Floaten met je baby? 

Floaten: gewichtloos drijven in een bad vol zout. Aldus het internet. Dat is dan heerlijk voor jezelf natuurlijk maar om je baby nou in een bad met zout te dompelen daar hebben we zo onze bedenkingen bij. Daarom is er floaten voor baby’s bij Dinky’s: Heerlijk als baby in een warm bad lekker drijven in een ontspannen sfeer. Er zit helemaal niks in het water waardoor het uiterst geschikt is voor de tere babyhuidjes.

Helaas heeft Dinky's door de coronacrisis haar deuren moeten sluiten. Wel verkoopt ze nog gave spulletjes via haar website!

In Assendelft zit Dinky’s en zij bieden niet alleen het floaten aan. Ook kan je er gewoon langs voor een broodje, gebakje en/of kopje thee. De kinderen kunnen heerlijk spelen terwijl jij met je vriend(in) kletst. Ga je een van de activiteiten doen voor baby of peuter? Dan kunnen de oudere broertjes en/of zusjes ook mee. Terwijl jij met je baby aan het floaten bent vermaken de andere kinderen zich prima. 

Naast het floaten voor baby’s kan je bij Dinky’s ook met je peuter langs om te knutselen of te dansen. Je baby kan ook lekker gemasseerd worden bij de babymassage. Ik ging met een vriendin en haar tweeling van 2 maanden langs en kwam erachter dat Dinky’s van alle markten thuis is.

Een echt mama café, waar vaders natuurlijk ook welkom zijn

Een overzichtelijke ruimte met heel veel speelgoed stappen we binnen. Er is een gezellig café van gemaakt. Er zitten verschillende moeders met hun kroost gezellig te kletsen. We worden hartelijk ontvangen door Linda. Zij is deze babyspa begonnen een aantal jaar geleden. Wat haar net als vele ouders onder ons opvalt, is dat je eigenlijk nergens gezellig een bakje thee kan doen of een broodje kan eten zonder dat de kinderen zich kunnen vermaken. Vooral voor kindjes die niet de hele tijd in de wandelwagen blijven liggen en de wereld willen ontdekken.

Bij Dinky’s kunnen kinderen tot een jaar of 7 zich prima vermaken tussen al het speelgoed. Er is zelfs een “dartelbox” speciaal voor kinderen tot 2 jaar.

Wij besluiten dat we na het floaten maar een broodje moeten gaan eten. Emma mijn jongste van 3 jaar was ook mee en was al meteen aan het spelen toen we binnenkwamen.

 

Baby’s vinden floaten heerlijk. Of toch niet?

We worden door Linda meegenomen naar de baden waarin de baby’s kunnen floaten. We stappen vanuit het gezellige  café met kinderstemmetjes zo een heerlijke warme en rustgevende ruimte in. Geen fel licht maar zacht gedimd licht en mooie muziek. Als er een bed had gestaan had ik er zo een ontspannen dutje kunnen doen. Maar we zijn hier om de baby’s te laten floaten en die moeten natuurlijk eerst omgekleed worden.

Linda legt uit dat er twee baden zijn. Een bad voor kinderen tot 6 maanden en een bad voor kinderen tot ongeveer 2 jaar. De tweeling is 2 maanden oud en mogen ieder apart in een badje. Er zijn gelukkig twee badjes dus ze kunnen lekker tegelijkertijd. Zo kan je ook op “vriendjesdate”. Heb je een vriendin/vriend met een baby kan je dus gezellig samen.

Linda heeft aan alles gedacht. Er staan commodes klaar waar je gemakkelijk je luiers en kleding in kan leggen. Zwemluiers en hydrofiele doeken hoef je niet mee te nemen. Deze worden verzorgd door Dinky’s.

Nadat we de tweeling een zwemluier aan hebben gedaan krijgen ze een zwembroekje aan. Emma mag de kleurtjes kiezen. Jace krijgt de blauwe luier en Noé de paarse. Dan komt het moeilijke gedeelte. Bij het floaten krijgt de baby namelijk een bandje om de nek, een “drijfring”. Ik merk aan mijn vriendin dat ze het niet prettig vind om te zien. Maar Linda stelt haar gerust. De band is niet schadelijk voor het nekje en ze kunnen gewoon nog goed bewegen. Het bandje is ook zacht en laat dus ook geen krassen achter. 

De tweeling word rustig te water gelaten en losgelaten. Heerlijke 10 minuten zijn ze aan het floaten. Maar na 10 minuten is Noé er wel een beetje klaar mee en steekt haar broer aan met huilen. De ruimte is nu opeens niet meer zo rustgevend..

Lekkere crèmetjes 

Linda heeft ons ondertussen goed geassisteerd en nog geprobeerd de baby’s te kalmeren. Maar het mocht niet baten. We drogen ze af en er staan heerlijke crèmetjes klaar om ze lekker mee in te smeren. De crème bevat geen allergenen en kindjes met eczeem mogen dit dus ook gebruiken. Net als het bad. Er zit niks in het water en het water is 35 graden. Warmer word het bad niet omdat kindjes hier hoofdpijn van kunnen krijgen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat het floaten niet gaat zoals je gehoopt had. Als je baby het maar maximaal 15 minuten volhoud hoef je niet de hele sessie te betalen. Je betaalt dan alleen voor het vullen van het bad. Gaat het echt niet en is je baby echt maar een paar minuutjes geweest? Dan hoef je de sessie niet te betalen en mag je het een ander keertje opnieuw proberen.

Heb je een kind ouder dan 6 maanden dan mag hij of zij in het grote bad. Hier kan je zelf bij. Oudere kindjes mogen op een matje floaten die zijn bewegelijker en dan is het niet zo fijn om een “drijfring” om te hebben.

 

Een heerlijke lunch

Na het floaten zijn we lekker een broodje gaan eten. Emma kreeg een Dinky box met poffertjes en een pakje drinken. Ik nam een broodje brie en mijn vriendin een broodje tonijn. Het was echt heerlijk en Emma heeft zich tussendoor prima vermaakt. Eigenlijk heeft ze alleen aan tafel gezeten om te eten.

 

Dinky’s baby en ukkie spa: van alle markten thuis

Linda legt ons uit dat er buiten het floaten ook baby massages zijn. Dat is natuurlijk ook lekker rustgevend.

Er is ook een winkeltje en een kinderkapper. Peuters kunnen ook meedoen aan de peuterdans en er is een knutselclub. Op de site van Dinky’s kan je lezen op welke tijden je peuter hier aan mee kan doen. Even winkelen kan ook in het kleine winkeltje achter in de zaak.

Ik kreeg ’s avonds nog een berichtje van mijn vriendin, de tweeling heeft bijna de hele dag geslapen. Dus het floaten heeft wel degelijk geholpen met ontspannen.

 


Klik hier om terug te gaan naar wellness met kinderen
Klik hier om terug te gaan naar eropuit met kinderen