Bezoek Terschelling met je kinderen en ga op avontuur.

Geschreven door: Sara van wetten

Bezoek Terschelling met je kinderen en ga op avontuur. Zoek de zeehonden, pak een terrasje, bezoek een museum en doe nog veel meer. Terschelling is genieten. Onze blogster Sara is hier geweest met haar kinderen en heeft de leukste plekjes voor je bezocht.

Terschelling is genietenTerschelling is genieten

Een fietsvakantie naar Terschelling 

Sara is met haar kinderen van 5, 3 en 1 jaar op fietsvakantie geweest naar Terschelling. De kinderen vonden de boot erheen al fantastisch leuk. Zij zijn blijven slapen in een vakantiewoning genaamd "logeren bij de vos" en Sara neemt ons graag mee op avontuur en vertelt je welke plekjes je zeker gezien moet hebben.

Met de boot naar Terschelling

Vanaf Harlingen gaat de veerpond naar Terschelling. Moet je net als ons eerst een stukje met de auto rijden? Dan kan je de auto parkeren in de all in garage. Vanaf daar is het 10 minuten fietsen naar de boot. Wij namen onze eigen fiets en bakfiets mee.

Met alle spullen en twee kinderen in de bakfiets en 1 kind achterop reden wij de boot op, parkeerden wij de fietsen en liepen wij naar boven om daar een riante zitplaats uit te kiezen met zicht op het water.

We konden lekker lunchen op de boot en voor de kinderen is er een heuse speelsalon. De kinderen hebben zich moment verveeld op de boot. Er is zoveel te zien en te doen. De vakantie was echt al begonnen.

Logeren bij de vos

Dat klinkt natuurlijk al heel avontuurlijk, "logeren bij de vos". In het midden van het eiland ligt deze heerlijke, stijlvolle en ruime vakantie woning. Vanaf West-Terschelling waar de veerhaven ligt is dit 30 minuten fietsen.

Het huis heeft één slaapkamer met een tweepersoonsbed en één slaapbank in de woonkamer. Aansluitend aan de slaapkamer een grote badkamer met bad en een douche, het toilet is apart.
Verder heeft dit huis echt alles; een complete keuken van alle gemakken voorzien, een zithoek met tv en een eettafel. Kinderstoelen en campingbedje zijn ook aanwezig.
Verder is het huis een kinderparadijs, heel veel speelgoed , zwembadje, trampoline en fietsjes.

Om de hoek van deze vakantiewoning ligt het dorpje Midsland. Wij vonden dit het leukste dorp van Terschelling, met alle winkels die je ‘nodig’ hebt. Supermarkt, cadeauwinkeltjes, boekenwinkel, drogist maar ook heerlijke restaurantjes en kroegjes. Onze favoriet was Pura Vida Foodbar; gezonde smoothies en overheerlijke zelfgemaakte taarten. 

Vanuit ons vakantiewoning gingen we op pad in Terschelling. Graag vertel ik je welke uitjes je niet moet missen als je op Terschelling bent. Ik zet er ook de fietstijden bij vanaf Midsland het dorp waar wij zaten.

Kabouterpad Hoornbos

Bij VVV in West-Terschelling haal je voor één euro het kabouterpadroute boekje en als je slim bent haal de deze gelijk als je aankomt met de boot.
Vanaf Midsland, waar wij zaten is dit 25 minuten fietsen.

Het is een prachtige route, goed te lopen voor onze kinderen van 5 jaar, 3 jaar en 1 jaar en met leuke doe opdrachten. Daarna zijn wij doorgefietst naar strandpalviljoen Kaap Hoorn. Eerst even een rondje over het strand en daarna snel terug om op dit heerlijke terras, heel relax te lunchen. Super sfeertje, leuke mensen en prachtige accommodatie. Alleen te bereiken op de fiets of lopend 

Het Duinmeertje van Hee

Het Duinmeertje van Hee is een meertje in de duinen van Terschelling en op 10 minuten fietsen van Midsland.
Het is een kindvriendelijke recreatieplas met omliggende campings waar je kunt spelen en een ijsje kunt halen. Het ondiepe kant van het meertje is afgebakend met een ballenlijn zodat de kleine kinderen fijn kunnen spelen. Wij combineerden het bezoek met het uitkijkpunt die ernaast is. 

Wandelen met een ezel

Omdat ik zelf gek ben op paarden en deze liefde ook een beetje probeer over te brengen op mijn kinderen doen we iedere vakantie een uitje met een paard of pony.

Maar nu hadden we ook keus voor een ezel. En de kinderen mochten kiezen…….dus wij gingen 2.5 uur wandelen met een ezel. De jongste ging mee in een bolderkar die we erbij kregen en daar kon ook mooi de picknick bij.

Voordat we begonnen mochten we ezel, die Frans heet, poetsen voordat hij werd opgezadeld. De route kregen we mee op papier en onderweg stonden overal bordjes die wij konden volgen. Met de bolderkar was het af toe best hard werken maar de wandeling was prachtig. Door bos, duin en strand. Onderweg heerlijk picknicken. En ezel Frans vond alles best als hij maar kon eten. Na afloop kregen de kinderen nog een officieel ezel diploma. Een geslaagde wandeling. 

Wrakkenmuseum Formerum

Dit was de grootste verrassing van het eiland. Want wat een leuk, origineel en interactief museum en restaurant is dit.

Voor vier euro (volwassenen) en twee euro (kinderen) mag je hier de hele week(!) naar binnen. Wij keken onze ogen uit bij alle spullen die er in de loop der jaren zijn gejut en opgedoken op Terschelling. Als kers op de taart is er in de tuin van het museum een grote piratenboot waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Op 10 minuten fietsen in het dorp Formerum.

Zelfpluktuin Groenhof

In de zomermaanden zelf fruit, bloemen, groenten en meer plukken op Zelfpluktuin Groenhof in Hoorn. Alles is onbespoten en duurzaam geteeld zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Wil je weten hoe de pluktuin erbij staat dan kan je op op hun Instagrampagina zien wat er die dag te plukken is. Samen met de kinderen besloten we dat we blauwe bessen en wilde bloemen gingen plukken. Binnen in het tuinwinkeltje ga je vervolgens alles afwegen. 
Als afsluiter namen we nog een heerlijke, verse fruitsmoothie en zelfgebakken muffins. Dit aten wij op in de geweldige tuin die erbij zit. Ook de blauwe besjes hebben we hier opgegeten. Een heel fijn en rustig plekje op maar 20 miniten fietsen van Midsland.

Talisman zeehondentochten Terschelling

Een uitje die je echt niet mag missen is een tocht naar de zeehonden. Met de Talisman kom je heel dichtbij en op de boot worden onderweg veel leuke weetjes over de zeehonden vertelt.
Op de boot zie je het meeste als je buiten zit, heb je erg slecht weer kan je natuurlijk ook binnen zitten. Helaas zie je dan een stuk minder. De kinderen genoten van de zeehonden die nieuwsgierig bij de boot kwamen kijken. Wij genoten hier zeker ook van maar zeker ook van de boottocht zelf. 


Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen 
Op vakantie op Terschelling? Klik dan hier