Bezoek een van de vele dorpen op Voorne Putten

Wist je dat een van de mooiste dorpen van Nederland op Voorne Putten ligt? En dat je in een ander dorp heerlijk ambachtelijk ijs kan halen? Of wat dacht je van een pittoreske haven gelegen aan een van de dorpen in Voorne Putten.

Welke dorpen er leuk zijn om te bezoeken met je kinderen vind je hier. 

Heenvliet

Heenvliet is een leuk dorp om te bezoeken. Je vindt hier ook een buitenzwembad. Bij Bernissebad Heenvliet kun je op de hete dagen lekker afkoelen. 
Ambachtelijk ijs haal je bij Melkveebedrijf van Leeuwen en met Pinksteren bezoek je de gezellige paardenmarkt. 

Wist je dat Heenvliet ook een ruïne heeft? De bezoekerstijden van kasteeltuin Ravesteijn zijn wel beperkt dus check wel de website als je hier heen wilt. 

Geervliet

Geervliet is een klein dorpje met een kerk, een molen en een stadhuis. Leuk om eens doorheen te wandelen en de gebouwen te bekijken. 
Ben je bij het stadhuis? Kijk dan of de deuren op zijn, als dit zo is dan is er een huwelijk bezig en hoor je, als het huwelijk is afgelopen, de bel luiden. 

Het dorp ligt aan het recreatiegebied Bernisse en zo wandel je van het dorpje het natuurgebied in.

Rockanje

Rockanje staat bekend om zijn strand. Maar wist je dat je ook heerlijk ijs kon halen bij de ijsboerin? Zij doen zelfs rondleidingen en de kinderen mogen dan dichtbij de koeien in het weiland. 

Ook heeft Rockanje een dorpskern mat gezellige winkeltjes en horeca. Zoek je een gemoedelijke camping? Bekijk dan eens de website van camping van der Burgh. Dit is een midicamping met een leuke speeltuin voor de kinderen.

Zwartewaal

Zwartewaal maakt deel uit van de gemeente Brielle. Vlakbij het dorp vind je Outdoor Brielle waar in de vakanties vaak een springkussenfestival is. In Zwartewaal zelf kan je langs de aanlegplaatsen lopen van verschillende plezierbootjes. 

Loop je de andere kant op richting de weilanden dan kan je een wandelroute doen waarbij je veel verschillende soorten vogels kan spotten. De wandelroute heet de Holle Mare en je loopt het grootste gedeelte langs een weg waar ook auto's rijden. Toch is het een mooie route en kom je onderweg veel dieren tegen. Het laatste stukje mag je zelfs langs de koeien lopen.