In Plopsa Coevorden valt veel te doen!

Plopsa Coevorden is de Nederlandse variant van de Belgische Plopsa parken. Marieke, van Momentje van Geluk bezocht het en schreef voor ons deze review.

Plopsaland heeft 5 parken en een theater in België. En dus ook een park in Nederland.Om precies te zijn in Coevorden, Overijssel.

Marieke is er geweest met haar 2 dochters van 4 jaar en 11 maanden. Ze hebben ook een hele leuke show gezien van K3 en vertellen je er graag over. 

Bij Plopsa Coevorden is het meeste binnen in een overzichtelijke ruimte. Maar Marieke en haar gezin hadden superlekker weer uitgekozen. Benieuwd of zij buiten ook wat konden doen?


Whoppa! Wij gingen afgelopen weekend naar Plopsaland in Coevorden.

Al enige tijd geleden kochten we kaartjes voor het Whoppa weekend in Plopsaland. Tijdens dit speciale weekend trad K3 twee keer per dag op en dat konden we natuurlijk niet laten schieten. Onze oudste dochter is grote fan en met haar K3 jurk aan, gingen we op pad.

Onze dochter (Tirza) is nu vier jaar. We zijn eenmaal eerder naar Plopsaland geweest, toen was ze echt nog te klein. Destijds betaalden we een aangepast tarief, maar mocht ze nog bijna nergens in.

Nu ze vier is, hebben we een leukere dag gehad. Ze kon en mocht in verschillende attracties. Wat ik erg leuk vond, is dat de papa's en mama's in de meeste attracties mee kunnen. Tirza is nogal een bangerik en nu we met haar mee konden, durfde ze toch iets meer.

Plopsaland is niet erg groot, maar er is genoeg om je in elk geval een middag goed te vermaken. Zeker met mooi weer, want je kunt je ook buiten prima vermaken.

Het zonnetje scheen alsof het hoog zomer was en we hebben buiten dan ook heerlijk genoten van de waterfonteinen, brandjes blussen en het rijden in de K3 politie en brandweer autootjes.

Er is daarnaast nog een grote zandbak en een kleine dierenweide te vinden. Ook kun je er heerlijk even zitten in het zonnetje onder het genot van de gezellige K3 liedjes.

De attracties binnen voor de wat kleinere kinderen bestaan uit onder andere: botsautootjes, een ballenbak, een familieglijbaan, bootje varen, een draaimolen, Mega Mindy vliegende fietsen en Bumba vliegtuigjes.

Voor de allerkleinsten is er ook nog een Bumba speeltuintje. De grotere kinderen kunnen terecht bij spannende attracties zoals een achtbaan, een zweefmolen en een draaiend schip. 

Overal wordt er gekeken naar de lengte van het kind door middel van paaltjes. Zit je in het groene gedeelte mag je alleen, oranje alleen onder begeleiding en rood ben je helaas nog te klein.

Naast de attracties is er een theater waar Bumba dagelijks zijn optreden doet. Leuk voor de allerkleinsten, maar ook Tirza vond het nog erg leuk om te zien.

Ze hebben regelmatig andere shows, deze vind je terug op de website van Plopsaland Coevorden. Zo kwamen wij bij het K3 - Whoppa weekend terecht. Wat vond Tirza het spannend en wat was het een gaaf optreden. Het was maar een half uurtje, maar het optreden zit bij je dagticket inbegrepen. Geen extra kosten en toch een spetterende show!

Over het algemeen heeft Plopsaland dus een hele hoop te bieden voor jong en voor oud. De entreeprijzen kun je soms met korting verkrijgen en ze hebben regelmatig leuke acties en shows.

Voor de baby's hebben ze vele ruimtes waar je terecht kunt voor babycare en het personeel was ook erg vriendelijk.

Het enige wat ik iedereen kan aanraden is: neem je eigen eten en drinken mee. Want jeetje, € 17,95 voor twee kleine patatjes en een kidsbox voor Tirza vonden wij toch wel wat aan de dure kant. Gelukkig zijn we hierin niet de enige, de reviews staan vol met opmerkingen over de prijzen van het eten.

Op deze kleine kanttekening na hebben we een heerlijke middag gehad en zouden we zeker nog eens langs gaan!

Wil jij nou ook zo'n leuke dag in Plopsaland? Klik dan hier en bestel je tickets.


Klik hier om terug te keren naar de Leukste Attractieparken
Klik hier om terug te keren naar Eropuit met Kinderen