Een dagje naar Dierenpark Amersfoort

Marieke schreef voor ons de volgende blog over Dierenpark Amersfoort

Wat hebben wij een heerlijke dag gehad in Dierenpark Amersfoort. Ik was hier nog niet eerder geweest en kon het me maar moeilijk voorstellen, een dierenpark middenin de stad. Toch is het een van de mooiste parken die ik gezien heb en heeft het mijn verwachtingen overtroffen!

Vanaf de snelweg is het nog een klein stukje rijden voor je bij het dierenpark aankomt. Er is een grote parkeerplaats en de medewerkers helpen je aan te wijzen waar je kunt staan. Het was enorm druk op de dag dat wij er waren. Later bleek dat het een speciale dag was en er allerlei helden van KRO kindertijd aanwezig waren. Zo ging Tirza op de foto met Woezel & Pip en ook Kikker was aanwezig. Een heel leuk extraatje!

Naast dat er natuurlijk heel veel dieren te bekijken zijn, barst het er ook van de speeltoestellen en speeltuintjes. Zo kun je over de ijsberen heen klimmen en vervolgens met een glijbaan naar beneden glijden. Er is een treintje waarmee je het park door kunt en ook is er een grote draaimolen. Er zijn kleine autootjes waar je in kunt rijden, een grote speeltuin en nog veel meer.  Wat ik erg leuk vond, waren de fietsbootjes. Met de bootjes vaar / fiets je tussen de dieren door en kun je ze van heel dichtbij bekijken.

Ook de giraffen kun je van heel dichtbij bekijken. Tirza, onze oudste dochter, was diep onder de indruk van deze langnekken. Er waren zelfs een paar kinderen die de giraf aaiden, dit durfden wij toch niet zo goed.

Ook dinosaurussen te bewonderen in dit park

In het park zit ook een stukje Dinoland. Dit stuk van het park gaat door het bos en overal staan dino's. Ontzettende grote en ook hele kleine. Er is een tent waar je zelf met een kwastje botten kunt opsporen en ook hier vind je her en der verschillende speeltoestellen. De kinderen waren diep onder de indruk en blij dat ze zijn uitgestorven!

Zeker een leuke dieren tuin om eens te bezoeken

Samen met vrienden uit Den Haag hebben we een heerlijke dag gehad. Het park is ruim opgezet, heeft verschillende terrasjes en een restaurantje en alle paden zijn met de kinderwagen goed begaanbaar. Ondanks dat het middenin een grote stad ligt, wandel je door de natuur en merk je dit helemaal niet. Het zal daarom ook wel een dierenpark zijn en geen dierentuin, het is zo mooi aangelegd en mooi opgezet!

Wil je ook eens een dagje naar deze dierentuin? Klik dan hier voor de website.

Marieke van momentje van geluk blogt voor ons over leuke uitjes die zij doet met haar kinderen. Op haar eigen website kan je nog veel meer momentjes van geluk vinden.


Klik hier om terug te keren naar de leukste dierentuinen
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen
Klik hier voor alle leuke uitjes in Utrecht