthousiast waren ze om te zien dat de figuren van YouTube ook daadwerkelijk op de camping “woonden”. Alsof ze een soort van beroemdheden tegenkwamen. Echt heel leuk om de kinderen zo te zien genieten.

Spelen in de kastelen en spetteren in het buitenbad

Bij de ingang vind je het binnenbad met het waterkasteel van Hannah de Heldhaftige en buiten kan er van de grote glijbaan gegleden worden en bommetjes is het grote bad gemaakt worden. Helaas voor ons was het niet heel erg lekker weer. De kinderen wilden wel graag zwemmen maar omdat het binnenbad echt alleen voor de kleintjes is was onze oudste er wel snel klaar mee. Met lekker weer had Sanne zich prima buiten vermaakt maar het was echt gewoon te koud. Emma heeft zich wel kostelijk vermaakt in het waterkasteel, de glijbaan en de waterspeelplaats. Net als heel veel kinderen tot een jaar of 6 om ons heen.

Gelukkig zijn er genoeg speeltoestellen waar Sanne zich prima heeft vermaakt. Het is dan misschien geen zwembad maar Sanne vind het heerlijk om buiten te spelen. En ze heeft de leeftijd dat ze lekker alleen kan gaan of met een vriendinnetje die ze gemaakt zou hebben. Nu is onze dochter wat verlegen en is een weekend net te kort om een vriendinnetje te maken voor haar maar dat mocht de pret niet drukken. Samen met haar zusje heeft ze lekker gespeeld in de speeltuinen van de camping.

Bij de entree staan 2 grote speeltoestellen en wij als ouders kunnen er heerlijk zitten en genieten van een lekker drankje en hapje terwijl de kinderen lekker spelen.
Het speelschip van de Botterbaas, staat aan de kant waar ook de Sprokkelplaats zich bevind. Op de Sprokkelplaats verzamelen alle kinderen zich als de animatie weer een leuk avontuur heeft verzonnen.

Avonturen beleven met het animatieteam

Via een speciale app kan je vinden wat er allemaal te doen is op de camping en daar vind je ook het animatieprogramma. Vanaf ’s morgens vroeg tot in de namiddag kan er geknutseld en gespeeld worden en uiteraard komen de sprookjesfiguren ook langs om een spelletje mee te doen. Na zo’n leuke dag kunnen de kinderen ook nog komen kijken naar een leuke theatershow. Hannah en haar vriendjes bedenken de gekste avonturen op het podium.

Dit is natuurlijk voor de kinderen ook het moment om vriendjes te maken. Onze jongste die daar totaal geen moeite mee heeft had al snel wat leuke kindjes ontmoet.

De animatie is onderverdeeld is verschillende leeftijdsgroepen. Zo heb je de Magische elfjes (0-4), de stoere beren(4-7) en de ondeugende draken (8-10). Met name in het hoogseizoen komen alle leeftijdsgroepen aan bod. In het naseizoen zal de nadruk wat meer op de kleintjes gericht zijn.


Kamperen en verblijven in een van de mooie accommodaties van de Sprookjescamping

De Sprookjescamping heeft naast de ruime en verzorgde plekken voor eigen gebruik ook mooie accommodaties. Wij sliepen in een Wood Cottage wat kamperen is met een vleugje luxe. En die luxe bestaat o.a uit een ingerichte keuken, 2 slaapkamers en een kacheltje. Wij hebben ook mooie tenten zien staan en stacaravans. Wat helemaal nieuw is op deze camping zijn de chalets die uitkijken op de elfenvijver. De chalets Habana hebben een mooi terras, zijn geschikt voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) en zijn van alle gemakken voorzien. 

Naast deze chalets vind je ook de 6 persoons chalets en de chalet Kim. Alle drie de types zijn nieuw en staan vlakbij de elfenvijver. Ook op dit veld is er een speeltuin aangelegd voor de kinderen. Maar bij de elfenvijver kunnen ze ook lekker spelen en ravotten. Wij zijn er natuurlijk wel even gaan kijken, wat een mooie plek! De kinderen hebben er even gespeeld en wij hebben genoten van het uitzicht.

Eten in een van de restaurants of iets lekkers halen

Bij de eterij kun je zelf je lunch bestellen of je avondeten en de kinderen kunnen (als corona onder controle is) lekker spelen in de binnenspeeltuin.

Het restaurant is uiteraard ook kindvriendelijk. Hier word je aan tafel bediend en de kinderen mogen gebruik maken van het speciale kinderbuffet. Wij hebben besteld van de kaart. Emma heeft de poffertjes besteld en Sanne kipnuggets met frietjes. We hebben er lekker gegeten en de kinderen konden ook lekker kleuren aan tafel en spelen in de speelhoek.

Bij elke aankoop op de camping krijg je stickers van de sprookjesfiguren. Deze kan je plakken in het speciale sticker en doeboek van de Sprookjescamping. In de Bumpieshop kan je deze kopen. Ook kan je hier terecht voor je boodschappen.

Natuurlijk hebben wij ook een stickerboek gekocht voor Sanne en Emma. Er zijn ook ruildagen om de dubbele stickers te ruilen. Wij kwamen er niet helemaal achter wanneer dit was dus dit hebben we niet gedaan. Gelukkig hadden Sanne en Emma niet veel dubbele stickers dus dat scheelt.


Kind is koning(in) op deze mooie camping

Heb je kinderen onder de 10 jaar en vinden ze het heerlijk om de hele dag vermaakt te worden, houden ze van spelletjes en sprookjes?
Dan is dit de ideale camping.

Onze kinderen moesten zelfs een beetje huilen toen we naar huis gingen. Ze wilden helemaal niet! 

Omdat er coronamaatregelen zijn moesten we een tijdslot reserveren voor het zwembad en als je als ouder zijnde bij de animatie wilde zijn moest je hiervoor ook reserveren.
Geen ideale situatie misschien maar het team heeft er echt voor gezorgd dat de kinderen hier niets van merkte en hebben ze de tijd van hun leven bezorgd.

Voor ons was het jammer omdat er vaak maar 1 ouder bij mocht zijn. Maar dat doe je één keer (met kinderen boven de 4 jaar natuurlijk) en als je dan ziet hoe goed de animatie zijn best doet hoef je er echt niet bij te zijn en kan je bij de uitgang wachten tot je kind klaar is. Neem een drankje en geniet van je vakantie!

Ook zo'n geweldige vakantie boeken bij de Sprookjescamping? Klik dan snel verder voor alle accomodaties


Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen
Klik hier voor alle leuke uitjes in Overijssel