Speelpark Oud Valkeveen. Feest voor het hele gezin!

Geschreven door: Sara van Wetten

Sara is met haar man en 3 kinderen van 6, 4 en 2 jaar een dagje in Oud Valkeveen geweest. Welke attracties favoriet waren en waarom je hier echt heen moet met je gezin vertelt ze je graag.

"Gewoon lekker spelen". Dat is het eerste wat mij opvalt als ik de website bekijk om mij te oriënteren. En na ons bezoek blijkt dit een passende zin. Want de kinderen raakte niet uitgespeeld. Er zijn veel speeltoestellen in dit park en natuurlijk ook attracties.

Bij binnenkomst in de vrolijke en bosrijke entree worden wij hartelijk begroet door de dame aan de kassa, wij krijgen een plattegrond mee van het park en lopen snel door naar binnen. We kunnen niet wachten. 

Het park heeft niet alleen attracties en speeltoestellen. Je vindt er ook een ruim zwemstrandje met een aantal springkussens en speeltoestellen. Het water van dit zwemstrandje is ondiep en schoon, dus fijn om in te spelen en te zwemmen. Handig om met goed weer zwemkleding en een handdoek mee te nemen. En zijn er heel veel plekken om te picknicken. Op de plattegrond staat met nummers en kleur aangeven waar de attracties of speeltoestellen zijn en hoe ze heten. 

Bij binnenkomst vinden wij, of beter gezegd de kinderen, gelijk de draaimolen. Het is rustig dus ze mogen nog een extra rondje blijven zitten. Goed begin van deze gezellige dag. 

Meten is weten; we gaan de attracties in!

We hebben geluk het is niet druk in het park als wij er zijn en dat maakt dat je niet of heel kort hoeft te wachten bij de attracties. Bij iedere attractie zien wij een een ‘meetpaal’ met drie kleuren:
Rood: je mag er niet in, want je bent te klein.
Oranje: je mag er in met begeleiding.
Groen: je mag er zelfstandig in, je bent groot genoeg.

De lengtes kunnen verschillen per attractie. Wij vinden de kleuren heel duidelijk en zeker voor mijn kinderen van 4 jaar en 6 jaar. Even meten en hup de attractie in. Er staat ook of het ook voor volwassenen is. Erg overzichtelijk voor ons allemaal op deze manier.

Het park bevindt zich rond een grote plas. Wij besluiten om met de klok mee om de plas te lopen en alles wat wij tegenkomen te ontdekken.

Er zijn veel leuke attracties op dit park

Wij starten in de trein zodat wij rustig konden bekijken waar wij allemaal in wilden. Je kijkt je ogen uit als je alle verschillende attracties ziet. Voor grote kinderen en kleine kinderen genoeg te doen. Echt een gezellig familiepark.

Onze kinderen waren niet weg te slaan uit de dolle dieren baan. Er zijn drie soorten dieren, met geluid en beweging, die over deze baan rijden. De oudste twee mochten zelfstandig en wij gingen om de beurt mee met onze tweejarige. Perfect!

Wij vonden als ouders de nieuwe drakenbaan echt te gek, lekker roetsjen over deze achtbaan. Hij gaat niet over de kop, maar dat vonden wij niet erg.

Lekker spelen in de speeltoestellen

Zoals ik al eerder vertelde was het eerste wat in mij opkwam toen ik dit park zag "lekker spelen" en dat kan bij een van de vele speeltoestellen van dit park.
Onze favorieten waren de opblaastoestellen, want heerlijk springen om je energie kwijt te raken is top. En voor de kleine man was miniland echt een uitvinding. Een speeltuin waarbij alles goed is afgesteld voor de jongste kinderen. Hij rende alle kanten op en kon veilig zelfstandig op alle speeltoestellen.

Wat een topdag en wat een fijne plek voor een gezinsuitje

Van al dit spelen krijg je honger. Wij kozen de picknickplek bij het station van de trein. Vanaf daar heb je goed overzicht over het park en zit je heerlijk in de zon. Wij hadden zelf onze lunch meegenomen maar er is ook een horeca gelegenheid waar je snacks, drinken en zoetigheid kunt halen. 

Wij hebben Oud Valkeveen als een heel fijn, vriendelijk, schoon en overzichtelijk speelpark ervaren. Leuk om uren zoet te zijn. Mooie voorzieningen, lief en behulpzaam personeel en hele leuke attracties voor jonge kinderen met goed toezicht. Mooi weer is hier wel fijn omdat alles buiten is. 

Top dat je er ook gratis kunt parkeren. Het park is vriendelijk geprijsd zeker voor wat er allemaal is. Ik zou het zeker aanraden. Wij gaan zeker nog een keer terug naar dit park!   

Wil jij ook met je gezin naar dit leuke familiepark? Klik dan hier voor de website en de tickets.