Leuk Subtropisch zwembad in 's Hertogenbosch!

Let op: Deze blog is geschreven in 2017. Inmiddels is het zwembad geheel verbouwd en zal deze blog niet meer relevant zijn. 

In 's Hertogenbosch zit een heel groot sportcentrum waar je niet alleen kan banenzwemmen, fitnessen en wedstrijdschaatsen maar je kan er ook heerlijk vertoeven in het subtropisch zwembad! Wij zijn er geweest hebben de glijbanen voor je uitgeprobeerd. Ook hebben we lekker gezwommen in het golfslagbad en hebben de kinderen gespeeld in het peuterbadje. Extra leuk voor de ontspanning zijn de stoomcabines en kruidenbaden.

Wat groot!

Je gaat met een grote trap naar de ingang en binnen is het heel ruim en groot. Kijk nu zijn wij hier nog nooit geweest dus ik vond het gewoon enorm. Bij de kassa haal je de kaartjes en je volgt de bordjes naar "aquafun" Daarvoor moet je door een grote hal en ga je langs een winkel waar ze schaatsen én zwemkleding verkopen, vervolgens passeer je het sportcafé waarna je met 2 trappen weer naar beneden gaat. Daar staan twee draaideuren waar je je kaartje kan scannen. Ik vertel dit eigenlijk zo uitgebreid om je een idee te geven hoe groot het is binnen. Je kan ook het filmpje bekijken waarbij ik ook de entree gefilmd heb. 

Even omkleden en dan zwemmen!

De kleedkamers zijn standaard ingericht met "dichtklapbankjes".

Wat fijn is aan de gezinshokjes is dat er voor de allerkleinsten een klapstoeltje is aan de wand met riempje zodat je jezelf ook rustig kan omkleden. 

In het zwembad zelf hebben ze een hele grote grot nagebouwd. In het midden ligt het golfslagbad en eromheen kan je in de grot zwemmen. Er zijn 2 glijbanen en een bandenbaan. Ze hebben ook een peuterbad en daar hebben wij onze handdoeken neergelegd. 

Lekker spelen in het peuterbad

Het peuterbad is helemaal afgeschermd. Ze kunnen dus eigenlijk de ruimte niet verlaten. Wat wel fijn is, zo kunnen ze niet opeens naar het diepe lopen. In het peuterbad zit overdreven warm water. Vind ik niet erg maar het is wel balen als je naar het diepe bad gaat haha. Er is een miniglijbaan en speeltoestellen. De allerkleinsten moeten bandjes om van de badmeesters. En die bandjes hebben ze daar genoeg te leen! Superfijn als je ze vergeet. Wij hadden ze bij ons. Wat we niet bij ons hadden waren luiers, zwemluiers wel maar de gewone was ik vergeten... Gelukkig was er een andere ouder die er een voor ons had!

Zwemmen in de grotten van het subtropische bad

Als je bij het subtropische bad begint in het golfslagbad kan je zo door zwemmen naar de grotten. Dat hebben ze een beetje mysterieus gemaakt. Het heeft wel wat vind ik. En er is daar een stroomversnelling. Je kan ook een afslag pakken naar een bad waar de kinderen van de kant kunnen springen. Daarnaast ligt ook het wedstrijdbad maar die was vandaag dicht. Ik heb er uiteraard wel een foto van genomen. 

Tijd voor actie bij de glijbanen

Tijd voor actie. Er zijn twee glijbanen. Een hele snelle en een normale. Voor de normale moet je eigenlijk 5 jaar zijn maar onze kinderen zijn er met ons vanaf geweest. Hele leuke glijbaan die ook best snel gaat trouwens, en er zijn wat lichten in verwerkt. Voor de snelle moet je 10 jaar zijn. Dat komt omdat je vrij snel gaat. Je mag ook alleen maar liggen in die glijbaan. Bob vond hem heel leuk, alleen zag hij helemaal niks haha. Ik vond het koud daar. En ik vond het ook heel vreemd dat er geen toezicht was. De glijbanen zijn weggestopt eigenlijk, je moet een trapje naar beneden. En daarna natuurlijk omhoog ;)

Dan heb je ook een soort wildwaterbaan waar je vanaf kan met een band. Je kan met zijn tweeën in de band wat wel fijn is en gezellig! Bob is met beide meiden een keer geweest en ik een keer met Sanne. Je moet je wel constant voortrekken aan touwen, anders blijf je een beetje hangen tussen de glijbanen.

Relaxen in de kruidenbaden en stoomcabines

Boven het golfslagbad zijn een paar kruidenbaden. Je betaald €3,50 voor 10 minuten bad. Je kan ook meerdere keren afnemen alleen moet je hem wel elke keer scannen. En dat scan apparaat is dus een trap naar beneden. 20 minuten achterelkaar moet je dus even onderbreken. Ik vond het kruidenbad best relaxed totdat Emma haar zwemluier volpoepte... Want ja als ik iets ga doen ben ik nooit alleen, Sanne en Emma willen er altijd bij!

Je kan ook in de stoomcabines. Kost ook €3,50 Wij hebben dit niet gedaan.

Een patatje met is altijd het lekkerst als je gezwommen hebt.

Je mag je eigen consumpties meenemen, maar niets is lekkerder dan friet eten in een zwembad. Vind ik dan. Dus wij hebben een frietje met mayo genomen. Maar je kan ook tosti's salades en wraps kopen. En ijs natuurlijk! Ik heb de prijslijst even op de foto gezet:

Hoe kunnen die badmeesters nou alles zien?

De badmeesters zijn net ninja's. Ik dacht eerst, nou het zijn er ook weinig. Maar ik heb genoeg kinderen aangesproken zien worden en toen Emma zonder bandjes in het peuterbad was, kwam er opeens ergens een badmeester vandaan. Ik ging er eens op letten maar ze hebben dus camera's! En walkie talkies. Ideaal. Ze zien dus gewoon alles!

Na het zwemmen door naar de schaatsbaan

Omdat het een sportcentrum is hebben ze een wedstrijdbaan voor schaatsers. Maar in de wintermaanden is er "icefun" Dan kan je lekker schaatsen met de kinderen. En daarna naar de après ski! 

Betaald parkeren

Voor ons in 's Hertogenbosch een goed uur rijden. Toen we aankwamen verbaasde wij ons over het grote gebouw. Met daarbij ook een heel groot parkeerterrein. Helaas moet je wel betaald parkeren. Het bedrag is €1,20 per uur met een maximum van €5,-.


Handig om te weten

  • Het is betaald parkeren
  • Je kan ook schaatsen in de wintermaanden!
  • Neem €0,50 mee voor de kluis
  • Ze hebben bandjes! Dus als je even niet meer weet waar ze liggen, je kan ze daar lenen
  • Er is horeca
  • Er zijn gezinshokjes
  • 2 glijbanen en bandenbaan aanwezig
  • In de zomer is er buiten ook een badje!

Klik hier om terug te keren naar de leukste zwembaden
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen
Klik hier voor de leukste uitjes in Noord-Brabant