Het Dolfinarium bezoeken met kinderen

Geschreven door: Linda Vinke

Maak kennis met de zeezoogdieren in het Dolfinarium. Leer over de oceaan en wat wij eraan kunnen doen om deze te beschermen. In het Dolfinarium leren de kinderen van alles.

Over het Dolfinarium zijn de meningen verdeeld. Hoe staat het eigenlijk met de welzijn van de dieren? Linda is hier met haar gezin geweest en vertelt je er graag over in haar blog.

Het Dolfinarium. Maak vanaf dichtbij kennis met zeezoogdieren!

Het Dolfinarium in Harderwijk is echt een uniek uitje! Nergens anders in Nederland zie je zoveel bijzondere zeezoogdieren bij elkaar. Bij het Dolfinarium dompel je jezelf onder in de wondere onderwaterwereld. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. 

Bij de entree ontvingen we een plattegrond en showtickets. We konden meteen zien waar en wanneer alle dieren gevoed werden & besloten om als eerste naar de walrussen te lopen. Onderweg zien we de zeehonden en lopen we langs het ‘roggenrif’. Er zijn overal speeltoestellen waar uiteraard even van gebruik gemaakt moest worden. Zo vonden onze dames de stapstenen door het water erg leuk! Deze zijn tegenover het bassin van de walrussen te vinden. Vanuit de walrussen lopen we naar de andere kant van het park waar de bruinvissen en de zeeleeuwen te zien zijn.

Valt er wat te leren?

Er zijn veel educatieve ruimtes waar van alles te ontdekken, lezen & uitproberen is. Bij het roggenrif vind je bijvoorbeeld de ‘Haaibaai’, een leuke entree door de bek van een haai geeft je toegang tot een binnenruimte waar je veel achtergrondinformatie en weetjes ontdekt over de haai. 

We zijn op tijd voor de uitleg van de verzorger bij het roggenrif en mogen de roggen ‘aaien’. Dit voelt volgens onze meiden heel stekelig. 

Bij de dolfijnen leren we dat dolfijnen nooit echt slapen. Reden hiervoor is dat zij niet zo lang onder water kunnen. Ze gaan regelmatig naar de oppervlakte om adem te halen.

Nieuw: waterattractie Waterpret!

Pak bij mooi weer zeker je zwemkleding en wat handdoeken in om te genieten van deze waterattractie. Als het 18 graden of meer is kun je gratis van deze waterattractie gebruik maken. Waterpret is een waterspeeltuin met diverse glijbanen, een ligweide en restaurant Zandhapper. Wij vergaten de zwemkleding en konden alleen jaloerse blikken werpen op de kinderen die veel plezier beleefden in deze mooie waterattractie.

Horeca & speeltuinen

Er zijn veel leuke restaurants in het park te vinden. Wij dronken wat op het terras van restaurant de Dageraad, gelegen aan de buitenrand van het Dolfinarium. Vanaf het terras konden onze kinderen heerlijk spelen in de speeltuin die er pal naast ligt. Er is ook een strand aan het Veluwe meer waar je heerlijk kunt genieten.

Door het park verspreid zijn meerdere horeca gelegenheden, overal voldoende toiletten, verschoningsruimtes en leuke speelplekken voor de kinderen. 

Welzijn dieren

Nergens anders worden zeezoogdieren zo getraind en verzorgd als in het Dolfinarium. Ze slagen erin om mens en dier dicht bij elkaar te brengen met altijd het welzijn van het dier als uitgangspunt.
Er wordt veel aandacht besteed aan onderzoek. Regelmatig worden ze gecontroleerd op het naleven van de wetgeving met betrekking tot het houden van dieren. Er is dan ook een lidmaatschap van de vakorganisatie E.E.A.M (European Association for Acquatic Mammals) waarbij internationaal wordt samengewerkt aan kennisoverdracht van de zeezoogdieren.

Show Oceanica in het DolfijndoMijn

Deze show is met recht een echte show, veel lichteffecten, mooie muziek en de entourage in het DolfijndoMijn is heel mooi. Onze kinderen zaten op het puntje van hun stoel en genoten. Wat de dolfijnen kunnen is ontzettend knap maar het allermooist is om het samenspel tussen mens en dier te zien. 

Het was een hele leuke dag

Het Dolfinarium ligt aan de rand van Harderwijk. Via een grote parkeerplaats kun je het park gemakkelijk bereiken. Tip: kies voor een dagkaart van € 10,- dan kun je na afloop het centrum van Harderwijk nog bezoeken.

De afwisseling van het zien van de dieren, de waterattractie Waterpret, de speeltuinen, gezellige terrassen en de show Oceanica maken dit park tot een uniek uitstapje met je kinderen. Om het compleet te maken mochten onze meiden in de souvenirwinkel op zoek naar een leuk aandenken.

Klik hier voor de website van het Dolfinarium en bestel gelijk je tickets.