Zwembad de Fakkel, recreatiebad in Ridderkerk

In Ridderkerk vind je het recreatiebad de fakkel met glijbaan en peuterbad. En wij wilden dat natuurlijk wel even uitproberen. Emma is nog klein en Sanne heeft ook nog geen zwemdiploma dus het is altijd wel een onderneming om te gaan zwemmen. Bij de Fakkel hebben ze gelukkig alles om je te helpen als je kleine kinderen hebt. 

Het is eigenlijk helemaal niet zo'n groot zwembad, maar als je twee jonge kinderen hebt is dat op zich ook niet nodig.

Eigenlijk moet je even bedenken wat je wilt, als je de hele dag naar een zwembad wilt en lekker op een bedje wilt liggen met een colaatje is dit het zwembad waar je wezen moet. Maar wij hebben twee kleine kinderen en moeten toch echt mee het zwembad in. Dus lekker rustig op een bedje liggen is er al een tijdje niet meer bij. 

Leuk zwembad met genoeg te doen

Het recreatiebad is overzichtelijk en de kinderen kunnen van de kant springen, glijden en natuurlijk in de stroomversnelling. Er is ook een bubbelbad. Dus als je kinderen hebt die zelf kunnen zwemmen kan daar lekker bubbelen.

Er is ook een knuffelmuur, ik vond dat wel grappig eigenlijk. (zo'n muur met een warmtelamp erboven waar je je aan op kan warmen).

Voor de baby's staan er boxen en Emma kon in een drijfband van het zwembad. Superfijn als je het bijvoorbeeld vergeten bent.

Vriendelijke medewerkers en schappelijke prijzen

Het personeel wat er werkt is erg vriendelijk en de kosten voor een drankje en een hapje vallen op zich wel mee. Voor de kleine kinderen staan er kinderstoelen.

Toen wij er aankwamen was alles heel schoon. Toen we weggingen vond ik de wc's zowel in het zwembad als daarbuiten vies.

Makkelijke kluisjes

Wat heel fijn is, is dat de kluisjes met een pincode open gaan. Het kost 20 cent en dan voer je de pincode in voor je kluis die je dan de hele dag kan gebruiken. Geen gezeul met sleutels. Je moet alleen wel goed onthouden welk kluisje je hebt.

Ook leuk met lekker weer

In de zomer schijn je ook buiten van alles te hebben dus onthou dat, voor het geval je met een lekkere temperatuur in de buurt bent. Er is een heerlijke ligweide waar je kunt vertoeven. ;) Wij hebben het alleen door het raam gezien. Dus kunnen je op dit moment niet vertellen hoe het er echt in de zomer is. Maar het zag er veelbelovend uit.

Is het een aanrader?

Ik vind de Fakkel wel een aanrader! Maar ik zou er geen uur voor rijden. Als je in de buurt bent of in de buurt woont gewoon doen!

Je kan ze ook volgen op Facebook 


Klik hier voor de leukste zwembaden
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen
Klik hier voor alle leuke uitjes in Zuid-Holland