Eropuit met kinderen, waar wil je heen? 

Je bent een ouder van 1 of meerdere kinderen. Je wilt er graag op uit, maar welke uitjes zijn nou geschikt voor jullie als gezin?
Vooral als er meerdere wensen zijn, zie je door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel te doen. Maar welk uitje is nou het leukste voor jullie allemaal?

Gezinsuitjes voor het hele gezin

Op deze website vind je alle gezinsuitjes die geschikt zijn voor alle leeftijden. Denk aan speeltuinen en kinderboerderijen voor de allerjongsten of musea en klimparken voor de oudere kinderen.

Omdat ik al een tijdje blog en reacties krijg van veel ouders, weet ik ook waar de meeste ouders het meeste over twijfelen om te gaan doen met hun kinderen. Ik hoop dat je na het lezen van deze blog en het bezoek aan mijn website je geschikte uitje kan vinden.

Musea met kinderen

Een museum is saai, toch? Veel mensen denken bij musea aan schilderijen en beelden bekijken. Dat je stil moet zijn en nergens aan mag komen.

Wat nou als ik vertel dat veel musea ook voor kinderen heel leuk zijn? Neem bijvoorbeeld het wereldmuseum met de tentoonstelling 'superstraat'. Hier mogen kinderen op bezoek bij verschillende bewoners met een andere culturele achtergrond.
Het kinderboekenmuseum is ook zo'n tof museum waar kinderen van alles mogen ontdekken.
Naturalis is een machtig mooi en groot museum vol met dieren en dino’s. Je voelt je in dit museum een echte Freek Vonk.

Wat wij vaak doen is bij de entree vragen om een kinderspeurtocht. Vaak hebben musea dit wel liggen maar vergeten ze het mee te geven.


Zwemmen met kinderen

Vaak gehoord: het is zo'n gedoe om met de kinderen te gaan zwemmen.
Dan mag ik je goed nieuws brengen: je hoeft het zwemmen niet zo te ervaren.

Voor een relaxed zwembad dagje kan je er van te voren voor zorgen dat de kinderen de zwemkleding al aan hebben. Bij het verlaten van het zwembad kan je eerst douchen (indien gewenst) en droog je jezelf en de kinderen af bij je plek in het zwembad. Wij doen dit altijd en het scheelt zoveel ellende in zo'n klein omkleedhokje.

Stedentrip met kinderen

Heel de dag door een stad lopen met vermoeide kinderen, jou niet gezien. Natuurlijk wel! Een stedentrip met kinderen dat is juist harstikke leuk.

Om een bezoek aan een stad aangenamer te maken kan je gebruik maken van het OV, zo hoef je geen hele lange stukken te lopen met je kinderen.
Als je van tevoren onderzoek doet waar je een ijsje kan halen of waar er een leuke speeltuin is maak je het lopen wat leuker voor d ekinderen. Wij maken altijd duidelijke afspraken met de kinderen. Wij gaan bijvoorbeeld eerst even in die mooie kerk kijken dan mogen de kinderen daarna een speelgoedwinkel in.

Theater met kinderen

Ik krijg vaak op mijn socials berichten van volgers dat ze niet naar het theater gaan omdat ze het veel te duur vinden.
Eerlijk is eerlijk, een musical of theatershow met een beetje bekend volk is inderdaad flink aan de prijs. Maar probeer eens verder te kijken dan dat. Vaak is er een  theaterschool of theater in de buurt met hele leuke voorstellingen die niet veel geld kosten. 

Zo zijn wij al bij verschillende voorstellingen geweest die erg leuk voor de kinderen zijn en onder de €15,- p.p waren. Vaak krijg je dan ook een drankje in de pauze en is de garderobe gratis. 

En ben je al enthousiast geworden?

Naarmate de kinderen ouder worden, kom je er vanzelf achter wat echt past bij je kinderen en bij jullie als gezin. 
Onze oudste dochter (10) houdt van actieve uitjes zoals trampoline springen en klimmen. Onze jongste dochter (7) vindt dieren heel leuk en gaat ook graag naar een museum.

En wij? Wij maken het liefste een stedentrip. Mijn man vindt een boswandeling heerlijk en ik hou van het strand. Wij komen overal, zodat we allemaal wat leuks beleven. En daarom zit je op deze website aan het goede adres voor jouw geschikte uitje!