Binnen èn buiten spelen bij Funzone Zoetermeer

In Zoetermeer zit een Funzone speelparadijs. Voorheen zat hier Avontura Zoetermeer en konden de kinderen spelen in de grote binnen spelen. Funzone is uitgebreider. De kinderen kunnen niet alleen naar de binnenspeeltuin.Buiten is er een groot terras en kunnen de kinderen ook lekker glijden en schommelen. Sinds 2019 zit er een Bounce Valley en kun je er glow karten. Als je wilt, kan je je eigen hier de hele dag vermaken. 

Een speeltuin met 2 verdiepingen

Het viel ons op dat het erg ruim was opgezet. Dit komt denk ik omdat er voorheen een zwembad in het pand gevestigd was. De speeltoestellen staan ook in het voormalige zwembad, waardoor je dus eigenlijk 2 verdiepingen hebt. Een verdieping in het zwembad en een verdieping erboven.

Onze kinderen gingen gelijk het speeltoestel in, wat niet heel erg verschilt met de indoorspeeltuinen die je gewend bent trouwens. Wij waren hier nog nooit geweest dus het was allemaal nieuw voor ze. Uiteraard zijn mijn man en ik ook even mee geweest. En het is een echt feestje als je een kind bent. Genoeg te klimmen maar ook glijden kan. Er zijn ook trampolines en je kan je een weg banen door verschillende obstakels die er zijn neergezet.

 

Met je peuter langs deze leuke Funzone kan natuurlijk ook!

Zoals bijna alle indoorspeeltuinen heeft deze Funzone ook een peutergedeelte waarbij kinderen boven de 4/5 jaar niet welkom zijn. Het was niet erg druk toen wij er waren dus of hier ook daadwerkelijk op gelet word door het personeel weet ik niet.

Het peutergedeelte is wel lekker groot en de kleintjes kunnen hier heerlijk spelen.

Lekker naar buiten als het zonnetje schijnt

Nadat we binnen alles verkend hadden zijn we de zomer speurtocht gaan halen en buiten gaan kijken. Wij waren er in de zomervakantie en daarom hadden ze deze speurtocht. Bekijk eerst even de website voor je er naar toe gaat. In de andere vakanties zal er vast ook wel wat leuks georganiseerd worden.

Bij de speurtocht moesten wij letters verzamelen die je buiten kon vinden. Hadden we gelijk wat te doen. Dat wil zeggen dat de kinderen lekker aan het spelen waren en wij op zoek waren naar de letters..

Het onkruid waar ook brandnetels tussen zaten werd niet zo goed bijgehouden. Gelukkig konden de kinderen lekker spelen zonder in de brandnetels te gaan staan maar ze moesten niet een stapje buiten het looppad zetten. De speeltoestellen zagen er goed uit en de kinderen hebben heerlijk even buiten gespeeld.

Feestjes, spelen en lekker wat eten

Er waren ook mini auto’s waarop de kinderen kunnen rijden daarboven hing een discobol, waar ik uit opmaakte dat hier ook gezellige feestjes worden georganiseerd.

Je kan natuurlijk een lekker broodje halen en wat te drinken bij de counter. Maar je kan er ook pannenkoeken eten! Er is een pannenkoekenrestaurant en als je daar na 17.00 uur gaat eten kunnen de kinderen gratis spelen in de Avontura!

Bounce Valley en glowkarten

Op de beneden verdieping zit de indoorspeeltuin. Als je naar boven loopt kom je bij de entree van Bounce Valley en het glow karten. Dit zijn twee aparte activiteiten die ook een aparte entree hebben. Het glow karten is voor iedereen boven de 140 cm. Het gaat niet snel, zo'n 11 km per uur. Het doel met glow karten is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Het is dus anders dan het echte karten op een racebaan. Je gaat in je kart net als super mario punten verzamelen. Maar er zijn ook (nep) bommen geprojecteerd, als je daarover heen rijdt ben je af en begin je weer opnieuw. Aan het einde van het spel, wat 15 minuten duurt, zie je wie er gewonnen heeft.

Bounce Valley is een enorm luchtkussen speelparadijs. Je kan hier op de luchtkussens springen, jezelf lanceren, salto's maken, glijden, klimmen en spelletjes doen. Ook voor de papa's en mama's is dit leuk om te doen. 

Funzone Zoetermeer is zeker een aanrader!

Wij gaan er zeker nog een keer terug en dan gaan we pannenkoeken eten. Ik ben heel benieuwd hoe lekker die zijn.

Het blijft een indoorspeeltuin en zoals met veel uitjes zijn ook hier de meningen over verdeeld. Maar meestal vinden de kinderen het altijd erg leuk. Ik vind het vooral fijn dat je ook even naar buiten kan. Dan kan je met een zonnetje even een frisse neus halen als je het gegil binnen even zat bent.

Ook een keer een leuke dag beleven bij deze Funzone in Zoetermeer? Klik hier voor de website.