Eropuit met je kinderen en hond

Je hond hoort bij de familie. Dat is logisch. En het liefste neem je je trouwe viervoeter overal mee naar toe. Helaas mogen ze niet overal naar binnen en daarom heb ik wat leuke uitjes voor je verzameld om te doen met je gezin en je hond. 

Heb je je huisdier al verzekerd? Ik raad je aan om hier over na te denken. Als je huisdier een pootje breekt of ziek word wil je niet voor onverziene kosten komen te staan. 

Uitjes speciaal voor honden

Er zijn uitjes speciaal voor kinderen maar er zijn ook leuke uitjes speciaal voor honden! En daar mogen je kinderen gewoon aan mee doen.

Zo worden er na het buitenbadseizoen veel buitenbaden omgetoverd tot hondenzwembaden. Dus dan mag je zwemmen met je hond! Hoe leuk is dat. Kijk snel bij een van de buitenbaden bij jou in de buurt of ze dit aanbieden voor jouw hond. 

Er zijn ook speciale hondenspeeltuinen. Denk hierbij aan leuke speelelementen en routes voor de honden. Let wel op: bij hondenspeelplekken lopen veel honden los.

Ik heb er een aantal voor je gevonden:

Bello Rotterdam

In Rotterdam vind je deze gave speeltuin voor honden. De honden mogen hier heerlijk spelen.
En jij kan lekker een kop koffie nemen tussendoor. Ook fijn toch.

Hondenspeeltuin Stadspark Groningen

In het stadspark Groningen kunnen de honden lekker ravotten, rennen en spelen.
Er is een leuke route waar je ook de honden kan trainen.

Hondenspeelveld in De Park Elst

Tussen Nijmegen en Arnhem vind je een leuk park. En in dit park hebben ze een hondenspeelveld gecreëerd door er verschillende speelelementen voor de honden te plaatsen.

Lekker uitrazen en spelen. Heerlijk voor je hond (en kind)Lekker uitrazen en spelen. Heerlijk voor je hond (en kind)

Honden en het strand

Tussen 1 april en 1 oktober begint het strandseizoen. Dit betekent dat je je hond niet meer  mag nemen naar sommige stranden. Houd je hier ook aan. Er zijn ook mensen die het niet fijn vinden om naar een strand te gaan waar honden rondlopen. Gelukkig zijn er heel veel stranden waar je wel gewoon lekker met je gezin en hond heen kan. 

Als je in de zoekbalk van Google invult "hond en strand" zie je dat er heel veel stranden zijn waar je lekker met je hond heen kan. Wandelen, spelen, graven en zwemmen. Een hond vind het strand echt heerlijk!

Uitjes waar de hond mee mag

Dat is leuk! Er zijn toch heel wat parken waar je hond mee mag! Zelfs wat pretparken. Je hond moet wel aangelijnd bij deze parken en je betaald een aparte prijs voor je hond. Maar wel fijn dat de mogelijkheid er is om je hond mee te nemen. Bij deze uitjes kan je het hele gezin meenemen:

Drievliet
Openluchtmuseum
Archeon
Prehistorisch dorp eindhoven
Ouwehands dierenpark
Zee aquarium Bergen aan Zee
Artis (gedeeltelijk)
Julianatoren
Hellendoorn
Bobbejaanland
Slagharen (gedeeltelijk)
Duinrell

Naar de boerderij

Vaak mag een hond wel mee naar de boerderij. Let wel op dat de hond aangelijnd zit. Ook heb je leuke vakantie's op de boerderij zoals die van FarmCamps. Op de website van Vakantie met Kinderen vind je heel veel leuke vakantie adressen van FarmCamps.

Dierenspeciaalzaak De Dierenvriend

Wist je dat mijn man twee dierenspeciaalzaken heeft? Je kan hier terecht met al je vragen en natuurlijk mag je hond mee de winkel in! 

Je kan ons volgen op Facebook en Instagram voor de leukste foto's en aanbiedingen. Leuk als we je daar ook zien!


Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen