Herfstvakantie voor regio Zuid

Woon je in regio zuid van Nederland? Dan heb je grote kans dat het al bijna herfstvakantie is voor je kinderen! En dat betekent dat je weer allemaal leuke dingen kan doen. Ik ben voor je op zoek geweest en heb wat leuke tips verzameld.

Gelderland

In Duiven zit de Intratuin hier kunnen de kinderen zich uitleven in de klimtuin. Ze kunnen glijden, springen op de trampolines en klimmen en klauteren tot wel 4 verdiepingen hoog!

De entree is gratis maar ik denk dat je wel met meer dingen thuis komt dan waar je voor gekomen bent ;)

Nijmegen is natuurlijk een hele leuke stad, dus een stedentrip is gewoon al leuk om te doen.  Als afsluiter kan je dan lekkere pannenkoeken gaan eten op de pannenkoekenboot.

Maar Nijmegen heeft nog meer te bieden!

Bij het muZIEum kan je ervaren hoe het is om blind te zijn. Een echt ervaringsmuseum over het zien en niet zien.

Bij de Leemkuil kunnen de kinderen lekker ravotten. Genoeg speelplezier voor jong en oud.

Is het wat slechter weer? Doe dan eens een dagje Center Parcs. Bij het Heijderbos kan je zwemmen en daarna bijvoorbeeld wat drinken op het plaza. Wie weet ben je wel op tijd voor een voorstelling voor de kinderen. Of ga naar de Jungle Dome waar de kinderen zich kunnen uitleven in de wildernis!

Niet zo'n groot budget maar wel even lekker weg? Bij dierenpark de kleine Kern in Lent vind je verschillende soorten (boerderij)dieren. Op woensdag 17 oktober is er weer een open dag en mag er met de dieren geknuffeld worden. Hou de facebookpagina in de gaten voor actuele openingstijden.

Zeeland

In Arendskerke zit een leuk speelparadijs. Bij het Klokuus kunnen de kinderen binnen en buiten spelen. En hij is ook nog eens tot lekker laat open. Je kan de dag dus ook afluiten door er te gaan eten.

Ga je liever naar iets educatiefs dan kan je in Kerkrade het Continium bezoeken. Dit is een doe- en kijk- museum. Op een leuke manier leren de kinderen hoe de wereld werkt door veel dingen te doen en te ontdekken. 

In Goes kan je met een echte stoomtrein op reis. De trein doet een paar haltes aan en in de herfstvakantie zijn er leuke kinder-doe-dagen. Er is er een lego en duplotafel in de trein en je kan met de kinderen Oud Hollandse spelletjes doen in Hoedekenskerke. Kijk wel even op de site voor de dienstregeling.

Ook leuk: zeehondjes spotten! Stap op in Breskens en doe met de kinderen een rondvaart van 1,5 uur. Met een beetje geluk zie je dan zeehondjes, bruinvissen en meerdere soorten vogels. Uiteraard is er nog veel meer te zien op het water en krijg je hier ook uitleg over. Rederij de Festijn doet deze vaarten, die omdat er weinig hoge golven zijn, uitermate geschikt zijn voor kinderen.

Limburg

Lekker wandelen in Geleen en een (tussen)stop maken op de streekboerderij. Hier kunnen de kinderen knuffelen met de dieren en spelen op de speeltoestellen.

Het Sprookjesbos in Valkenburg aan de Geul is heel leuk om te bezoeken. Hier bezoek je de verschillende soorten sprookjes en kunnen de kinderen in verschillende attracties en spelen in de speelvelden. Ook is er een boerderij. 

Houden de kinderen van attracties? Dan kan je natuurlijk ook naar Toverland gaan. Een mooi overzichtelijk attractiepark met attracties voor jong en oud. En met de herfstvakantie beginnen ook de halloweendagen. Dan zal het park mooi versierd zijn en worden en activiteiten georganiseerd. Je vind Toverland in Sevenum.

Op wintersport in eigen land? Dat kan o.a bij Snowworld in Landgraaf. Leuk ook om te combineren met een diner of brunch. Voor de kinderen hebben ze speciale prijzen en bijvoorbeeld een speciale fondue. 

Noord-Brabant

In Roosendaal is er op woensdag 17 oktober een leuke theatervoorstelling van de Efteling. In theater de Kring kan je het verhaal zien van de sprookjes-sprokkelaar en na afloop kan je, als je dat leuk vind, er een pannenkoekenfeest bij boeken. 

Voor een wat kleiner budget kan je met de kinderen naar speeltuin Vrouwenhof. Een leuke buitenspeeltuin die de gehele herfstvakantie geopend is. Je vind deze leuke speeltuin in Roosendaal. Ook bij Joepie in Breda kunnen de kinderen lekker klimmen en klauteren maar dan binnen. Wil je er echt iets speciaals van maken, boek dan een leuke kinder high- tea.

Kom naar de midgetgolf baan in Bergen op Zoom. Hier worden in de herfstvakantie allemaal leuke activiteiten georganiseerd.

In Volkel vind je het BillyBird park Hemelrijk. Die is een park met verschillende attracties en speelplekken. En in de herfstvakantie staat er een heus kindercircus! 

Heb je zelf nog leuke tips?

Alle leuke tips zijn welkom. Stuur mij via de site dan een bericht of stuur mij een bericht op facebook