Knuffy een fotostudio waar wel hele originele foto's gemaakt kunnen worden

In Ridderkerk zit wel een hele gave fotostudio. Je kan je kinderen laten fotograferen in een bak bloem (!) waarmee hele mooie kleurrijke foto's gemaakt worden. Of wat dacht je van een fotoshoot in het water? Dat laatste hebben wij gedaan. Je leest het hier! En lijkt het je nou wat, pak dan snel die korting! 

De fotostudio zit in de passage

Eigenlijk is Knuffy heel makkelijk te vinden. De foto studio zit in de passage van het Jorishof. Als je de fotostudio instapt heb je, buiten de grote lampen om, niet het gevoel dat je in een fotostudio bent. Het is een gezellige plek met veel speelgoed. Dus de kinderen kunnen gewoon lekker hun gang gaan. 

Jassen uit, kopje thee erbij en Debora de fotografe vertelt wat er allemaal gaat gebeuren terwijl de kinderen even spelen.

Een shoot in het water

Debora had van te voren al een uitgebreid mailtje gestuurd wat de kinderen het beste aan konden tijdens de shoot en wat het precies inhoudt. Maar het is fijn dat ze het nog even vertelt als je op de locatie zelf bent. Er staat een hele grote zwarte "bak" een soort pierenbadje eigenlijk. Daar gaan de kinderen gewoon in spelen terwijl het regent. Ja er komt echt water naar beneden! Het water is lekker warm en Debora zet de kachel ook lekker hoog, dus de kinderen zullen zeker geen kou vatten! Je zit zelf trouwens wel lekker weg te smoren.

Debora is heel lief tegen de kinderen en duidelijk. In het begin zit er nog niet veel water in de bak en gingen Sanne en Emma met de paraplu het avontuur aan. Emma durft wat meer en die zat in no time lekker te spelen met de badeendjes. Sanne vind het allemaal wat spannend maar toen haar zusje geweest was durfde ze zelf ook de bak in. 


Tussendoor kunnen de kinderen omgekleed worden

Debora had in haar mail gezet dat de kinderen het beste kleding aan konden doen die lekker fel zijn. Omdat de achtergrond donker is komen vrolijke kleurtjes het beste uit. Bij meisjes is dat geen probleem. Onze meiden houden van jurkjes en kleurtjes dus ik had genoeg in de kast hangen. Wel is het een goed idee om onder een jurkje een legging aan te doen, dat zit net wat charmanter mochten ze wijdbeens gaan zitten spelen tijdens de shoot.

Sanne en Emma heb ik één keer omgekleed. Ik zou niet teveel kleding meenemen want voor de kinderen is het niet fijn je elke keer te moeten omkleden als je kleding nat is. En dan vinden ze het niet meer leuk om op de foto te gaan. Er is een kleedruimte aanwezig die ook kindvriendelijk is ingericht.


Veel bekijks van winkelend publiek

Als de shoot begint gaat de deur op slot van de studio, maar de mensen kunnen wel naar binnen kijken. En omdat de shoot nogal uniek is was er veel bekijks. Vind je dat niet prettig? Dan zijn er gordijnen die dicht kunnen.

Fijn om te weten:

  • Knuffy wisselt soms van locatie. Omdat zij tegen gereduceerd tarief van een leegstaand pand gebruik mag maken totdat er een hoofdhuurder is.  Ze zit op deze locatie nu al een jaar en denkt er nog wel even te zitten. Als ze verhuist blijft het in de buurt van Ridderkerk. Kijk dus even op haar website voor het adres!
  • Neem per kind 2 handdoeken mee. Als ze tussendoor verkleed worden dan is de handdoek vrij nat van de eerste keer afdrogen. 
  • Neem schoon ondergoed mee voor de kinderen, dat was ik vergeten..
  • Bij meisjes: doe een leuk groot speld in het haar met een felle kleur (als het haar het toelaat)
  • Er zijn meerdere parkeermogelijkheden, garage Jorishof is het dichtste bij

Het eindresultaat, waar ik heel blij mee ben!


Benieuwd hoe de shoot verloopt? Kijk het filmpje:


Klik hier om terug te keren naar erop uit met kinderen