Dit zijn de echt leuke musea voor kinderen

Een museum saai? Nee hoor! Voor kinderen zijn er genoeg leuke musea waar ze zich heerlijk kunnen uitleven en nog wat leren ook!

Musea zijn leuk voor jong en oud. Dus ook voor jezelf. En met slecht weer is het weer eens wat anders dan een indoorspeeltuin

Dit zijn de leukste musea voor kinderen die ik gevonden heb. Weet je er ook één? Laat het me weten!

Kinderboekenmuseum Den Haag

In het kinderboekenmuseum staan niet alleen heel veel boeken, de kinderen kunnen hier ook lekker spelen! Zo kunnen zij bij kikker en zijn vriendjes op bezoek. En letterpannenkoekenmaken aan een hele lange tafel.

Voor de oudere kinderen is er een speurtocht met een "slurper" hiermee verzamel je antwoorden en maak je uiteindelijk je eigen verhaal. 

Maritiem Museum
Rotterdam

In Rotterdam aan de haven vind je het Maritiem Museum. Een museum waarbij je van alles kan leren over de schepen van nu en vroeger.

De kinderen kunnen bij professor Plons spelen en zelf hun eigen containers verplaatsen. Er is namelijk een mini haven nagebouwd zodat de kinderen leren hoe het er aan toe gaat in de havens.

Buiten is er met warme temperaturen ook van alles te beleven. Zo kunnen de kinderen hun eigen boot besturen in de kids-marina!

Museum Speelklok

In Utrecht zit een heel vrolijk museum als we de website mogen geloven. Museum Speelklok heeft allemaal speelklokken staan.

Wij zijn er geweest met onze kinderen omdat wij uitgenodigd waren om naar de voorstelling van Belle en het Beest te komen kijken in het museum. Dus wij hebben er gelijk een bezoek aan vast geplakt! Weten of het leuk is met kinderen? Klik dan op de link

Natuurhistorisch Museum

In Rotterdam vind je het natuurhistorisch museum. Hier vind je veel opgezette dieren en insecten. Maar ook veel over de stad en zijn natuur.

Je vind er fossielen en er zijn enorme geraamtes te zien van bijvoorbeeld de potvis en de olifant.

Vraag bij de entree een speurtocht voor de kinderen. Zo mis je niks. 

Oyfo

Oyfo is een techniekmuseum en zit in Hengelo. Het is een echt doe-museum. Kinderen kunnen hier van alles leren over de techniek.

Ook zijn er games en onderzoek je de aarde op een interactieve wereldbol. Het techniekmuseum moet je beleven.

Drents Museum

In Assen zit het Drents Museum. Een van de oudste musea van Nederland. Als je van Archeologie houd ben je hier aan het juiste adres.

Voor de kinderen is er een speciale kindervleugel genaamd "codename: energy". Speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. 

Geofort

In Herwijnen staat een educatief themapark op het gebied van kaarten en navigatie. De kinderen kunnen hier op een interactieve manier leren over oude en nieuwe geo-technieken.

Er is van alles te beleven, zo kan je door een ondergrondse gang gedesoriënteerd raken, is er een geurendoolhof en kan je miljoenen jaren terug in de tijd door aan de 4d globe te draaien.

Continium

Een doe en ontdekmuseum in Kerkrade. Hier leer je alles over de wereld, zijn techniek en wetenschap. Er is zelfs een speciaal ingerichte science lab. Er is regelmatig een wisselexpo. Hou daarvoor de site in de gaten!

Nederlands Watermuseum Arnhem

Beleef een leuke dag in het Nederlands Watermuseum Arnhem. Een leerzaam en leuk uitje waar voor iedereen wat te beleven valt.

Veel proefjes en spelletjes met en over water. Een picknick plaats om even wat te eten/drinken. Er is ook een eetcafé bij waar je wat lekkers kan halen.
De kinderen kunnen voor een kleine bijdrage zelf shampoo maken. En er zijn leuke buitenactiviteiten!

Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht

Hoe leerden ze vroeger eigenlijk rekenen en moest je als je stout was net als nu op de gang staan?

En schrijven ging dat ook met glitterpennen? Antwoorden op deze vragen vind je in het onderwijsmuseum in Dordrecht.

Een museum waar kinderen ook veel mogen doen. Een echte aanrader.

Museon 
Den-Haag

Het museon in Den haag is een heel leuk en leerzaam museum. Met een wisselende voorstelling

De vaste voorstelling leert ons veel over onze planeet en door middel van een leuke speurtocht komen je kinderen te weten wat zij voor de planeet doen.

Spoorwegmuseum
Utrecht

Is je kind fan van treinen? Dan zit je bij het spoorwegmuseum helemaal goed. 

Het spoorwegmuseum heeft zelfs een eigen kinderclub waar je lid van kan worden. 

Er is een hele hoop te ontdekken en te doen in dit museum. En eropuitmetkinderen heeft dit museum zelfs meerdere malen als tip binnengekregen!

Nijntje Museum
Utrecht

In Utrecht vind je een heel leuk museum voor peuters en kleuters. 

Bij het nijntje museum kunnen ze lekker spelen en leren.

Spelen doen ze bijvoorbeeld in de verkeerstuin en het huis van nijntje. En ze spelen niet alleen, stiekem leren ze er zo een hoop bij.

Er is ook een ruimte waarbij je leert over kunst en waar je zelfs je eigen nijntje tekening mag schilderen!

Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Terschuur

Leren over oude ambachten saai? Niet in dit museum!

In dit museum is zoveel te beleven en te doen dat je bang bent dat je wat mist zelfs. 

Je vind hier niet alleen oude ambachten maar ook heel veel speelgoed van vroeger. Niet alleen leuk voor kinderen maar stiekem ook heel leuk voor jezelf om speelgoed te zien waar je vroeger nog mee gespeeld hebt.

Kom naar dit leuke museum in Terschuur en doe een speurtocht. Leer over oude ambachten en speur de oplossing bij elkaar.

Museum Hoeksche Waard
Heijenoord

In dit museum leer je alles over de Hoeksche Waard van vroeger.

De kinderen kunnen een speurtocht doen en mogen ook opdrachtjes uitvoeren.

Je kan hier ook je eigen tegeltje maken en zien hoe een winkel er vroeger uitzag.

In het museum ontmoet je de ambachtsvrouwe, herenboer, dorpsdokter, vakman, winkelierster, landarbeider en het schoolkind. 

Zo kom je erachter dat gelijkheid vroeger helemaal niet zo vanzelfsprekend was als nu.


Keer terug naar er op uit met kinderen